MEDASSET: Παρακολουθώντας το ταξίδι της θαλάσσιας χελώνας

Οι ερευνητές της MEDASSET συμβάλλουν εδώ και δεκαετίες στην προστασία της μεσογειακής θαλάσσιας χελώνας. Δείτε πώς μπορείτε να βοηθήσετε το έργο τους, υιοθετώντας μια καρέτα-καρέτα και κάνοντας ένα δώρα στο υδάτινο περιβάλλον μας.
MEDASSET: Παρακολουθώντας το ταξίδι της θαλάσσιας χελώνας
Το MEDASSET αγωνίζεται πάνω από είκοσι χρόνια για τη σωτηρία των θαλάσσιων χελωνών και των βιοτόπων τους στη Μεσόγειο. Το πρόγραμμα «Υιοθέτησε μια χελώνα» που έχει δημιουργήσει η οργάνωση αποτελεί τον καλύτερο τρόπο να δείξετε την υποστήριξή σας στην προστασία της θαλάσσιας χελώνας και να βοηθήσετε το Medasset στο έργο του.

Το Σεπτέμβριο του 2009, η οργάνωση δημιούργησε το πρώτο πρόγραμμα δορυφορικής παρακολούθησης χελωνών στην Αλβανία, όπου η βιοποικιλότητα εξαφανίζεται με ανησυχητικό ρυθμό. Το πρόγραμμα δορυφορικής παρακολούθησης εξασφαλίζει στο MEDASSET και τους ερευνητές του όλη την απαραίτητη πληροφορία για τη μεταναστευτική πορεία των θαλάσσιων χελωνών και τους επιτρέπει να αναλάβουν δράση για την προστασία αυτού του απειλούμενου με εξαφάνιση είδους και των βιοτόπων του.

Τώρα η βοήθειά σας είναι απαραίτητη για να συνεχιστεί αυτή η σημαντική έρευνα. Το Σεπτέμβριο του 2009, μετά την τοποθέτηση ειδικού πομπού στο καβούκι τους, καρέτα-καρέτα απελευθερώθηκαν στον Κόλπο του Πατόκ, στην Αλβανία. Από τότε, το MEDASSET και οι ερευνητές του μελετούν την μετανάστευσή τους μέσω δορυφόρου. Κάθε φορά που μια χελώνα βγαίνει στην επιφάνεια για να πάρει αέρα, ο πομπός στέλνει σήμα με τις πληροφορίες που έχει συλλέξει στους δορυφόρους γύρω από τη γη.

Αν και το ερευνητικό πρόγραμμα στην Αλβανία έχει ολοκληρωθεί, το πρόγραμμα δορυφορικής παρακολούθησης θα συνεχιστεί ως τον Σεπτέμβριο του 2011 (όποτε και οι μπαταρίες των πομπών αναμένεται να τελειώσουν). Γι’ αυτό το λόγο, η βοήθειά μας είναι απαραίτητη.

Υιοθετήστε τον Guximatri

Οι καρέτα-καρέτα είναι ένα από τα τρία είδη θαλάσσιας χελώνας της Μεσογείου, που απειλούνται με εξαφάνιση. Ο Guximtari, το όνομα του οποίου στα αλβανικά σημαίνει "γενναίος", είναι μια έφηβη αρσενική χελώνα, που απελευθερώθηκε στο Πατόκ το Σεπτέμβριο του 2009.

Με μια δωρεά από 15 έως 70 ευρώ εξασφαλίζετε στους ερευνητές του MEDASSET τη δυνατότητα παρακολούθησης της μεταναστευτικής του πορείας έως το Φθινόπωρο του 2011. Προσφέροντας αυτό το ξεχωριστό δώρο στους φίλους, την οικογένεια ή και τον εαυτό σας, προστατεύετε ένα απειλούμενο με εξαφάνιση είδος και τους βιοτόπους του.

Μάθετε περισσότερα για τα ειδικά χαρακτηριστικά του μεγαλοπρεπούς αυτού ζώου και παρακολούθησε τα μοναδικά ταξίδια του, επιλέγοντας ένα από τα πακέτα υιοθεσίας που ανταποκρίνονται στις δυνατότητες σας. Όλα τα πακέτα περιλαμβάνουν προσωπικό πιστοποιητικό υιοθεσίας κι ένα διασκεδαστικό ενημερωτικό φύλλο με φωτογραφία του Guximtari και το δορυφορικό χάρτη του ταξιδιού του στη Μεσόγειο. Οι τιμές των πακέτων περιλαμβάνουν έξοδα συστημένης ταχυδρομικής αποστολής κι αποστέλλονται οπουδήποτε στον κόσμο. Δείτε περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του MEDASSET
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v