Τσάβες σε Φιντέλ: "Μπες" στο Twitter, σύντροφε!

Σε πρόσφατη επίσκεψή του στην Βολιβία, ο Ούγκο Τσάβες δήλωσε πως θα ήθελε να προσκαλέσει τον Βολιβιανό πρόεδρο Evo Morales και τον Κουβανό ηγέτη Φιντέλ Κάστρο στο... Twitter.
Τσάβες σε Φιντέλ: Μπες στο Twitter, σύντροφε!
Έχοντας εντυπωσιαστεί από την επιτυχία που είχε η εγγραφή του την περασμένη Τρίτη  στο Twitter, o πολιτικά εκκεντρικός πρόεδρος της Βενεζουέλας ζήτησε επίσημα από τον Κουβανό ηγέτη Φιντέλ Κάστρο και τον Βολιβιανό πρόεδρο Έβο Μοράλες, να εγγραφούν στο δημοφιλές social network.

Μπορεί αρχικά ο Τσάβες να ήταν εχθρικός απέναντι στα site κοινωνικής δικτύωσης λέγοντας ότι κυριαρχούνται από τους πολιτικούς του αντιπάλους, αλλά η ευχαρίστησή του ήταν έκδηλη την προηγούμενη Τρίτη, όταν κατάφερε να συγκεντρώσει μέσα σε μία μέρα 106.000 followers.
 
«Ήταν μια αναπάντεχη ‘έκρηξη’ θαυμασμού. Σας ευχαριστώ πολύ», έγραψε στο δεύτερο status του ο Τσάβες στην σελίδα του @chavezcandanga (κάτι σαν «Τσάβες, ο επαναστάτης» ελληνιστί), απευθυνόμενος στους χιλιάδες followers του.

«Οι δυνατότητές του (Twitter) δεν έχουν να κάνουν με τον καπιταλισμό, ούτε με τον σοσιαλισμό, εξαρτάται πώς θα το χρησιμοποιήσεις», δήλωσε στο Reuters. Η είσοδός του στο Twitter πάντως, αιφνιδίασε την κοινή γνώμη, αφενός γιατί μόλις το 30% της χώρας του έχει πρόσβαση στο Internet, αφετέρου γιατί πριν από δύο μήνες είχε τοποθετηθεί κατά του social network, λέγοντας ότι πρόκειται για ένα «εργαλείο τρομοκρατίας».

Ο αμφιλεγόμενος πρόεδρος όμως, δεν σταμάτησε εκεί. Λίγες μέρες αργότερα, κατά την διάρκεια της επίσκεψής του σε ένα ράντσο στην Βολιβία μαζί με τον πρόεδρο Μοράλες, είπε στους έκπληκτους δημοσιογράφους: «Καλώ τον Έβο και τον Φιντέλ να μπουν στο Twitter. Έβο έχεις Twitter; Ας τον κάνουμε να εγγραφεί!».

Ο Τσάβες – που περιγράφει τον εαυτό του ως μπολιβαριστής στρατιώτης, σοσιαλιστή και αντί-ιμπεριαλιστή- είπε επίσης ότι θα χρησιμοποιήσει την ιστοσελίδα για να διαδώσει την μπολιβαρινή αντίσταση απέναντι στις ΗΠΑ, αντίσταση στην οποία δύο από τους σημαντικότερους συμμάχους του είναι ο Κάστρο και ο Μοράλες.

Θα ανταποκριθούν άραγε στην... πρόσκλησή του; Όσοι ενδιαφέρεστε πάντως, μπορείτε να τον «ακολουθήσετε» για να μάθετε.

Νικόλας Γεωργιακώδης

Πηγή: Reuters
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v