Αρτούρας Ζούοκας: Ο δήμαρχος τρελάθηκε!

Έναν απίστευτο τρόπο για να εκφράσει την αντίθεσή του στην χρήση αυτοκινήτου μέσα στην πόλη, αλλά και το παράνομο παρκάρισμα σκέφτηκε ο δήμαρχος της πόλης Βίλνιους στην Λιθουανία: απλά ισοπέδωσε με… τανκ μια παράνομα σταθμευμένη λιμουζίνα.
Αρτούρας Ζούοκας: Ο δήμαρχος τρελάθηκε!
Σκεφτείτε να ερχόταν και στην Αθήνα. Ο δήμαρχος της λιθουανικής πόλης Βίλνιους, Αρτούρας Ζούοκας, σκέφτηκε έναν πρωτότυπο και συνάμα εντυπωσιακό τρόπο για να δείξει συμβολικά την αγανάκτησή του με το παράνομο παρκάρισμα στην πόλη. Στα πλαίσια της τηλεοπτικής εκπομπής «99 πράγματα που θα έπρεπε να κάνεις προτού πεθάνεις», η οποία προβάλλεται στην τηλεόραση της Σουηδίας, έκανε το όνειρό του πραγματικότητα.

Κουστουμαρισμένος και χαμογελαστός σαν να μην συμβαίνει τίποτα, ανέβηκε σε τανκ και διέλυσε στο πέρασμά του μπροστά από την κάμερα μια παράνομα σταθμευμένη σε ποδηλατόδρομο Mercedes λιμουζίνα. Ο Ζούοκας είχε δηλώσει και στο παρελθόν την αγάπη του για την μετακίνηση με ποδήλατο μέσα στην πόλη, αλλά κανείς δεν περίμενε ότι θα έφτανε στα… άκρα για να προειδοποιήσει τους πολίτες.

Στην συνέχεια του βίντεο, ο ιδιοκτήτης της Mercedes βγαίνει από το εμπορικό κέντρο ακριβώς απέναντι και μένει αποσβολωμένος στην θέα του σμπαραλιασμένου αυτοκινήτου του. Πλησιάζει τον δήμαρχο – τιμωρό και δέχεται μετανιωμένος την επίπληξή του : «Αυτό θα σου συμβεί αν παρκάρεις παράνομα το αυτοκίνητο σου», του λέει ο Ζούοκας με διδακτικό ύφος μπροστά στην κάμερα. Τέλος, αποδεικνύοντας για μια ακόμα φορά ότι σέβεται την πόλη του, ο δήμαρχος καθαρίζει με σκούπα τα σπασμένα γυαλιά από το οδόστρωμα, ανεβαίνει στο ποδήλατό του και μιλώντας στο κινητό απομακρύνεται.



Όπως δήλωσε στην σουηδική εκπομπή: «Πρέπει να έχεις αίσθηση του χιούμορ όταν κάνεις τη δική μου δουλειά και σκέφτηκα ότι αυτός θα ήταν ένας τρόπος να τραβήξω την προσοχή των κατοίκων, θυμίζοντας ότι η πόλη οφείλει να μάχεται δυναμικά εναντίον της παράνομης στάθμευσης».

Μήπως να συμμετείχε σε κάποιο πρόγραμμα ανταλλαγής με τον κύριο Καμίνη;

Πηγή: BBC
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v