Τι θα δούμε φέτος στην TV;

Χωρίς νέα πρόσωπα, ακριβές παραγωγές και καινούργιες ιδέες, αλλά με δεκάδες reality, talent shows, κουτσομπολίστικα panels και λίγες σαπουνόπερες ξεκινά η νέα τηλεοπτική σεζόν που δείχνει πιο μίζερη από ποτέ.
Τι θα δούμε φέτος στην TV;
της Έλενας Μπούλια

Συνέβη μόνο σε εμένα ή σας ήρθε και εσάς μία ανεξήγητη αναγούλα βλέποντας το trailer για την επιστροφή του Big Brother; Τα χειρότερα, βέβαια, ήρθαν από το δημοσίευμα του Βήματος, πριν μερικές ημέρες, σύμφωνα με το οποίο η αύξηση συμμετοχών στα φετινά τηλεπαιχνίδια κυμαίνεται από 20% έως 100% -ιδιαίτερα σε αυτά που θα προβληθούν για δεύτερη χρονιά- ενώ μόνο το Big Brother έχει λάβει 6.500 αιτήσεις. Στο «Κάτι Ψήνεται» έχουν δηλώσει συμμετοχή 18.000 άτομα, στο νεοσύστατο «Master Chef» 4.500, ενώ για τζάμπα ανακαινίσεις στα σπίτια τους ενδιαφέρονται συνολικά 6.100 άτομα, τα οποία δήλωσαν συμμετοχή στα παρεμφερή «Σπίτι από την αρχή» και «Με το δεξί». Σταματάω εδώ γιατί αν αναφερθώ στις συμμετοχές και των είκοσι reality που θα ξεκινήσουν μέσα στις επόμενες ημέρες δεν θα μου φτάσει ούτε ο πληθυσμός της Πάτρας.

Δεν είμαι σίγουρη για ποιον λόγο ακριβώς μου ήρθε αναγούλα. Σίγουρα με προβλημάτισε το γεγονός ότι «αράζοντας» το βράδυ στον καναπέ θα «αναγκάζομαι» να βλέπω τις ίδιες αγχωμένες, προβληματισμένες, κουρασμένες φάτσες που βλέπω κάθε πρωί πηγαίνοντας στην δουλειά. Πόσο μάλλον που οι φιγούρες αυτές τώρα δεν θα περνούν διάφανα και αδιάφορα από δίπλα μου, αλλά θα μου «κοπανάνε» στα ίσια το ψώνιο τους, την ανικανότητά τους να μαγειρέψουν, να λειτουργήσουν ένα εστιατόριο, να βρουν σύντροφο, να χωρέσουν δύο κότερα και δεκαπέντε δάνεια σε μία μασχάλη, την οικονομική τους αδυναμία να αγοράσουν ένα ολόκληρο κρεβάτι και το γεγονός ότι είναι νέοι και άνεργοι (γιατί δεν εξηγείται διαφορετικά το να κλίνεσαι τόσες εβδομάδες σε ένα σπίτι, εκθέτοντας σαν πειραματόζωο κάθε δευτερόλεπτο της ύπαρξής σου, ελπίζοντας να είσαι ο μεγάλος νικητής).

Οπωσδήποτε τα νούμερα αυτά απεικονίζουν την άρρηκτη σχέση προσφοράς και ζήτησης, η οποία έχει να κάνει με την -χειρότερη από κάθε άλλη χρονιά- οικονομική κρίση των ιδιωτικών καναλιών, τα οποία με τζάμπα κομπάρσους θα γεμίσουν χιλιάδες ώρες διαφημιστικών διαλειμμάτων. Από την άλλη μεριά του νομίσματος, τα πολλά realities αυτόματα σημαίνουν λίγες σειρές. Για την ακρίβεια οι καινούργιες ελληνικές τηλεοπτικές σειρές, όπως προς το παρόν δείχνει το τοπίο, θα είναι τρεις (!) και μάλιστα όλες από το Mega, ενώ τρεις ακόμα νέες σειρές έρχονται είτε μεταγλωττισμένες είτε με υπότιτλους από το εξωτερικό (Τουρκία και Αργεντινή). Πιο συγκεκριμένα, οι τρεις σειρές που φιλοδοξούν να κερδίσουν φέτος το ενδιαφέρον μας είναι οι εξής:

«Το Νησί» - βασισμένο στο μπεστ σέλερ της Βικτόρια Χίσλοπ

Πρόκειται για την πρώτη τηλεοπτική μεταφορά του μπεστ σέλερ της Βικτόρια Χίσλοπ, σχετικά με τους εξορισμούς εξαιτίας της λέπρας στη Σπιναλόγκα, η οποία σύμφωνα με το Μega θα στοιχίσει περί τα 4 εκατομμύρια ευρώ, και δείχνει να είναι μακράν η πιο προσεγμένη σειρά της φετινής τηλεοπτικής σεζόν. Το σενάριο υπογράφει η Μιρέλλα Παπαοικονόμου σε συνεργασία με την Βικτόρια Χίσλοπ, ενώ σκηνοθέτης είναι ο Θοδωρής Παπαδουλάκης. Αμέτρητα γνωστά ονόματα ηθοποιών παρελαύνουν στο trailer της σειράς, μεταξύ των οποίων ξεχωρίζουμε τους Στέλιο Μάϊνα, Κατερίνα Λέχου, Γιούλικα Σκαφίδα, Ευγενία Δημητροπούλου, Αιμίλιο Χειλάκη, Αλέξανδρο Λογοθέτη, αλλά και την Φιλαρέτη Κομνηνού, η οποία θα εμφανιστεί μόνο στο πρώτο και στο τελευταίο επεισόδιο.

«Κούκλες» - βασισμένο στο ιταλικό σίριαλ Amica Mia

Τέσσερις γυναίκες μεταξύ 33 και 40 με συνδετικό κρίκο έναν ψυχολόγο, τον οποίο όλες επισκέπτονται. Θα γνωριστούν, θα γίνουν φίλες και θα μας προσκαλέσουν να απολαύσουμε τις περιπέτειές τους. Το σενάριο είναι των Κατερίνας Γιαννάκου και Κατερίνας Κουγιουμτζή και η σκηνοθεσία του Αλέξανδρου Πανταζούδη. Στους τέσσερις πρωταγωνιστικούς ρόλους θα δούμε τις Δήμητρα Ματσούκα, Λίνα Σακκά, Ράνια Σχίζα και Μαρία Ζορμπά, ενώ ανάμεσα στους άνδρες τις σειράς φιγουράρουν οι Αντώνης Καρυστινός, Θανάσης Ευθυμιάδης, Σωκράτης Αλαφούζος και Κώστας Κάππας. Είδομεν…

«Η γενιά των 592 ευρώ» - νεανική σειρά

Ακριβώς αυτό που φαντάζεστε: 5 νέοι φίλοι, σε αναζήτηση δουλειάς, σχέσης, προσωπικής ζωής, οι οποίοι καταφέρνουν μέσα από τις τραγελαφικές τους καταστάσεις να διακωμωδούν τα… χάλια μας. Το σενάριο είναι του Λάμπρου Φισφή, η σκηνοθεσία του Γιάννη Λαπατά και στους πρωταγωνιστές συναντάμε νέα πρόσωπα ονόματι: Θοδωρής Αντωνιάδης, Κωνσταντίνος Γαβαλάς, Άνδρη Θεοδότου, Δημήτρης Μακαλιάς, Ιωάννα Τριανταφυλλίδου. Θα καταφέρουν άραγε να… βγάλουν τα λεφτά τους;

Tι άλλο θα δούμε…
- Κινούμενα σχέδια: Στο νέο πρόγραμμα του Mega περιλαμβάνεται η πρώτη ελληνική σειρά animation, το «Ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος». Πρόκειται ουσιαστικά για σατιρικά κείμενα που θα καυτηριάζουν τα κακώς κείμενα της Ελλάδας, σε σενάριο και σκηνοθεσία των Γιώργου Β. Φειδάς και Γιάννη Τσιτσώνη. Στις πρωταγωνίστριες φιγούρες θα δανείζουν τις φωνές τους οι Πάνος Μουζουράκης, Λευτέρης Ελευθερίου, Γιάννης Σαρακατσάνης, Σάννυ Χατζηαργύρη, Ζήσης Ρούμπος, Θανάσης Τσαλταμπάσης, Νάστια Βραχάτη κ.α. Τολμηρό εγχείρημα για την απαίδευτη σε νέα μέσα ελληνική τηλεόραση και μένει να δούμε αν θα καταφέρει να κερδίσει το κοινό.

- Αίμα, δάκρυα κι ιδρώτας: Τρεις είναι και οι επιτυχημένες περσινές σειρές-σαπουνόπερες που συνεχίζονται και φέτος, μεταξύ των οποίων κυριαρχούν οι απογευματινές σαπουνόπερες «Τα Μυστικά της Εδέμ» και «Η Ζωή της Άλλης» στο Mega, αλλά και η «Ονειροπαγίδα» στον Ant1.

- Μπλα, μπλα, μπλα: Από μπλα μπλα άλλο τίποτε και φέτος από το πρωί μέχρι το βράδυ, ιδιαίτερα εκ μέρους των Star και Alter, τα οποία διατηρούν τα πρωτεία στο κουτσομπολιό, επιστρατεύοντας τους μετρ. Έτσι, στα κανάλια αυτά θα «απολαύσουμε» Τατιάνα Στεφανίδου, Χριστίνα Λαμπίρη, Ελεονώρα Μελέτη, Φώτη Σεργουλόπουλο, Μαρία Μπακοδήμου, Μαρία Σταματέρη, Αιμίλιο Λιάτσο, Σταματίνα Τσιμτσιλή, Γιώργο Αυτιά, Μάκη Τριανταφυλλόπουλο, Κώστα Χαρδαβέλλα και Αγγελική Νικολούλη. Κοινώς, μια απ’τα ίδια.

- Επανάληψη μήτηρ πάσης οικονομίας: Για εσάς που δεν προλαβαίνετε να δείτε τηλεόραση μέσα στην βδομάδα και που λόγω οικονομικών στενοτήτων έχετε κόψει και τις πολλές εξόδους τα σαββατοκύριακα, τα ιδιωτικά κανάλια έχουν την λύση. Επαναλήψεις μέχρι τελικής πτώσης προβλέπονται για τα σαββατοκύριακα, με τη μονοτονία να σπάει λίγο από την μουσική εκπομπή Chart Show, με παρουσιάστρια τη Ναταλία Γερμανού, στον Alpha.



Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v