Whitney Houston: Σίγησε η φωνή του «Σωματοφύλακα»

Μία από τις μεγαλύτερες και περισσότερο αμφιλεγόμενες προσωπικότητες της ποπ, η Whitney Houston, βρέθηκε χθες νεκρή σε ηλικία 48 ετών σε δωμάτιο του ξενοδοχείου της στο Beverly Hills.
Whitney Houston: Σίγησε η φωνή του «Σωματοφύλακα»
H Whitney Houston, που αποκαλείτο βασίλισσα της ποπ, μέχρι που η μαγευτική φωνή της και το image της αμαυρώθηκαν από τη χρήση ναρκωτικών, την ακανόνιστη συμπεριφορά της και τον πολυτάραχο γάμο της με τον τραγουδιστή Bobby Brown, βρέθηκε το Σάββατο νεκρή.
"Δυστυχώς είναι αλήθεια", δήλωσε ο εκπρόσωπος της τραγουδίστριας, επιβεβαιώνοντας το θάνατο της σε ηλικία 48 ετών.

Τα αίτια του θανάτου της δεν έχουν διευκρινιστεί. Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι ανταποκρίθηκε σε κλήση από το δωμάτιο του ξενοδοχείου της στο Beverly Hills και επιβεβαίωσε το συμβάν, διευκρινίζοντας ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις για εγκληματική ενέργεια.



Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, ο Brown ξέσπασε στα παρασκήνια λίγο πριν εμφανιστεί σε συναυλία του συγκροτήματός του New Edition στο Southhaven. Βγήκε επί σκηνής στο δεύτερο τραγούδι και φώναξε «Σε αγαπώ, Whitney. Για μένα είναι ό,τι πιο δύσκολο να βγω στη σκηνή».

Η νονά της, Aretha Franklin δήλωσε ότι έμεινε άναυδη στο άκουσμα των νέων: «Δεν μπορώ να μιλήσω αυτή τη στιγμή».

Η φωνή της αναμένεται να ακουστεί στα φετινά Grammy Award, όπου πιθανώς να υπάρξει μουσικό αφιέρωμα στη μνήμη της. Κόρη της gospel τραγουδίστριας, Cissy Houston, ξαδέρφη της ντίβας των ’60 Dionne Warwick και βαφτισιμιά της Aretha Franklin, φαινόταν ότι έχει γεννηθεί για μεγάλα πράγματα.

Ξεκίνησε να τραγουδά ως παιδί στην εκκλησία. Στην εφηβεία της έκανε φωνητικά για τους Chaka Khan, Jermaine Jackson κ.α. ενώ ασχολήθηκε λίγο και με το μόντελινγκ.
Έκανε το ντεμπούτο της το 1985 με το άλμπουμ "Whitney Houston,", που έκανε εκατομμύρια πωλήσεις, βγάζοντας το ένα χιτ μετά το άλλο και κερδίζοντας το πρώτο της Grammy.
Από τα μέσα της δεκαετίας του ’80 μέχρι τα τέλη του ’90, η Huston ήταν μία από τις πιο επιτυχημένες τραγουδίστριες. Η επιτυχία της μεταφέρθηκε και στη μεγάλη οθόνη, σε ταινίες όπως οι "The Bodyguard" και "Waiting to Exhale".



«Είχε την τέλεια φωνή και την τέλεια εικόνα: μια υπέροχη τραγουδίστρια που είχε sex appeal αλλά δεν ήταν ποτέ απροκάλυπτα σεξουαλική», αναφέρουν σήμερα τα μέσα ενημέρωση.
"Έξι φορές νικήτρια Grammy, η Whitney Houston ήταν μία από τις μεγαλύτερες ποπ τραγουδίστριες όλων των εποχών”, δήλωσε ο πρόεδρος της Recording Academy, Neil Portnow.

Υπήρξε η επιρροή για μια γενιά νέων καλλιτεχνών, από την Christina Aguilera μέχρι την Mariah Carey.

Ωστόσο προς το τέλος της καριέρας της, η Huston έγινε παράδειγμα προς αποφυγή για τη χρήση ναρκωτικών. Οι πωλήσεις άλμπουμ της κατρακύλησαν και τα χιτ σταμάτησαν. Η κάποτε γαλήνια εικόνα της αντικαταστάθηκε από ασταθή συμπεριφορά και παράξενες εμφανίσεις. Παραδέχθηκε την κατάχρηση κοκαΐνης, μαριχουάνας και χαπιών ενώ η κάποτε παρθένα φωνή της έγινε βραχνή.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v