Kepler 22b: Ο... αδερφός της γης εντοπίστηκε!

Γήινοι, σας παρουσιάζουμε τον «αδερφό» πλανήτη Kepler 22b. Βρίσκεται περίπου εξακόσια έτη φωτός μακριά, έχει διπλάσια περίπου ακτίνα από τη Γη και σύμφωνα με τους επιστήμονες θα μπορούσε να αποτελέσει ένα μελλοντικό «σπίτι» για την ανθρωπότητα.
Kepler 22b: Ο... αδερφός της γης εντοπίστηκε!
Τον αναζητούσαν για δεκαετίες τώρα και εν τέλει τον… βρήκαν. Ο πλανήτης Kepler 22b εντοπίστηκε από ομάδα επιστημόνων της NASA και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τους έχει τις περισσότερες πιθανότητες από οποιονδήποτε άλλο έχει εντοπιστεί μέχρι σήμερα να διαθέτει ζωή. «Είμαστε σίγουροι ότι πρόκειται για έναν πλανήτη κατοικήσιμο και αν έχει βραχώδη επιφάνεια, τότε σίγουρα η θερμοκρασία του είναι ευνοϊκή για την ανάπτυξη ζωής», λέει William Borucki, μέλος της ερευνητικής ομάδας της NASA.

Ο Kepler 22b βρίσκεται σχεδόν στην ίδια απόσταση με το μητρικό του άστρο με εκείνη που έχει η Γη από τον Ήλιο, ενώ ολοκληρώνει μια πλήρη περιστροφή γύρω από το μητρικό άστρο του σε περίπου 290 μέρες. Σύμφωνα με εκτιμήσεις των επιστημόνων η θερμοκρασία του κυμαίνεται γύρω στους 22 βαθμούς Κελσίου και προς το παρόν δεν έχει εξακριβωθεί αν πρόκειται για βραχώδη ή αέριο πλανήτη.

Η ανακάλυψη του πλανήτη έγινε με την βοήθεια του διαστημικού τηλεσκόπιου Kepler, αποστολή του οποίου είναι η αναζήτηση πλανητών και ειδικά εκείνων με συνθήκες ευνοϊκές για την ανάπτυξη ζωής. Προς το παρόν πάντως δεν τα πηγαίνει και άσχημα. Όπως λένε οι επιστήμονες που μελετούν τα δεδομένα που στέλνει, ο γαλαξίας μας διαθέτει τουλάχιστον πενήντα δισεκατομμύρια πλανήτες, αριθμό κατά πολύ μεγαλύτερο από αυτόν που υπολόγιζαν.

Δείτε το σχετικό βίντεο για την ανακάλυψη:



Πηγή: Telegraph



Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v