Γαλλία: Έκρηξη σε εργοστάσιο πυρηνικής ενέργειας

Έκρηξη σημειώθηκε σε εργοστάσιο πυρηνικής ενέργειας στη Νότια Γαλλία, προκαλώντας τον θάνατο ενός ατόμου και τον τραυματισμό άλλων τεσσάρων, σύμφωνα με το Reuters. Οι γαλλικές αρχές προς το παρόν καθησυχάζουν τις ανησυχίες για διαρροή ραδιενέργειας.
Γαλλία: Έκρηξη σε εργοστάσιο πυρηνικής ενέργειας
Εκρηξη σημειώθηκε σε εργοστάσιο πυρηνικής ενέργειας στη Νότια Γαλλία, σύμφωνα με το Reuters. Μέχρι στιγμής, οι πληροφορίες κάνουν λόγο για ένα νεκρό και 4 τραυματίες, ενώ άγνωστα παραμένουν ακόμα τα αίτια του δυστυχήματος.

Η γαλλική Αρχή Πυρηνικής Ασφάλειας, ASN, δήλωσε ότι δεν υπάρχει «για την ώρα» διαρροή ραδιενεργών υλικών. Ωστόσο, σύμφωνα με τα ξένα πρακτορεία ειδήσεων, υπάρχει κίνδυνος διαρροής ραδιενέργειας.

Η έκρηξη εκδηλώθηκε στις εγκαταστάσεις Μαρκούλ στο Langedoc Roussillon στη Νότιο Γαλλία, κοντά στην Μεσόγειο. Πρόκειται για εργοστάσιο διαχείρισης πυρηνικών αποβλήτων το οποίο δεν διαθέτει πυρηνικό αντιδραστήρα. Όπως όμως αναφέρει η Figaro, στο εργοστάσιο λειτουργεί αντιδραστήρας πεπιεσμένου ύδατος για την παραγωγή τριτίου.

Σύμφωνα με την ASN, η έκρηξη σημειώθηκε σε κλίβανο για την τήξη πυρηνικών αποβλήτων, αλλά δεν έχει υπάρξει μέχρι στιγμής επίσημη δήλωση για τα αίτια του δυστυχήματος.

Η Διεθνής Αρχή Ατομικής Ενέργειας (IAEA) ανακοίνωσε ότι διεξάγεται έρευνα για το συμβάν. Ο επικεφαλής της, Yukiya Amano, δήλωσε ότι ενεργοποιήθηκε άμεσα το κέντρο ατυχημάτων της και έχει ζητήσει πληροφορίες.

Πηγή: Euro2Day
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v