Αποκριάτικες στολές για... θρασείς καρναβαλιστές

Θέλοντας να ξεφύγουμε από την τραγική μονοτονία που διέπει την περίοδο των Αποκριών, λέμε «όχι» στις πολυφορεμένες στολές τύπου Πειρατής, Πριγκίπισσα, Έλβις, Ινδιάνος και πάει λέγοντας και προτείνουμε τις δικές μας εναλλακτικές για να δώσετε διαφορετική χροιά στο φετινό καρναβάλι.
Αποκριάτικες στολές για... θρασείς καρναβαλιστές
Στολή Ζορό, κλόουν, βασίλισσα του χιονιού, γαλάζιος πρίγκιπας, σέξι γάτα, αστυνομικός, νεράϊδα, μάγισσα... Παραδεχτείτε το, υπάρχουν στολές που αποτελούν τον ορισμό της κακογουστιάς και της στερεοτυπίας και όμως προτιμούνται κατά κόρον αυτήν την περίοδο χάριν ευκολίας. Δεν έχετε βαρεθεί να ντύνεστε κάθε χρόνο με βάση τα κατά καιρούς trends;

Εμείς δεν το... ανεχόμαστε και για αυτόν ακριβώς τον λόγο αποφασίζουμε φέτος – όπως και τις προηγούμενες χρονιές – να επαναπροσδιορίσουμε το νόημα της λέξης «μεταμφιέζομαι». Αν θεωρείτε ότι έχετε αρκετό θάρρος και θράσος , τότε ίσως να εκτιμήσετε τις παρακάτω προτάσεις μεταμφίεσης για το αποκριάτικο πάρτι. Ελάχιστοι θα καταλάβουν τι πραγματικά εννοείτε με το ντύσιμό σας, εσείς όμως θα ξέρετε ότι αυτό που κάνατε ξέφυγε κάπως από την πεπατημένη των «κλασσικών» και μονότονων αποκριάτικων επιλογών.

Το Top 5 του 2010:

* Βιο-ληστής στην στέγη: Στολή που εξωτερικεύει τις καλλιτεχνικές σας ανησυχίες και την ενασχόληση με την κλασσική μουσική, αλλά ταυτόχρονα τονίζει και το διφορούμενο χαρακτήρα σας. Ανά πάσα στιγμή ενώ παίζετε μουσική μπορείτε να κλέψετε κάποιον και κανείς να μην το πάρει είδηση. Ελαφρώς μελαγχολική και επικίνδυνη επιλογή επίσης, μιας και θα πρέπει ανά τακτά χρονικά διαστήματα να ανεβαίνετε στην στέγη (ή την ταράτσα) του σπιτιού που γίνεται το πάρτι. Εναλλακτικά μπορείτε να φτιάξετε μια μικρογραφία στέγης και απλά να κάθεστε πάνω της (ενδείκνυται σε περιπτώσεις που θα χρειαστεί να κυκλοφορήσετε έξω).
Απαραίτητα αξεσουάρ: το βιολί, μια μάσκα ληστή ή μια κουκούλα ή μια κάλτσα, λοστός και ποικιλία κλειδιών.
Προχωρημένη παραλλαγή: Μιλήστε στους φίλους σας για την ακατάσχετη επιθυμία σας να κλέβετε βιο-λογικά προϊόντα. Μπορείτε αν θέλετε να έχετε και μερικά μαζί σας.

* Άνθρωπος - κλειδί: Είτε το πάρετε μεταφορικά, είτε κυριολεκτικά, από κάθε άποψη θα είστε το πρόσωπο της βραδιάς. Όλοι θα σας αναζητούν – ο καθένας για διαφορετικό λόγο. Ιδιαιτέρως απαιτητική στολή, μιας και θα πρέπει να «φορέσετε» μεγάλη ποικιλία κλειδιών και πιθανότατα να προκαλέσετε την οργή των κοντινών κλειδαράδων.
Απαραίτητα αξεσουάρ: κλειδιά σε κάθε μέγεθος και σχήμα.
Προχωρημένη παραλλαγή: Μάθετε μερικές εκφράσεις στα γαλλικά όπως π.χ Bonjour, Comment ca va? Και Voulez-vous coucher avec moi? (ελαφρώς τολμηρό), ώστε να μπορείτε να υποστηρίξετε κατάλληλα και την στολή «Άνθρωπος- γαλλικό- κλειδί».

* Γυναίκα- αράχνη: Σαγηνευτική, προκλητική, πονηρή, η γυναίκα αράχνη ξέρει να παρασύρει τους άντρες γύρω της και να τους χρησιμοποιεί σαν πιόνια. Στολή επηρεασμένη βαθύτατα από ταινίες του Πωλ Βερχόφεν (Βασικό Ένστικτο, Ο Τρίτος Άνθρωπος), πιθανότατα να θεωρηθεί ξεπερασμένη, μιας και οι περισσότεροι θα σας δουν σαν μια απλή γυναίκα μεταμφιεσμένη σε αράχνη. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο θα πρέπει να τους πείσετε για τι είστε ικανή...
Απαραίτητα αξεσουάρ: Στολή αράχνης με ανοιχτό ντεκολτέ, έντονο μακιγιαζ.
Προχωρημένη παραλλαγή: Άντρας-γυναίκα αράχνη, με την ίδια ακριβώς στολή και μακιγιάζ, αλλά σαφέστατα πιο αστείο αισθητικό αποτέλεσμα που φέρνει σε αρρωστημένο show από drag queen.

* Κλασήμπο: Εκφράστε τις μουσικές σας ανησυχίες υποδυόμενοι το γνωστό συγκρότημα – θα πρέπει να έχετε δύο ακόμα φίλους μαζί- αλλά και την εναντίωσή σας στην πλύση εγκεφάλου που δέχεται το ελληνικό κοινό με τις συνεχείς συναυλίες τους. Απαραίτητη προϋπόθεση για την επιτυχία της στολής είναι να... αερίζεστε δυνατά ανά τακτά χρονικά διαστήματα, για να δικαιολογήσετε την ελαφριά «αλλοίωση» στο όνομα του γνωστού συγκροτήματος.
Απαραίτητα αξεσουάρ: Ελαφρώς θηλυπρεπές ντύσιμο, έντονο make up, κιθάρα, μπάσο και ένα ταμπούρο για ρυθμό. Μπορείτε αν θέλετε να διασκευάσετε live στους φίλους σας γνωστά κομμάτια του συγκροτήματος, συνοδεύοντας την ερμηνεία με τα απαραίτητα ηχητικά εφέ.
Προχωρημένη παραλλαγή: Οι Φλασήμπο. Ένα κράμα του δημοφιλούς συγκροτήματος και του γνωστού ήρωα της Marvel. Αρκετά δύσκολη επιλογή, αφού θα πρέπει να συνδυάσετε στενό κόκκινο κολάν και θηλυπρεπές ροκ ντύσιμο. Επίσης θα πρέπει να τρέχετε συνέχεια μέσα στον χώρο με μεγάλη ταχύτητα, κάτι που πιθανώς να σας εξαντλήσει. Η επιλογή είναι δική σας.

* Για-Κόναν Ο Βάρβαρος: Προφέρεται "Γιαγκόναν ο Βάρβαρος" και είναι ο, τι πιο matcho και αρρενωπό θα μπορούσαμε να προτείνουμε για τις φετινές απόκριες. Συνδυάζει την βαρβατίλα του γνωστού κινηματογραφικού ήρωα, όπως τον γνωρίσαμε μέσα από την ερμηνεία του Άρνολντ Σβαρτσενέγγερ, με το πείσμα και την ευαίσθητη καρδιά του Γιάγκου Δράκου από την σειρά- σύμβολο των 90’s «Η Λάμψη». Θυμηθείτε να έχετε όψη Βάρβαρου, αλλά χαρακτήρα επιχειρηματία, μην ξεχνάτε πως διοικείτε ακόμα την Giant, ακόμα και αν είστε ντυμένος με γούνες και δέρματα ζώων.

Παίξτε το γόης ακόμα και στις πιτσιρίκες, ανακαλύψτε στο πρόσωπο των 20χρονων του πάρτι την χαμένη σας κόρη και μην αμελήσετε να αφήσετε και δύο τρία εξώγαμα πριν φύγετε. Μόνο προσοχή γιατί υπάρχει μεγάλη πιθανότητα οι παραμελημένες μητέρες να σας κυνηγήσουν όταν αυτά μεγαλώσουν. Στολή προκλητική, απαιτεί θάρρος από πλευράς σας και ευθύνη.
Απαραίτητα αξεσουάρ: Σπαθί, γούνινη αμφίεση, δερμάτινο γιλέκο, γραβάτα Armani και μια Βίρνα Δράκου που μπορεί να αποτελέσει κάλλιστα πρόταση μεταμφίεσης για την συνοδό σας.

Επίσης:

* Άγιος Χ.: Όπου «Χ» μπορείτε να βάλετε το όνομά σας, αρκεί να υπάρχει και ο αντίστοιχος Άγιος. Ανάλογα με το όνομα, αλλάζουν τόσο ο χαρακτήρας, όσο και τα αξεσουάρ της στολής. Για παράδειγμα, αν σας λένε Γιώργο και ντυθείτε Άη Γιώργης, θα πρέπει απαραίτητα να έχετε μαζί σας ένα μεγάλο –καλύτερα ψεύτικο- φίδι ή κάποιον δράκο, ένα μικρό – επίσης ψεύτικο κατά προτίμηση – άλογο και ένα δόρυ. Ακόμα, θα πρέπει κατά την διάρκεια της βραδιάς να το καρφώνετε (το φίδι), έτσι ώστε να δικαιολογήσετε την φήμη σας. Αν σας λένε Βασίλη, τότε θα πρέπει απαραιτήτως να ξεθάψετε το σκουφί των Χριστουγέννων και να βρείτε και μια αντίστοιχη στολή, αν σας λένε Ηλία θα πρέπει να το παίξετε προφήτης και ούτω καθεξής.
Απαραίτητα αξεσουάρ: Αυτοσχεδιάστε ανάλογα με την περίπτωση, αφήστε απαραιτήτως μούσι και βρείτε κάποιου είδος φωτοστέφανο.

*Τρεις και ο κούκος: Ομαδική μεταμφίεση που δεν προϋποθέτει να ντυθείτε κάτι. Απλά να είστε συνέχεια μαζί και να έχετε μαζί σας έναν κούκο. Αν δεν βρίσκετε το πτηνό πρόχειρο, τότε ζητήστε από κάποιον φίλο που δεν φημίζεται για την νοημοσύνη του να σας ακολουθήσει. Ιδανική μεταμφίεση – αν μπορούμε να την πούμε έτσι- για πάρτι που δεν πατάει κανείς και είστε μόνοι σας. Για την ακρίβεια μπορείτε να διοργανώσετε ένα πάρτι που να είστε μόνο εσείς.
Παραλλαγή: Τρεις και ο κούκλος, όπου την θέση του κούκου αναλαμβάνει ο όμορφος της παρέας.
Κουραστική παραλλαγή: Τρεις λαλούν και δυο χορεύουν. 

* Φίλος-Φίδι: Από τις πιο αντιπαθητικές στολές, παρ' όλα αυτά δεν παύει να είναι άκρως πρωτότυπη και με άποψη. Ντυθείτε με μια στολή φιδιού, προσπαθείστε να πιάσετε φιλίες στο πάρτι και καταγράψτε τις αντιδράσεις των παρευρισκομένων. Μην ξεχάσετε στο τέλςο να κάνετε κάτι που θα τους βλάψει.  

* Συλβέστερ Σταλόνε: Στολή που πρόκειται να φορεθεί πολύ με αφορμή την κυκλοφορία της νέας ταινίας του αγέραστου Σλάι The Expendables και συνδυάζει μοναδικά τον macho χαρακτήρα του Ράμπο με την γοητευτική αφέλεια του γάτου Συλβέστερ. Θα χρειαστείτε απαραιτήτως μπλουζάκι wifebeater, κόκινη κορδέλα, machine gun, μαχαίρι, μακριά νύχια γάτας, μαύρη ουρά γάτας και αυτάκια.

* Ελ-Βίσση Sisley: Ένα μοντέρνο πάντρεμα δύο θρυλικών τραγουδιστών: του "Βασιλιά" και της Αννούλας, με την διαφορά ότι δεν θα φορέσετε την κλασσική άσπρη στολή αλλά Jeans. Η βραδιά θα απογειωθεί όταν τραγουδήσετε live το "Παραλύω".

Διασκεδάστε το!
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v