Stephen Hawking: «Γυναίκες, το απόλυτο μυστήριο»

Αφήνοντας για λίγο τις διαφωτιστικές του θεωρίες περί Σύμπαντος, ο καθηγητής Stephen Hawking παραδέχτηκε σε πρόσφατη συνέντευξη πως το αντίθετο φύλο και οι σκέψεις του τον προβληματίζουν συχνά.
Stephen Hawking: «Γυναίκες, το απόλυτο μυστήριο»
Παρά το γεγονός ότι αποτελεί έναν από τα πιο δημοφιλή επιστημονικά μυαλά παγκοσμίως, ο καθηγητής Stephen Hawking αποκάλυψε πως, όπως και οι περισσότεροι άντρες, αφιερώνει μεγάλο μέρος από τον χρόνο του σκεπτόμενος τις… γυναίκες.

Σε πρόσφατη συνέντευξή του στο περιοδικό New Scientist, με αφορμή τα 70α γενέθλιά του κόντρα σε κάθε προσδοκία (έχει διαγνωστεί εδώ και χρόνια με Αμυοατροφική πλευρική σκλήρυνση – ALS- μια νόσος η οποία καταστρέφει το νευρικό σύστημα και τους μύες), ο δημοσιογράφος τον ρώτησε τι σκέφτεται περισσότερο κατά την διάρκεια της ημέρας. Η απάντησή του ήταν αναπάντεχη: «Γυναίκες. Είναι ένα απόλυτο μυστήριο». Η συνέντευξη δημοσιεύτηκε πριν από ένα συμπόσιο στο Cambridge προς τιμή του, το οποίο οργανώθηκε από το Κέντρο Θεωρητικής Κοσμολογίας.

Ο Hawking διαγνώστηκε με την εκφυλιστική νόσο ALS μόλις στα 21 του χρόνια και σύμφωνα με τους γιατρούς δεν είχε παρά μόνο μερικά ακόμα χρόνια ζωής. Παρ’ όλα αυτά, κόντρα σε κάθε προσδοκία ο επιστήμονας όχι μόνο μπήκε στην έβδομη δεκαετία της ζωής του, αλλά απολαμβάνει και μια λαμπρή καριέρα.

Σχετικά με το τι θα μπορούσε να φέρει την επανάσταση στο πώς κατανοούμε το διάστημα, ο Hawking απάντησε: «Η ανακάλυψη των υπερσυμμετρικών εταίρων των ήδη γνωστών σε εμάς σωματιδιών, πιθανότατα με την βοήθεια του Large Hadron Collider στο Cern». Στην συνέχεια απαντώντας σε ερώτηση για την μεγαλύτερη «γκάφα» του, δήλωσε: «Παλαιότερα πίστευα ότι οι πληροφορίες μπορούσαν να καταστραφούν στις μαύρες τρύπες. Αυτό αποτέλεσε την μεγαλύτερη 'επιστημονική' μου γκάφα».

Σε παλαιότερη συνέντευξή του στη Guardian, ο Hawking είχε δηλώσει πως δεν φοβάται το θάνατο, ενώ περιέγραψε τον Παράδεισο ως «παραμύθι για όσους φοβούνται το σκοτάδι». «Έχω ζήσει με την προοπτική ενός πρόωρου θανάτου τα τελευταία 49 χρόνια, δεν φοβάμαι τον θάνατο. Αλλά δεν βιάζομαι να πεθάνω κιόλας. Έχω τόσα πολλά που θέλω να κάνω ακόμα», είπε.

Πηγή: Telegraph
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v