Costa Concordia: To ναυάγιο σε… t-shirt!

Η τραγική υπόθεση του Costa Concordia και η ακόμα πιο «τραγική» συμπεριφορά του καπετάνιου του πλοίου έχει δώσει τροφή για άπειρη σάτιρα στην τηλεόραση και το διαδίκτυο. Πλέον διατίθεται και σε… μπλουζάκια.
Costa Concordia: To ναυάγιο σε… t-shirt!
Η φράση του υπαλλήλου της ακτοφυλακής «Γύρνα στο σκάφος γ@%$*ο» προς τον καπετάνιο του Costa Concordia, ο οποίος αντί να εγκαταλείψει τελευταίος το πλοίο ήταν από τους πρώτους που την "έκανε" με ελαφρά , δεν έχει γίνει απλώς ένα από τα αγαπημένα σλόγκαν μεταξύ των Ιταλών και μη. Πλέον τυπώνεται και σε T-shirts.

Ο Stefano Ramponi, ιδιοκτήτης της ιστοσελίδας Lipsiasoft που τυπώνει T-shirts και τα πουλά στο διαδίκτυο έναντι 13 ευρώ, δήλωσε ότι τα νέα τυπώματα έχουν γίνει ανάρπαστα τόσο στην Ιταλία όσο και στο εξωτερικό. «Είχαμε πολλές παραγγελίες απ 'όλο τον κόσμο, από τη Βραζιλία, το Χονγκ Κονγκ, καθώς και από τη Γερμανία, τη Γαλλία, το Ηνωμένο Βασίλειο», δήλωσε.

Ο ίδιος δήλωσε ότι έχει δεχθεί επικρίσεις από ορισμένους, που τον κατηγορούν ότι επιχειρεί να βγάλει κέρδος από την εκμετάλλευση του φονικού ναυαγίου της 13ης Ιανουαρίου, στο οποίο 11 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 21 εξακολουθούν να αγνοούνται. Ο κ. Ramponi πάντως, ελπίζει το σλόγκαν να ωθήσει όλους τους Ιταλούς να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να συνεργαστούν για την έξοδο από την κρίση.

«Μας άρεσε αυτή η φράση πολύ γιατί ειπώθηκε από τον καπετάνιο De Falco σε μια εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση. Μας εντυπωσίασε πραγματικά», δήλωσε ο κ. Ramponi. «Θελήσαμε να το διανείμουμε μαζικά, ιδιαίτερα σε όλους τους ανθρώπους στην Ιταλία που δεν συγκεντρώνονται στη δουλειά τους, που δεν τα δίνουν όλα και κάνουν κακό στην Ιταλία σε αυτήν την περίοδο της κρίσης», πρόσθεσε.

Η γεμάτη οργή τηλεφωνική συνομιλία μεταξύ του De Falco και του Schettino, κατά την οποία ο καπετάνιος του Costa Concordia διετάχθη μάταια να επιστρέψει στο πλοίο από όπου θα μπορεί να επιβλέψει την επιχείρηση διάσωσης, έχει «παιχτεί» εκατομμύρια φορές από τα μέσα ενημέρωσης.

Ο De Falco χρησιμοποιήσε τη λέξη "cazzo" στα ιταλικά, που αποτελεί αργκό για το πέος, αλλά χρησιμοποιείται επίσης για να δοθεί έμφαση σε κάτι. Έκτοτε ο αξιωματούχος έχει ανακηρυχτεί σε εθνικό ήρωα, ενώ ο Schettino έχει δεχθεί γιουχαΐσματα από όλο τον κόσμο για την δειλία του και έχει δώσει τροφή για σάτιρα ως... meme!
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v