Δεν Πληρώνω: Τι ζητούν, τι σκοπεύουν, γιατί θυμώνουν

Η κάμερα του In2life συναντά το κίνημα του "Δεν Πληρώνω" στο δρόμο και ρωτά μέλη των οργανωτικών επιτροπών για την ποινικοποίηση των δράσεών τους, για τις αντιπροτάσεις της πολιτείας και για την (αναμενόμενη) μείωση του αντιτίμου.      
Δεν Πληρώνω: Τι ζητούν, τι σκοπεύουν, γιατί θυμώνουν
Το κίνημα του «Δεν Πληρώνω» καλά κρατεί παρά τις κυβερνητικές εξαγγελίες για σφίξιμο των ελέγχων, την αναβάθμιση της μη πληρωμής σε παράβαση του Κ.Ο.Κ., αλλά και τις υποσχέσεις για μείωση του αντιτίμου.

Η ολοένα και μεγαλύτερη δυσαρέσκεια έναντι των φοροεπιβαρύνσεων που επιβλήθηκαν τους προηγούμενους μήνες μοιάζει να κρατά ψηλά το φρόνημα της πρωτοφανούς αυτής δράσης που… έβγαλε στην «παρανομία» τη μισή Ελλάδα

Το βράδυ της περασμένης Τρίτης το κίνημα οργάνωσε διαμαρτυρία στην πλατεία Συντάγματος. Η κάμερα του In2life και ο Φάνης Γαβρινιώτης βρέθηκαν εκεί και συνομίλησαν με δύο από τα μέλη των οργανωτικών επιτροπών.

Ζητήσαμε απαντήσεις για τον θυμό της κοινής γνώμης, για το σκεπτικό πίσω από τις κινητοποιήσεις και για την αυστηροποίηση των διατάξεων που έχει εξαγγείλει η Κυβέρνηση και η οποία φιλοδοξεί να στείλει αρκετούς στο σπίτι τους να ανησυχούν για τις κυρώσεις.  

«Ο αγώνας ξεκίνησε ενάντια στα Διόδια», λέει ένα από τα στελέχη της οργανωτικής επιτροπής Θεσσαλίας και προσθέτει ότι δεν σταμάτησε και δεν σταματά εκεί. Σκοπός του κινήματος, εξηγούν, δεν είναι η δικαίωση των συμμετεχόντων ως καταναλωτών, αλλά η «απονομή δικαιοσύνης».

Το «Δεν Πληρώνω» φαίνεται να στοχοποιεί πρωτίστως την κυβέρνηση παρότι η «μπάλα» παίρνει κατασκευαστικές αλλά και τραπεζίτες. Η λέξη κλειδί φαίνεται να είναι η «οργή»- η οργή του κόσμου του οποίου οι αντοχές μειώνονται διαρκώς.

«Θα μας βάλουν σε λίγο να πληρώνουμε και τον αέρα που αναπνέουμε», λέει αγανακτισμένο ένα άλλο μέλος των οργανωτικών επιτροπών που κάνει λόγο για «χαράτσια που βγαίνουν από την τσέπη μας για να πάνε στους μεγαλοεργολάβους και τους μεγαλοτραπεζίτες».

Γιατί κατά τη γνώμη τους δεν αρκεί η μείωση των διοδίων και πώς σκέφτονται να αντιδράσουν στην ποινικοποίηση των κινήσεών τους; Τι απαντούν στις αιτιάσεις περί εμποδίων που θέτει η δράση τους στην πραγματοποίηση επενδύσεων; Δείτε τις απαντήσεις στο street video που ακολουθεί.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v