Οι ομογενείς του Σικάγο αποκτούν Ελληνικό Μουσείο!

Η ομογένεια του Σικάγο απέκτησε την πιο… ελληνική γωνιά της στην αμερικανική πόλη, καθώς το ολοκαίνουριο και υπερσύγχρονο Εθνικό Ελληνικό Μουσείο είναι έτοιμο να υποδεχθεί τους επισκέπτες του και να τους μυήσει στον ελληνικό πολιτισμό.
Οι ομογενείς του Σικάγο αποκτούν Ελληνικό Μουσείο!
Τέσσερις όροφοι γεμάτοι ελληνικό πολιτισμό. Αυτή είναι η τελευταία σημαντική «προσθήκη» στην ελληνική συνοικία του Σικάγο, η οποία απέκτησε ένα υπερσύγχρονο Εθνικό Ελληνικό Μουσείο, το οποίο θα ανοίξει και επισήμως τις πόρτες του στο κοινό από τις 10 Δεκεμβρίου.

Μια μεγάλη συλλογή από αρχειακό υλικό και εκθέματα που φθάνουν σε αριθμό τα 17.000 θα περιγράφουν την πορεία του ελληνισμού στους αιώνες, ενώ οι επισκέπτες κάθε ηλικίας θα έχουν την ευκαιρία να κατανοήσουν την ελληνική ιστορία και κουλτούρα μέσα από πανάρχαιους αλλά και σύγχρονους αφηγητές.

Διαδραστικά εκθέματα, βιβλιοθήκη, Κέντρο Προφορικής Ιστορίας και Εκπαιδευτικό κέντρο είναι μερικές μόνο από τις υπηρεσίες του νέου Μουσείου, που σχεδίασε ο Δημήτρης Σταυριανός. Τα εκθέματα θα αποτυπώνουν επίσης την πορεία των ομογενών και την συμβολή των Ελλήνων και των Ελληνο-αμερικανών στον κόσμο.

Μερικές από τις πρώτες εκθέσεις του Μουσείου περιλαμβάνουν ένα… ομηρικό αφιέρωμα -οι επισκέπτες θα γνωρίσουν τον αρχαίο «παραμυθά», ενώ τα παιδιά θα σκαρφαλώσουν σε έναν πελώριο Δούρειο Ίππο- μία πολιτιστική αναδρομή στα βήματα της Ελληνορθόδοξης Εκκλησίας του Σικάγο και την έκθεση «Θεοί, Μύθοι και Θνητοί» που ακολουθεί τα ίχνη της αρχαίας μυθολογίας.

Δείτε το νέο «σπίτι» του ελληνισμού του Σικάγο στο παρακάτω video.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v