Βορίδης: «Να εξεταστεί υπό προϋποθέσεις ο χημικός ευνουχισμός στους παιδεραστές»

O υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης επανέλαβε σε δηλώσεις του ότι πρέπει να εξεταστεί το ενδεχόμενο του χημικού ευνουχισμού στους παιδόφιλους.
Βορίδης: «Να εξεταστεί υπό προϋποθέσεις ο χημικός ευνουχισμός στους παιδεραστές»

Η υπόθεση βιασμού του 12χρονου κοριτσιού στον Κολωνό έχει ανοίξει και πάλι τη συζήτηση σχετικά με τις λύσεις τις οποίες πρέπει να ακολουθήσει η κοινωνία προκειμένου να σταματήσει η κακοποίηση παιδιών από παιδεραστές.

Ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, παρενέβη τηλεφωνικά στον τηλεοπτικό σταθμό ANT1, επαναλαμβάνοντας τη θέση του –η οποία προκάλεσε αντιδράσεις- ότι θα πρέπει να εξεταστεί υπό προϋποθέσεις ο χημικός ευνουχισμός για τους παιδεραστές.

Παράλληλα επέμεινε στην άποψή του ότι και τα ισόβια πρέπει να είναι ισόβια, μιλώντας για τα χρόνια που εκτίουν οι βαρυποινίτες, μέσα στις φυλακές.

«Οι εγκληματίες, οι οποίοι τελούν τέτοιου είδους εγκλήματα κατά της γενετήσιας ελευθερίας των ανηλίκων, είναι εξαιρετικά δύσκολο να πει κανείς, ότι αναμορφώνονται» τόνισε ο κ.Βορίδης

Την ίδια στιγμή αναφερόμενος σε περιστατικό που έλαβε χώρα στον Αγ. Παντελεήμονα, όπου ο παιδεραστής με το που βγήκε από τη φυλακή έκανε ξανά μία ειδεχθή πράξη, ο υπουργός Εσωτερικών δήλωσε: «υπάρχουν λοιπόν κάποιες σκέψεις, ότι σε ορισμένα αδικήματα θα έπρεπε να εκτίεται το σύνολο της ποινής. Ωστόσο, αν κάποιος από αυτούς τους εγκληματίες (σ.σ. παιδεραστές), εθελοντικά επιθυμεί να κάνει την ιατρική πράξη του χημικού ευνουχισμού, τότε αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε ευεργετικά αποτελέσματα σε σχέση με την ποινική του μεταχείριση».

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v