In2fail: Όταν η αποτυχία γίνεται επιτυχία

Tίτλοι που άφησαν ιστορία με τον σουρεαλισμό τους, σπαρταριστά αποσπάσματα κειμένων που παρά την αποτυχία τους (fail), κατάφεραν να γίνουν επιτυχίες (win) και πολλά ακόμα – ακούσια – μαργαριτάρια. Είναι όλα τους «παιδιά» μας.
In2fail: Όταν η αποτυχία γίνεται επιτυχία
του Νικόλα Γεωργιακώδη

Fail και win.
Δύο λέξεις που τα τελευταία χρόνια μετατράπηκαν σε Internet Memes από blogs και forums, και οι οποίες εκφράζουν είτε την πλήρη αποτυχία ενός βίντεο/εικόνας/ κειμένου/ σχολίου (fail), είτε το αντίθετο (win). Κάποια λάθη βέβαια είναι... τόσο λάθη που από αποτυχίες (fails), γίνονται επιτυχίες (wins) ή για να το πούμε ακόμα πιο… ιντερνετικά, από #fails γίνονται #wins (το «#» χρησιμοποιείται κατά κόρον στο Twitter για να δηλώσει ένα hashtag). Φυσικά υπάρχουν και οι διαβαθμίσεις ανάλογα με το μέγεθος της επιτυχίας ή της αποτυχίας.

Έτσι έχουμε το επίθετο “epic”, το οποίο τονίζει ακόμα περισσότερο το νόημα των λέξεων (epicwin, epicfail), όπως επίσης και το γερμανικό “ über”, το οποίο εκφράζει σε υπερθετικό βαθμό την επιτυχία/ αποτυχία σε συνδυασμό με τα fail και win, αλλά και το epic (#uberepicwin, #uberepicfail κτλ.).

Όπως κάθε σελίδα που… σέβεται τον εαυτό της λοιπόν, έτσι και εμείς στο In2life έχουμε υποπέσει ουκ ολίγες φορές στην παγίδα των fails. Ενίοτε και των #epicfails. Που αρκετές φορές μετατράπηκαν σε #wins. ‘Η #epicwins. Αλλά μην σας κουράζουμε παραπάνω.
Απολαύστε μας.

(Κάντε κλικ πάνω στις φωτογραφίες για... epicwin διαστάσεις)

1. Η συνταγή για μαστέλο που από #fail, εν τέλει έγινε #win. «Πόσο αρνάκι να βάλω μάστορα;» Η απάντηση στην φωτογραφία.


2. Μπριζολάκια στο γραφείο, υγιεινή διατροφή με πίτσα και συμβουλές από τον ψήστη Χουντάλα.


3. Αμήχανες καταστάσεις και πώς να ξεφύγετε από αυτές ή πώς μπορεί ένα άρθρο να μετατραπεί σε ανθολογία #wins και #fails.



4. O Μουζουράκης, οι Θεσαλλονικείς, τα ηχοχρώματα και η ηλεκτροπληξία.


5. Δημοσιογραφικό ρεπορτάζ προορισμών για singles μάθημα 1ο: Οι τίτλοι μετράνε.


6. Δημοσιογραφικό ρεπορτάζ προορισμών για singles μάθημα 2ο: Τα σεμινάρια φωτογραφίας δεν έχουν σύνορα.


7. Τίτλοι. Μια πονεμένη ιστορία μούχλας, τουρμπιγιόν και οργασμού.


8. Τα ζαχαροκάλαμα της Αϊτής και η «υποψιασμένη» Αράχωβα. Ή πώς ο έρωτας για έναν προορισμό (και το αλκοόλ) μπορούν να επηρεάσουν τους συναδέλφους μας
.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v