Πού να περιμένουμε χιόνι αυτή την εβδομάδα;

Χιόνια στα ορεινά και πιθανώς στην Αττική, κλειστά λιμάνια λόγω ισχυρών ανέμων και πολικές θερμοκρασίες μας περιμένουν την εβδομάδα που μόλις ξεκίνησε, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους.
Πού να περιμένουμε χιόνι αυτή την εβδομάδα;
Η πιο κρύα εβδομάδα του Χειμώνα ξεκινά σήμερα με τις θερμοκρασίες να αγγίζουν το μηδέν στις περισσότερες περιοχές της χώρας, πολλές χιονοπτώσεις ακόμα και στα πεδινά και βόρειους ανέμους ισχυρής έντασης που ιδιαίτερα στο Αιγαίο θα φτάσουν τα 9 μποφόρ. Πιο συγκεκριμένα:

Αττική
Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με χιονόνερο στα νότια και ασθενείς χιονοπτώσεις με χιονόνερο στα βόρεια. Ακόμα πιο συννεφιασμένος θα είναι ο καιρός την Τρίτη με αντίστοιχες πιθανότητες χιονιού και χιονόνερου.

Λόγω των θυελλωδών ανέμων που θα φτάσουν σήμερα στην Αττική τα 8-9 μποφόρ δεν εκτελούνται τα δρομολόγια στην πορθμειακή γραμμή Πρίνου-Καβάλα, ενώ ακυρώθηκε το πρωινό δρομολόγιο από Ραφήνα προς Μαρμάρι. «Δεμένο» θα παραμείνει το πρωί στον Πειραιά και το δελφίνι που αναχωρεί για τα νησιά του Αργοσαρωνικού.

Εάν πρόκειται να ταξιδέψετε ενημερωθείτε πρώτα με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και με τα τουριστικά πρακτορεία.

Στην Αττική η θερμοκρασία σήμερα θα κυμαίνεται στους 4 βαθμούς, ενώ θα μειωθεί αύριο και μεθαύριο στους 2-3 βαθμούς. Αύξηση θερμοκρασίας αναμένεται την Πέμπτη, οπότε το μεσημέρι θα φτάσει τους 11 βαθμούς.

Υπόλοιπη Ελλάδα
Χιονοπτώσεις:
Ασθενείς θα είναι οι χιονοπτώσεις στην ανατολική ηπειρωτική χώρα, ενώ στα πεδινά της ανατολικής Πελοποννήσου θα σημειώνεται χιονόνερο. Πιο πυκνές θα είναι οι χιονοπτώσεις σε Φωκίδα και Φθιώτιδα, ιδιαίτερα την Τρίτη που τα φαινόμενα αναμένεται να ενταθούν και να χιονίσει στα ορεινά της Κρήτης και τις βόρειες Κυκλάδες. Στον νομό Ευρυτανίας η κυκλοφορία διεξάγεται με αλυσίδες.

Άνεμοι:
Ιδιαίτερα ισχυροί θα είναι οι άνεμοι σήμερα, αφού θα πνέουν βόρειοι-βοριοανατολικοί 6 με 7 μποφόρ και 8 μποφόρ στα ανατολικά. Ειδικά στα νησιά νοτιοανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα θα φτάσουν κατά τόπους και τα 9 μποφόρ. Οι άνεμοι θα αρχίσουν να εξασθενούν από Τετάρτη.

Θερμοκρασία:
Η θερμοκρασία όλη την εβδομάδα θα κυμανθεί σε πολύ χαμηλά επίπεδα, ενώ πολλές θα είναι οι περιοχές στη βόρεια Ελλάδα όπου το θερμόμετρο θα πέσει κάτω και από τους μηδέν βαθμούς. Αργά τη νύχτα και νωρίς το πρωί θα σημειωθεί παγετός.

Λόγω της κακοκαιρίας θερμαινόμενοι χώροι σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη πρόκειται να μετατραπούν σε καταφύγια για άστεγους. Αυτοί έχουν ως εξής:
Αθήνα
Πολιτιστικός Χώρος 4ης Δημοτικής Κοινότητας, στη συμβολή Λένορμαν και Αλεξανδρείας
Λέσχη Φιλίας στη γωνία Αγίου Μελετίου και Ξεναγόρα 6
Λέσχη Φιλίας στην οδό Χίου 5, στην Κυψέλη
Γυμναστήριο Ρουφ, Πειραιώς και Εχελιδών 69

Θεσσαλονίκη
Ε’ ΚΑΠΗ, Γαμβέτα 56 και Φλέμιγκ 36, από τις 8 το πρωί έως τις 9 το βράδυ
13ο Γυμνάσιο, Εθνικής Αμύνης 26, από τις 9:30 το βράδυ έως τις 8 το πρωί.
Β’ ΚΑΠΗ, οδός Λαγκαδά 35 , από τις 8 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v