Παγκόσμια συμπαράσταση στους Έλληνες αυτό το Σάββατο

Με το σύνθημα «We are all Greeks now» και την λογική πως επίθεση στους Έλληνες αποτελεί επίθεση σε κάθε άνθρωπο του πλανήτη, η παγκόσμια (διαδικτυακή και μη) κοινότητα μας συμπαραστέκεται και οργανώνει διαμαρτυρίες αυτό το Σάββατο.
Παγκόσμια συμπαράσταση στους Έλληνες αυτό το Σάββατο
Μετά τις τελευταίες εξελίξεις και τα επαχθή μέτρα που αναμένεται να υποστούν οι Έλληνες, ο φιλελληνισμός αναβιώνει παγκοσμίως και πολλές ευρωπαϊκές πρωτεύουσες ετοιμάζονται να σταθούν στο πλάι μας αυτό το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου με εκδηλώσεις διαμαρτυρίας υπό το σύνθημα «Τώρα Είμαστε όλοι Έλληνες».

Όπως αναφέρεται στην σχετική σελίδα που δημιουργήθηκε στο Facebook με την ονομασία «Solidarity Solidarité Solidaridad Αλληλεγγύη», “όταν ένας λαός δέχεται επίθεση, όλοι οι λαοί δέχονται επίθεση”. Οι πρώτες δηλώσεις συμπαράστασης ήρθαν από το Δουβλίνο και το Παρίσι, το Άμστερνταμ, την Κοπεγχάγη, την Κολωνία, την Κοίμπρα και τη Στοκχόλμη, όπου έχουν προγραμματιστεί διαδηλώσεις στις ελληνικές πρεσβείες, ενώ η λίστα ανανεώνεται συνεχώς, δείτε τα σχετικά events στον τοίχο της σελίδας στο Facebook

Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση που κυκλοφορεί μέσω διαδικτύου και καλεί όλο τον πλανήτη να δείξει την αλληλεγγύη του στους Έλληνες.

Σάββατο 18 Φλεβάρη, μέρα διεθνούς κινητοποίησης
Είμαστε όλοι Έλληνες

Όταν επιτίθενται σε ένα λαό, επιτίθενται σε όλους τους λαούς... Στις 10 Φλεβάρη η μη εκλεγμένη κυβέρνηση της Ελλάδας υιοθέτησε ένα νέο πακέτο μέτρων λιτότητας, τερατώδες και καταστροφικό, το οποίο υιοθετήθηκε από το Ελληνικό Κοινοβούλιο (199 βουλευτές υπέρ, 101 κατά) στις 12 Φλεβάρη. Με αυτό το νέο σχέδιο λιτότητας ο ελάχιστος μισθός μειώνεται κατά 22% και παγώνει για τρία χρόνια, οι συλλογικές συμβάσεις απλά καταργούνται, προβλέπονται 15.000 απολύσεις στο δημόσιο τομέα ενώ 150.000 θέσεις θα καταστραφούν μέσω μη ανανέωσης.

Ο Ελληνικός λαός ξεσηκώνεται με κουράγιο ενάντια σε αυτή την πολιτική της κοινωνικής τρομοκράτησης. Εν μέσω εκκωφαντικής σιωπής των media, οι διαδηλώσεις πολλαπλασιάζονται καθώς και οι γενικές απεργίες, παρ’ όλη την βίαια καταστολή. Οι Έλληνες έχουν ανάγκη από διεθνή αλληλεγγύη, στην οποία και καλούν. Να απαντήσουμε σε αυτό το κάλεσμα! Είμαστε όλοι Έλληνες!

Η κινητοποίησή τους χτυπάει στον τοίχο μιας ευρωπαϊκής και διεθνούς δικτατορίας, αυτής των χρηματιστηριακών αγορών και της τρόικας (ΕΕ, Ευρωπαϊκή Τράπεζα, ΔΝΤ) που επέβαλλαν στον Ελληνικό λαό τα μέτρα λιτότητας καθώς και μια μη εκλεγμένη κυβέρνηση. Οι Ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, και συγκεκριμένα η Γαλλική κυβέρνηση, είναι συμμέτοχες σε αυτή τη δικτατορία και εφαρμόζουν και σε άλλες χώρες πολιτικές που ακολουθούν την ίδια κατεύθυνση. Η Ελλάδα δεν είναι γι αυτούς παρά ένα εργαστήριο πριν τη γενίκευση. Η κατάσταση θα επιδεινωθεί ακόμα με το εγχείρημα της νέας Ευρωπαϊκής Συνθήκης, που υποχρεώνει την εισαγωγή του χρυσού κανόνα στα συντάγματά μας. Εμείς επίσης, όπως και οι Έλληνες, αρνούμαστε να θυσιάσουμε το λαό στο βωμό του χρήματος. Να ξαναπάρουμε τις ζωές μας στα χέρια μας. Αφήστε τον υπολογιστή σας, ελάτε στην κινητοποίηση!
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v