Καλοί λόγοι για να κάνεις γυμνισμό

Για πολλούς ο γυμνισμός είναι κάτι το κατακριτέο. Όμως για πολλούς η γύμνια απελευθερώνει και εξημερώνει τα ήθη.
Καλοί λόγοι για να κάνεις γυμνισμό
Ταμπού για πολλούς, απαγορευμένο και «ανήθικο» για άλλους, ο γυμνισμός παραμένει ένα από τα «τζιζ» θέματα της σύγχρονης κοινωνίας.

Όμως όσοι τον εξασκούν συστηματικά είτε από πεποίθηση είτε καθαρά λόγω… άνεσης, έχουν πολλά να πουν για το πόσα οφέλη έχει.

Αν το σκέφτεσαι λοιπόν, δες μερικούς καλούς λόγους για να αφήσεις το μαγιό στη βαλίτσα αυτό το καλοκαίρι.

Συμβάλει στην ψυχική ευεξία

Σε έρευνα του 2017 όσοι συμμετείχαν πιο συχνά σε δραστηριότητες γυμνισμού ήταν πιο ευτυχισμένοι, είχαν καλύτερη εικόνα για τον εαυτό τους, αγαπούσαν περισσότερο τα σώματά τους και ως αποτέλεσμα, ήταν πιο ικανοποιημένοι με τη ζωή τους.

Σε κάνει να νιώθεις άνετα με το σώμα σου

Αν και το να νιώθεις άνετα στο πετσί σου φαίνεται να είναι κλισέ φράση, το να είναι κάποιος γυμνιστής τον βοηθά να νιώθει πιο άνετα με το σώμα του. Υπό την επίδραση των μέσων ενημέρωσης, τείνουμε να είμαστε υπερβολικά επικριτικοί με το σώμα μας και να προσπαθούμε να κρύψουμε τα σωματικά μας «ελαττώματα» με ρούχα. Όντας κάποιος γυμνιστής μαθαίνει να αποδέχεται το σώμα του και το σώμα των γύρω του όπως είναι και να έχει περισσότερη αυτοπεποίθηση.

Οι γυμνές βουτιές έχουν περισσότερη πλάκα!

Το να κολυμπάς γυμνός είναι άκρως διασκεδαστικό γιατί το δέρμα σου νιώθει πολύ καλύτερα ερχόμενο σε άμεση επαφή με το νερό, χωρίς τις… παρεμβάσεις των μαγιό.

Λιγότερη ταλαιπωρία

Βλέπεις τον κόσμο να ξεκινά ψώνια για το καλοκαίρι δυο μήνες πριν βγει στην παραλία; Ε λοιπόν κάνοντας γυμνισμό δεν έχεις τέτοια… προβλήματα. Οικονομία χρόνου, χρημάτων και λιγότερη ταλαιπωρία με το «βάλε-βγάλε» στην παραλία.

Κοινωνική ισότητα

Με την απουσία των ρούχων, υπάρχουν λιγότερα εμπόδια στη διάκριση ατόμων διαφορετικής κοινωνικής και οικονομικής τάξης. Μάλιστα, πολλοί γυμνιστές αναφέρουν ότι νιώθουν περισσότερο ενωμένοι με τους υπόλοιπους καθώς δεν υπόκεινται σε καμία απολύτως κρίση.

Λιγότερα σημάδια

Η ηλιοθεραπεία χωρίς μαγιό σε γλιτώνει από τα κάπως άβολα σημάδια από το μπικίνι/ βερμούδα. Το λες και σημαντικό.

Περισσότερη ελευθερία

Η προσφέρει μια αίσθηση ελευθερίας που για πολύ κόσμο είναι αναγκαία. Και δεν μιλάμε μόνο ελευθερία σώματος αλλά κι ελευθερία ψυχής, αφού συνήθως αυτά τα δυο είναι αλληλένδετα.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v