Η γκρίνια φέρνει… υγεία

Σας βγαίνει αυθόρμητα να γκρινιάξετε στους γύρω σας για οτιδήποτε σας ενοχλεί; Έχετε πάρει δικαιωματικά την ρετσινιά του γκρινιάρη της παρέας; Μην νιώθετε άσχημα. Οι έρευνες είναι με το μέρος σας, καθώς η γκρίνια όπως λένε έχει οφέλη για την υγεία.
Η γκρίνια φέρνει… υγεία
Οι ημέρες των γιορτών είναι αναμφίβολα η ιδανική περίοδος για να χαρίσουμε δώρα σε αγαπημένα μας πρόσωπα και να περάσουμε λίγο περισσότερο χρόνο μαζί τους. Αν πάλι για εσάς τα Χριστούγεννα είναι ακόμα μια αφορμή για να γίνετε πιο γκρινιάρης και από τον Grinch στην ομώνυμη ταινία με τον Τζιμ Κάρεϋ και να παραπονεθείτε για ένα σωρό λόγους, τότε… κάντε το ελεύθερα!

Δύο έρευνες που δημοσιεύτηκαν αυτή την εβδομάδα δείχνουν ότι τα αρνητικά σχόλια μπορεί να αποβούν ωφέλιμα για την υγεία μας. Όπως αναφέρει το δίκτυο MSNBC, τα παράπονα του καθένα μας μπορούν να αποτελέσουν αφορμή για τον περίγυρό μας να αλλάξει μια άσχημη κατάσταση. «Για να αλλάξεις ένα σύστημα στην ουσία του, θα πρέπει να αναγνωρίσεις τι πάει στραβά με αυτό», λέει η India Johnson μεταπτυχιακή φοιτήτρια στο Πανεπιστήμιο του Οχάιο, η οποία βοήθησε στην εκπόνηση της μελέτης, η οποία δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Psychological Science.

Μία δεύτερη έρευνα, αποκαλύπτει ότι η σκληρή κριτική μπορεί να είναι ακόμα πιο αποτελεσματική απ’ ότι τα θετικά σχόλια. Όπως αναφέρουν οι επιστήμονες, λέξεις με αρνητική σημασία (π.χ. «Αυτό το φαγητό βρωμάει!») είναι δυνατόν να επιφέρουν θετικές αλλαγές.

Αν λοιπόν, τύχει ποτέ η σούπα που δοκιμάσατε από την θεία Νίτσα να μην σας αρέσει μην διστάσετε να τις πείτε κατάμουτρα ότι είναι απαίσια. Ίσως να είναι και ο μόνος τρόπος τα παράπονά σας να… πιάσουν τόπο στην μαγειρική της. Αν δεν σας περιλούσει με την ίδια της την σούπα, τότε το πιο πιθανό είναι τα σχόλιά σας να πείσουν την θεία Νίτσα να αλλάξει επιτέλους αυτήν την άθλια συνταγή.

Επομένως, όπως και να’ χει, μην πάψετε ποτέ να διαμαρτύρεστε για ότι σας «βρωμάει» - κυριολεκτικά και μεταφορικά. Απλά έχετε υπ’ όψιν ότι το πιθανότερο είναι να περάσετε τα επόμενα Χριστούγεννα πνευματικά υγιής, αλλά… ολομόναχοι.

Πηγή: Time

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v