Ελεύθερος ο δολοφόνος του Γρηγορόπουλου Κορκονέας

Ο δολοφόνος του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, Επαμεινώνδας Κορκονέας είναι ελεύθερος, μετά την αναγνώριση ελαφρυντικών από το Εφετείο Λαμίας.
Ελεύθερος ο δολοφόνος του Γρηγορόπουλου Κορκονέας
Ο Επαμεινώνδας Κορκονέας ο οποίος δολοφόνησε τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο το 2008 είναι πλέον ελεύθερος μετά την αναγνώριση ελαφρυντικών από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λαμίας. Συγκεκριμένα με ψήφους 4 υπέρ και 3 κατά (των Δικαστών Εφετών), αναγνωρίστηκε τελικά ο πρότερος σύννομος βίος στον πρώην ειδικό φρουρό.

Τον Ιούλιο του 2019 είχαν σπάσει τα ισόβια για τον Κορκονέα με το ίδιο ελαφρυντικό με αποτέλεσμα ο ειδικός φρουρός να βρεθεί εκτός φυλακής ενώ είχε εκτίσει πάνω από 11 χρόνια φυλακή.

Το ίδιο θα συμβεί και τώρα, με βάση τις πληροφορίες δημοσιεύματος του LamiaReport ίσως και μέσα στην ημέρα, με την κατάθεση του αποσπάσματος της τελευταίας Απόφασης του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Λαμίας.

Η επανάληψη της διαδικασίας είχε ξεκινήσει στις 11 Μαΐου και είχε διακοπεί δύο φορές, όπως είχε καταγράψει το LamiaReport, με επεισοδιακό τρόπο εξαιτίας αρχικά της μη κλήτευσης της οικογένειας του αδικοχαμένου Αλέξανδρου και του αιτήματος της Πολιτικής Αγωγής να παρίσταται στη διαδικασία.

Πριν την απόφαση προηγήθηκαν οι αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης του Κορκονέα Ευάγγελου Ανδρούλα και Ιωάννη Αλετρά, σχετικά με την αναγνώριση του ελαφρυντικού.

Με πληροφορίες από το Lamia Report
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v