Τα Muppets κάνουν ταξική προπαγάνδα!

…Ή τουλάχιστον αυτό πιστεύουν οι άνθρωποι της Fox, που έσπευσαν να υψώσουν τα Rolex τους σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον «επιτυχημένο businessman» Tex Richman που είναι ο κακός στη νέα ταινία των Muppets.
Τα Muppets κάνουν ταξική προπαγάνδα!
Άστραψαν και βρόντηξαν οι χαρτογιακάδες της Fox με την νέα ταινία The Muppets, που βγαίνει αυτές τις μέρες στις αίθουσες από την ανταγωνίστρια Disney. «Τα Muppets κάνουν πλύση εγκεφάλου στα παιδιά μας εναντίον των πλουσίων» απεφάνθη ο παρουσιαστής της εκπομπής με το εύγλωττο όνομα “Follow the Money”, Eric Bolling.

Αφορμή για το ξέσπασμά του στάθηκε ο «κακός» της ταινίας, Tex Richman –που, σε περίπτωση που δεν το υποψιαστήκατε από το όνομά του, είναι πολύ πλούσιος, κι επίσης πολύ κακός. «Το φιλελεύθερο Χόλιγουντ να απεικονίζει έναν επιτυχημένο επιχειρηματία ως κακό; Αυτό δεν είναι νέο» είπε ο Bolling, προσθέτοντας ότι ο ίδιος προέρχεται από φτωχή οικογένεια, και ότι οι δικοί του γονείς θεωρούσαν τους πλούσιους ανθρώπους πρότυπα για τον γιο τους. «Δεν θα έδειχναν με το δάχτυλο τον Tex Richman λέγοντας ότι είναι κακός» προσέθεσε.

Ο Dan Gainor, του συντηρητικού Media Research Center, έδωσε συνέχεια στο θέμα δηλώνοντας ότι «μιλάμε για μια ταινία των Muppets. Το μόνο πράσινο εκεί πέρα θα έπρεπε να είναι ο Κέρμιτ ο Βάτραχος».

Η Andrea Tantaros, επίσης παρουσιάστρια της Fox, άσκησε εν συνεχεία κριτική στο “Sesame Street” απ’ όπου ξεκίνησαν τα Muppets, και συγκεκριμένα ένα επεισόδιο που προβλήθηκε τον Οκτώβριο στο οποίο πρωταγωνιστούσε μια οικογένεια που δεν είχε αρκετά χρήματα για να αγοράσει φαγητό.

«Έχουμε τη Medicaid, υπάρχει ένας αριθμός-ρεκόρ ανθρώπων που ζουν με κουπόνια φαγητού… Υπάρχουν ένα σωρό προγράμματα για να φροντίσουν τα πεινασμένα παιδιά. Γιατί να πεινάει αυτό το Muppet;» είπε η Tantaros.

Κατά την άποψη του Bolling, ο κακός στην ταινία (των Muppets πάντα, σε περίπτωση που ξεχάσατε για ποιο πράγμα μιλάμε) θα έπρεπε να είναι «η κυβέρνηση του Obama». Οι απόψεις του χαρακτηρίστηκαν «αρκετά Οργουελικές» από την καθηγήτρια Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Occidental, Caroline Heldman.

Ο σκηνοθέτης της πέτρας του σκανδάλου και οι υπεύθυνοι της Disney δεν θέλησαν να κάνουν κάποιο σχόλιο σχετική με την μήνη που ξεσηκώθηκε εναντίον τους. Πιθανότατα είναι πολύ απασχολημένοι να τρίβουν τα χέρια τους μπροστά από τις τηλεοράσεις τους.

Η.Κ.
Πηγή: Telegraph.co.uk

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v