Προχωράω... μπροστά;

Από την πολυπόθητη προαγωγή στη δουλειά μέχρι την ανανέωση μιας ερωτικής σχέσης που έχει βαλτώσει, οι μεγάλες αλλαγές στην ζωή μας δεν εξαρτώνται παρά ελάχιστα από την τύχη. Η Τζιλ Δούκα εξηγεί πώς η αλλαγή εξαρτάται από εμάς.
Προχωράω... μπροστά;
«Θέλω να πάρω προαγωγή στην δουλειά μου και θέλω να ανέβει ο μισθός μου. Επίσης, να κάνω την σχέση μου με τον άντρα μου πιο ενδιαφέρουσα. Από τότε που γεννήθηκε ο γιος μας έχουμε απομακρυνθεί πολύ» μου είπε πελάτης στο coaching. Ωραία, τι είσαι διατεθειμένη να κάνεις για να πετύχεις τους στόχους σου; ρωτάω.

Βλέπουμε ανθρώπους επιτυχημένους, πλούσιους με αρμονική οικογενειακή ζωή και λέμε… τι τύχη! Έχεις αναρωτηθεί όμως ποτέ τι ακριβώς χρειάστηκε να κάνει αυτός ο άνθρωπος για να φτάσει εκεί που έφτασε; Ποιες γνώσεις, δεξιότητες και ικανότητες ανέπτυξε για να φτάσει να πετύχει αυτά που πέτυχε; Τι καινούργιο έμαθε; Ποιες συνήθειες άφησε και ποιες συνήθειες ανέπτυξε; Οι περισσότεροι κρίνουμε από το αποτέλεσμα.

Είναι πολύ σημαντικό να έχουμε στο μυαλό μας ότι πριν από το αποτέλεσμα έρχεται ο κόπος και η προσπάθεια, η αλλαγή. Πόση είναι λοιπόν αυτή η προσπάθεια, η αλλαγή; Η αλλαγή είναι ανάλογη με την απόσταση που υπάρχει ανάμεσα στην σημερινή σου κατάσταση και την επιθυμητή. Άρα, οι πράξεις και η προσπάθεια σου θα είναι ανάλογες με το πόσο θέλεις να βελτιώσεις το μέλλον σου.

Ναι, θέλεις την προαγωγή. Τι παραπάνω έχεις να προσφέρεις στον εργοδότη σου για να σ' την δώσει; Ποιος είναι ο λόγος για να σ' την δώσει; Κάνεις σεμινάρια, διαβάζεις κλαδικά βιβλία και περιοδικά, επικοινωνείς με συναδέλφους που είναι στο αντικείμενό σου σε άλλες εταιρίες για να γνωρίζεις τις τελευταίες τάσεις και το πώς κινείται η αγορά; Οι γνώσεις σου, ο τρόπος που επικοινωνείς με τους υφισταμένους σου ή τους συναδέλφους σου είναι αποδοτικός;

Θέλεις να βελτιώσεις την σχέση σου; Πόσο χρόνο είσαι διαθεμένος/η να αφιερώσεις; Θα αφιερωθείς στο να βελτιώσεις τον τρόπο που επικοινωνείς, να διαβάσεις και να επιμορφωθείς προς αυτόν τον σκοπό; Η βελτίωση θέλει αλλαγή και η αλλαγή έρχεται μέσα από επίμονη προσπάθεια και κόπο. Είναι σημαντικό να εστιάζουμε στον σκοπό μας.

Όπως λέει και ο Einstein, δεν μπορούμε να λύσουμε ένα πρόβλημα σκεπτόμενοι με τον ίδιο τρόπο που το δημιουργήσαμε. Έτσι, την επόμενη φορά που θα παραπονεθείς για κάτι που θέλεις να αλλάξεις, σκέψου: τι είσαι διατεθημένος/η να κάνεις για να πας… μπροστά;

Τζιλ Δούκα MBA, ACC
Life Coach, εισηγήτρια, συγγραφέας
Ιδρύτρια
www.uniquenessdevelopmentgroup.com  
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v