"Γεράματα" στα… 26!

Χάρη σε μια εξαιρετικά σπάνια πάθηση, η 26χρονη Nguyen Thi Phuong από το Βιετνάμ «γέρασε» κατά πενήντα χρόνια μέσα σε λίγες μόνο ημέρες. Άναυδοι οι γιατροί της, προσπαθούν να εξηγήσουν το περίεργο αυτό φαινόμενο.
Γεράματα στα… 26!
Πώς είναι να γερνάς απότομα; Η 26χρονη Βιετναμέζα Nguyen Thi Phuong γνωρίζει πολύ καλά την απάντηση. Εδώ και τρία περίπου χρόνια, μετά από ένα αλλεργικό σοκ που υπέστη, η Phuong είδε το δέρμα της ξαφνικά να χαλαρώνει και να γεμίζει ρυτίδες. Έκτοτε, κάθε φορά που βγαίνει έξω φοράει μάσκα για να αποφεύγει τα περίεργα βλέμματα, ενώ πρόσφατα αποφάσισε να ζητήσει την βοήθεια κάποιου ειδικού.

Αρκετοί είναι οι γιατροί υποστηρίζουν ότι η πάθησή της ονομάζεται λιποδυστροφία. Πρόκειται για ένα σπάνιο σύνδρομο το οποίο διαλύει τον λιπώδη ιστό που βρίσκεται κάτω από το δέρμα, με αποτέλεσμα το δέρμα να συνεχίσει να αναπτύσσεται με μεγάλη ταχύτητα.

Το σύνδρομο, για το οποίο δεν έχει βρεθεί ακόμα θεραπεία, αφήνει τον ασθενή με χαλαρές πτυχές σε όλο το σώμα, ρυτιδιασμένο πρόσωπο και τα ισχνά χαρακτηριστικά που εμφανίζονται στους ηλικιωμένους. Η πάθηση είναι εξαιρετικά σπάνια και πιθανολογείται ότι την έχουν μόλις δύο χιλιάδες άτομα σε όλον τον πλανήτη.

"Ένιωθα έντονη φαγούρα σε όλο μου το σώμα και ξυνόμουν στον ύπνο μου», λέει για την αλλεργία η οποία πιστεύει ότι της προκάλεσε την πάθηση και συνεχίζει: «Μετά από ένα μήνα σταμάτησε λίγο η φαγούρα, αλλά είχα ακόμη εξανθήματα στο δέρμα και στράφηκα στην παραδοσιακή ιατρική. Τότε εξαφανίστηκαν όλα τα σημάδια και η φαγούρα, αλλά το δέρμα μου άρχισε να χαλαρώνει και να κάνει ρυτίδες".

Κάποια στιγμή το 2009 παραιτήθηκε της προσπάθειας θεωρώντας ότι ήταν «της μοίρας της», ενώ το 2010 μετακόμισε μαζί με τον άνδρα της στο προάστιο Bu Dop, όπου νοίκιασαν ένα μικρό ξύλινο σπιτάκι.
 
Στις αρχές του μήνα που διανύουμε, οι γιατροί του Νοσοκομείου Dinh Chieu, στην πόλη που γεννήθηκε και μεγάλωσε η Nguyen αποφάσισαν να την εξετάσουν δωρεάν και να την στείλουν στο αρμόδιο Νοσοκομείο HCMC σε περίπτωση που δεν μπορέσουν να προβούν σε ακριβή διάγνωση της ασθένειάς της.

Πηγή: BBC
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v