Αυτοί που έφυγαν νωρίς από την ελληνική τηλεόραση (και την καρδιά μας)

Ο Νίκος Σεργιανόπουλος, η Μαλβίνα Κάραλη, ο Αντώνης Παραράς και άλλοι αγαπημένοι ηθοποιοί και παρουσιαστές που μας άφησαν άδικα και νωρίς.
Αυτοί που έφυγαν νωρίς από την ελληνική τηλεόραση (και την καρδιά μας)

Το νήμα της ζωής τους κόπηκε απότομα, ή μετά από άνιση μάχη με ασθένειες. Άφησαν παρακαταθήκη όμως στην τηλεόραση και αγαπήθηκαν πολύ, από κοινό και συναδέλφους.

Ένας θάνατος είναι πάντα άδικος. Όμως, για κάποιους «πονάει» περισσότερο και τα «γιατί» πολλά.

Νίκος Σεργιανόπουλος



Ήταν 4 Ιουνίου του 2008 όταν σχεδόν όλα τα τηλεοπτικά κανάλια της χώρας διέκοψαν το πρόγραμμά τους για να μεταδώσουν την είδηση της δολοφονίας του Νίκου Σεργιανόπουλου. Ο πασίγνωστος ηθοποιός βρέθηκε κατακρεουργημένος με 21 μαχαιριές στο διάμέρισμά του στο Παγκράτι, σοκάροντας το πανελλήνιο. Οι αρχές εντόπισαν τον δράστη πέντε μέρες μετά τη στυγερή δολοφονία. Eπρόκειτο για τον 30χρονο γεωργιανό Ντέιβιντ Μουρτικνέλι.

Μαλβίνα Κάραλη



Θαρραλέα, εκκεντρική, γυναίκα – σύμβολο της ελληνικής τηλεόρασης στα 90s, η Μαλβίνα με τον χειμαρρώδη λόγο και το καυστικό χιούμορ, έφυγε από τη ζωή τον Ιούνιο του 2002, σε ηλικία 50 ετών, έπειτα από πολύμηνη μάχη με τον καρκίνο. Γεννημένη το 1954 με όνομα Μαρία Σακκά, η Μαλβίνα έπαιξε ως ηθοποιός στον κινηματογράφο, τιμήθηκε με δύο κρατικά βραβεία σεναρίου και εργάστηκε, μεταξύ άλλων σε εφημερίδες και περιοδικά, αφήνοντας το στίγμα της στην ελληνική δημοσιογραφία.

Πάνος Νάτσης



Τον Γενάρη του 2022, η τραγική είδηση του θανάτου Πάνου Νάτση βυθίζει σε θλίψη τον καλλιτεχνικό κόσμο, ο οποίος αδυνατεί να πιστέψει πώς ένας τόσο νέος άνθρωπος, μόλις 31 ετών, δεν είναι πια εδώ. Ο ηθοποιός έχασε τη ζωή του ακαριαία, όταν η μηχανή του συγκρούστηκε με απορριμματοφόρο στο κέντρο της Αθήνας. Είχε συμμετάσχει μεταξύ άλλων, στη σειρά «Αστέρας Ραχούλας» και σε θεατρικές παραστάσεις «Καλώς ήρθατε ντετέκτιβ Πουαρό» και η «Στέλλα με τα Κόκκινα Γάντια». Φέτος τον είδαμε συγκινημένοι στις «Σέρρες» του Γιώργου Καπουτζίδη, στον κύκνειο ρόλο του.

Σάκης Μπουλάς



Οκτώ χρόνια έχουν περάσει χωρίς τη χαρισματική παρουσία ενός πολύπλευρου καλλιτέχνη με τα όλα του. Ήταν 21 Φεβρουαρίου του 2014, όταν ο Σάκης Μπουλάς νικήθηκε από τον καρκίνο. Στην τηλεόραση αγαπήθηκε ιδιαίτερα για τις ερμηνείες του σε τηλεοπτικές σειρές, όπως τα «Κουφώματα», το «Δέκα λεπτά κήρυγμα» και οι «Σαββατογεννημένες», ενώ αξέχαστα παραμένουν και τα θρυλικά τραγούδια του στα 80s, όπως το «Μπανάκι Μανάκι» και το «Φλασάκι».

Αντώνης Παραράς



Πριν τους Ράδιο Αρβύλα, πριν το ΑΜΑΝ, υπήρχε το Κομφούζιο των 90s, μια τηλεοπτική εκπομπή που όρισε μια μουσική γενιά. Ο Αντώνης Κανάκης, ο Σωτήρης Καλυβάτσης και ο Αντώνης Παραράς μέσα από το Comfuzio της ΕΡΤ3 μας έδειξαν τι μπορεί να κάνει η καλή, ποιοτική και νεανική ελληνική τηλεόραση. Η πορεία της εκπομπής τελείωσε άδοξα και άδικα, όταν ο Αντώνης Παραράς, το παιδί με το αιώνιο χαμόγελο, έχασε τη μάχη με την λευχαιμία το 1997 σε ηλικία μόλις 29 ετών. Το σοκ ήταν τεράστιο, η λύπη αδάμαστη και όταν οι δύο παρουσιαστές αποφάσισαν να επιστρέψουν στην τηλεόραση ως ΑΜΑΝ, το ακρωνύμιο του τίτλου τα έλεγε όλα: Αντώνη, μας άφησες νωρίς. Αν και οι ίδιοι δεν το επιβεβαίωσαν ποτέ. Από τον θάνατό του, κάθε χρόνο, στις 4 Φεβρουαρίου η μέρα θα είναι αφιερωμένη στον Αντώνη μέσα από συγκινητικά βίντεο που προβάλλονταν στις εκπομπές του Αντώνη Κανάκη.

Βλάσης Μπονάτσος



Ηθοποιός, τραγουδιστής, παρουσιαστής, showman, ένας καλλιτέχνης με τα όλα του, μοναδικός και πολυτάλαντος, ο Βλάσης Μπονάτσος ήταν φοβερός, τρομερός και πάρα πολύ ωραίος. Στις 14 Οκτωβρίου του 2004, ξαφνικά, ο Βλάσσης Μπονάτσος μας αποχαιρετά για πάντα, σε ηλικία 54 ετών, βυθίζοντας στο πένθος όλο το καλλιτεχνικό στερέωμα της χώρας.. Έπασχε από κληρονομικό αγγειοοίδημα, ενώ σύμφωνα με το επίσημο ιατρικό ανακοινωθέν, ο θάνατός του οφείλεται σε αποφρακτική οιδηματώδη λαρυγγίτιδα.

Ελευθερία Βιδάκη



Η αγαπημένη πρωταγωνίστρια του σίριαλ «Κάτι Τρέχει με τους Δίπλα» με το λαμπερό χαμόγελο και το αστείρευτο ταλέντο έδωσε τραγικό τέλος στη ζωή της το 2004, ούσα μόλις 35 ετών, πέφτοντας στο κενό από τον τέταρτο όροφο της πολυκατοικίας όπου έμενε, στην Αγία Παρασκευή. Η αυτοκτονία της αποδόθηκε στην επιλόχειο κατάθλιψη που ταλαιπωρούσε την ηθοποιό μετά τη γέννηση του γιου της.

Το 2010, οι κάτοικοι του Θέρισου Χανίων μαζί με τον δήμαρχο του χωριού αλλά και τον πατέρα της, θα δώσουν εις μνήμην της το όνομά της στην οδό που οδηγεί στο πατρικό της σπίτι.

Τραγική σύμπτωση, το 2013, ένας ακόμα πρωταγωνιστής της σειράς, ο Δημήτρης Βογιατζής, έδωσε και αυτός τέλος στη ζωή μόλις στα 42 του χρόνια. Η μητέρα του τον βρήκε τότε στο σπίτι, κρεμασμένο από το φωτιστικό.

Κωνσταντίνος Παπαχρόνης

Δεκατέσσερα χρόνια συμπληρώνονται φέτος από την ημέρα που ο Κωνσταντίνος Παπαχρόνης σκοτώθηκε σε τροχαίο δυστύχημα, σε ηλικία μόλις 31 χρονών, αφήνοντας άπαντες άφωνους. Ένας καλλιτέχνης που σημάδεψε τη γενιά του, με αστείρευτο ταλέντο τόσο στην υποκριτική, όσο και στην μουσική. Η ξεχωριστή, ροκ φυσιογνωμία του εκφράστηκε μοναδικά στο μιούζικαλ «Hedwig and the Angry Inch», ενώ στην τηλεόραση ξεχώρισε συμμετέχοντας στις σειρές «Έτσι Ξαφνικά» και «Μωβ-Ροζ». Στο σινεμά, είχε εμφανιστεί στο «Ο καλύτερός μου Φίλος», στο «Delivery», αλλά και στο βραβευμένο «Σκλάβοι στα Δεσμά τους» (2009), το οποίο προβλήθηκε μετά τον θάνατό του.

Χρύσα Σπηλιώτη

«Αγαπημένοι μου φίλοι σήμερα η εδώ και 32 χρόνια κολλητή μου φίλη, Χρύσα Σπηλιώτη ταυτοποιήθηκε και είναι πια επίσημα νεκρή», γράφει στο Facebook στις 29 Ιουλίου του 2020 η ηθοποιός Αννέτα Παπαθανασίου. Η συγγραφέας και ηθοποιός Χρύσα Σπηλιώτη, υπήρξε ανάμεσα στους δεκάδες νεκρούς της τραγωδίας στο Μάτι, με τα ίχνη της να αγνοούνται από τις 22 Ιουλίου. Είχε παρουσιάσει την παιδική εκπομπή «Γύρω γύρω όλοι» στην ΕΡΤ, ενώ πρωταγωνίστησε σε σειρές όπως το «Καρέ της Ντάμας» και «Έρωτας, όπως έρημος».

Στις 22 Ιουλίου, η Λίνα Μενδώνη, ανακοίνωσε ότι το κρατικό βραβείο που απονέμεται στους νέους δημιουργούς θεατρικών έργων θα μετονομαστεί σε Κρατικό Βραβείο για Νέους Θεατρικούς Συγγραφείς «Χρύσα Σπηλιώτη» ως «ο ελάχιστος συμβολικός φόρος τιμής στη μνήμη της Χρύσας Σπηλιώτη και των ανθρώπων που χάθηκαν στη συνταρακτική τραγωδία στο Μάτι».

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v