Γιώργος Λιάγκας: «Παρεξηγήθηκαν τα όσα είπα για τις φωτογραφίες της 12χρονης»

Μετά τον σάλο που προκλήθηκε από τις χτεσινές του δηλώσεις στην εκπομπή «Πρωινό» του ΑΝΤ1, ο Γιώργος Λιάγκας επιχείρησε σήμερα να ανασκευάσει.
Γιώργος Λιάγκας: «Παρεξηγήθηκαν τα όσα είπα για τις φωτογραφίες της 12χρονης»
Σάλος προκλήθηκε μετά την χτεσινή εκπομπή του Γιώργου Λιάγκα, στην οποία ο παρουσιαστής είπε ξεκάθαρα πως είδε στο κινητό του φωτογραφίες της 12χρονης και του Ηλία Μίχου, σημειώνοντας μάλιστα επί λέξει «θέλω να διορθώσω το ρεπορτάζ που έδωσα πριν... γιατί βλέπω τώρα φωτογραφίες και δεν μπορώ να το διαχειριστώ κιόλας γιατί είμαι και πατέρας… Σας είπα ότι στο υπόγειο που ζούσε τη φρίκη το παιδάκι, αυτός που το βίαζε τράβαγε φωτογραφίες. Και σας είπα ότι στις φωτογραφίες που είχε η αστυνομία δεν φαινόταν το πρόσωπό του. Στη φωτογραφία που τώρα είδα τέλος πάντων, φαίνεται το πρόσωπο του Ηλία Μίχου, φαίνεται να έχει και κάμερα, και φαίνεται όλη η σεξουαλική πράξη, ο βιασμός με το ανήλικο».

Στη σημερινή του εκπομπή, μετά την κατακραυγή σχετικά με τον τρόπο που χειρίζεται η ελληνική τηλεόραση αυτήν και άλλες σοκαριστικές υποθέσεις, ο Γιώργος Λιάγκας είπε «βλέπετε ότι χειρίζομαι την ιστορία όσο πιο ψύχραιμα μπορώ, αλλά επειδή είμαι και άνθρωπος, το συναίσθημα καμιά φορά ξεχειλίζει και βγαίνει πάνω από τη δημοσιογραφική μου υπόσταση και οντότητα».

«Είμαστε όλοι απέναντι σε μία βρωμερή και ρυπαρή ιστορία. Αν αρχίσουμε και σφαζόμαστε μεταξύ μας, ποια εκπομπή το κάνει καλύτερα, ποιος δικηγόρος υπερασπίζεται καλύτερα, είναι μεγάλο λάθος, χάθηκε η υπόθεση», συμπλήρωσε.

Σχετικά με τα όσα είπε χτες, υποστήριξε πως τα λεγόμενά του παρεξηγήθηκαν, και πως οι φωτογραφίες της 12χρονης που είχε δει ήταν από τους προσωπικούς της λογαριασμούς στα social media.

«Επειδή γίνονται και παρανοήσεις και φταίω εγώ πολλές φορές. Κάνω αυτή τη δουλειά, υπηρετώντας και τη δημοσιογραφία και το lifestyle περίπου 30 χρόνια. Δεν έχω ζητήσει ποτέ από δικηγόρο δικογραφία. Ποτέ. Κι αν το έχω κάνει, να βγει οποιοσδήποτε δικηγόρος και να το πει. Δεν έχω ζητήσει ποτέ δικογραφία. Ούτε έχει σταλεί σε εμένα δικογραφία», σημείωσε.

«Όμως, μαθαίνω στοιχεία του ρεπορτάζ. Με παίρνουν και μου τα λένε. Και επειδή είπα κάτι χθες και παρεξηγήθηκε, οφείλω να το πω. Την μικρή την έχω δει και σας έχω περιγράψει ότι είναι ένα αγγελούδι, ένα κοριτσάκι 11-12 ετών. Το έχω δει στα social media τα δικά της, έχει πρωταγωνιστήσει σε διαφημιστικό σποτ παλιότερα. Δεν έχω δει σε καμία περίπτωση όλα αυτά που καταγγέλλονται, τις πράξεις», συνέχισε.

Επισήμανε, μάλιστα, πως η διόρθωση που έκανε χτες στο αρχικό ρεπορτάζ αφορούσε το αν φαινόταν ή δεν φαινόταν το πρόσωπο του Ηλία Μίχου στις φωτογραφίες. «Μου ήρθε εκείνη την ώρα το στοιχείο του ρεπορτάζ που έλεγε ότι στις φωτογραφίες και στα βίντεο που υπάρχουν φαινόταν και η φάτσα του τέρατος. Δεν έχω καμία πρόσβαση σε καμία δικογραφία, για να το ξεκαθαρίσω», κατέληξε ο Γιώργος Λιάγκας.

Αίτημα για παρέμβαση του ΕΣΡ κατέθεσε από την πλευρά του ο γ.γ. Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας, Γιώργος Σταμάτης, σημειώνοντας την έκταση που έχει λάβει από τα ΜΜΕ η υπόθεση της 12χρονης «χωρίς ουσιαστικά να λαμβάνονται υπόψη τα κατάλληλα μέτρα για την προστασία της ίδιας από την εκτεταμένη προβολή του θέματος αλλά και όλων των ανηλίκων που εκτίθενται στην προβολή σχετικών ειδήσεων, πληροφοριών, ενημερώσεων και αναλύσεων».


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v