Ο Άγιος Βασίλης είναι blogger!

Επί 28 Χριστούγεννα, ο άνδρας με την κόκκινη στολή και την γενειάδα έχει πάρει στην αγκαλιά του χιλιάδες παιδιά και έχει λάβει άλλα τόσα γράμματα. Ο Αμερικανός Άη Βασίλης αποφάσισε φέτος να δημοσιεύσει τα «best of» από τις εμπειρίες του… μπλογκάροντας.
Ο Άγιος Βασίλης είναι blogger!
Μπορεί τα μικρά παιδιά να εμπιστεύονται ακόμη το συμβατικό ταχυδρομείο και όχι τα e-mails για να στείλουν τα γράμματά τους στον Άγιο Βασίλη, αλλά ένας Αμερικανός εκπρόσωπος του «Αγίου των Χριστουγέννων» αποφάσισε να μεταφέρει τις εμπειρίες του στο διαδίκτυο.

Ο 57χρονος Carl Anderson βρίσκεται στις χριστουγεννιάτικες επάλξεις επί 28 χρόνια και έχει δεχθεί παρακλήσεις για δώρα από χιλιάδες μικρές φατσούλες που τον βλέπουν σαν φίλο τους. Καθώς καθόταν, όμως, αναπαυτικά στην πολυθρόνα του σε εμπορικό κέντρο του Dallas, αντί να καταγράφει τις λίστες με τα δώρα που του ζητούσαν τα παιδιά, σημείωνε όλα τα αστεία, παράδοξα και συγκινητικά πράγματα που του έλεγαν. Με πλούσιο υλικό στα ημερολόγιά του, αποφάσισε φέτος να τα δημοσιεύσει όλα σε ένα blog, το οποίο ονόμασε Santasays

Τι έχει ακούσει, λοιπόν, όλα αυτά τα χρόνια ο αγαπημένος Άγιος των παιδιών; «Μερικά από αυτά που μου λένε είναι πολύ αστεία ή συγκινητικά», αναφέρει ο Carl Anderson. «Ένα μικρό κοριτσάκι, μου ζήτησε ένα μικρό καρεκλάκι για το γραφείο της, για να κάθεται και να γράφει διάρροια» (το κοριτσάκι προφανώς εννοούσε “diary”, δηλαδή ημερολόγιο).

«Ένα από τα πρώτα πράγματα που θυμάμαι, είναι ένα παιδί να μου λέει πως ο μπαμπάς του τους άφησε και μάλλον δεν τον αγαπάει πια». Από την πρώτη του μέρα στην δουλειά, ο «Άγιος Βασίλης» κατάλαβε πως δεν θα άκουγε μόνο ευχάριστα πράγματα. «Τα παιδιά βλέπουν τον Άγιο Βασίλη σαν κάποιον που μπορούν να εμπιστευθούν, κι έτσι του εκμυστηρεύονται όλα τους τα μυστικά», λέει.

Αυτό είναι και το πιο δύσκολο μέρος της δουλειάς, σύμφωνα με τον Anderson, καθώς μπορεί να ακούει τα παιδιά να του ζητούν «ο μπαμπάς και η μαμά να αγαπούν ο ένας τον άλλον και πάλι» ή να κάνει καλά έναν άρρωστο συγγενή τους, αλλά δεν μπορεί να τους υποσχεθεί τίποτα. «Τους λέω πως θα κάνω ευχή για να πραγματοποιηθούν αυτά που θέλουν, και αυτό ακριβώς κάνω», σημειώνει.

Στα συμπεράσματα του 57χρονου γενειοφόρου συγκαταλέγεται και το γεγονός πως οι ευχές των παιδιών αντικατοπτρίζουν το τι συμβαίνει στον κόσμο. «Όπως το παιδάκι που με πλησίασε και μου ζήτησε να του δώσω χρήματα για να πληρώσει τους λογαριασμούς, επειδή “γίνονται λίγο φτωχοί” και η μαμά του ανησυχεί πολύ γι’ αυτό», αναφέρει χαρακτηριστικά και συνδέει τις ανάγκες των παιδιών με την οικονομική κρίση. Ένα άλλο αγόρι του ζήτησε να στείλει παιχνίδια στα παιδιά των τρομοκρατών για να μην μισούν τους Αμερικανούς τόσο πολύ. Αυτό συνέβη λίγο μετά το χτύπημα της 11/9.

«Ο Άη Βασίλης είναι σύμβολο ελπίδας και γι’ αυτό τα παιδιά δένονται μαζί του», συμπληρώνει ο Anderson, ο οποίος διατηρεί πραγματική άσπρη γενειάδα καθ’ όλη την διάρκεια του έτους. Στην πραγματική ζωή, δεν έχει παιδιά, αλλά δεν τον πειράζει, καθώς κάθε Χριστούγεννα αποκτά πολλούς μικρούς φίλους, ενώ τον υπόλοιπο καιρό διδάσκει ψυχιατρική στο Πανεπιστήμιο του Τέξας.

Ας δούμε μερικές ακόμη από τις γλυκύτατες ευχές παιδιών που αναφέρει στο blog του ο «εκσυγχρονισμένος» Άη Βασίλης, αποδεικνύοντας πως η παιδική αθωότητα είναι το πραγματικό νόημα των γιορτών.
- «Θέλω τέσσερα παιχνίδια Lego και παγκόσμια ειρήνη».
- «Θέλω να με τηλεμεταφέρεις. Πού; Στην Disneyland!»
- «Θέλω ένα καυτό ροζ αυτοκίνητο με διαμάντια ουράνιου τόξου» (επιθυμία τρίχρονου κοριτσιού).
- «Ήμουν καλό παιδί. Έφυγα από το κατάστημα με τα Lego όταν μου το ζήτησαν οι γονείς μου».
- «Θέλω ένα κουδούνι για το δωμάτιο μου. Με φρικάρει κάπως όταν έχουν μπει στο δωμάτιό μου και δεν ξέρω ότι είναι εκεί» (τα λόγια ανήκουν σε ένα πεντάχρονο κοριτσάκι!).
- «Το φόρεμα της γιαγιάς μου έχει τρύπες, μπορείς να δεις μέσα από αυτές, γι’ αυτό χρειάζεται ένα καινούριο».
- «Η μαμά μου θέλει να συναντήσει τον Bruce Springsteen».

Δείτε περισσότερα αποσπάσματα από το «ημερολόγιο του Άη Βασίλη» στο blog του

Πηγή: abcnews
Επιμέλεια: Γιώργος Κόκουβας
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v