Αστυπάλαια: Οργή των ντόπιων για την καταστροφή της Χρυσής Άμμου

Μεγάλες αντιδράσεις έχει προκαλέσει στους κατοίκους της Αστυπάλαιας η εκμίσθωση της Χρυσής Άμμου προκειμένου να γίνει στην περιοχή beach bar.
Αστυπάλαια: Οργή των ντόπιων για την καταστροφή της Χρυσής Άμμου
Την Αστυπάλαια την αγαπάμε ιδιαίτερα όπως και την απαράμιλλης ομορφιάς παραλία της Χρυσής Άμμου. Η σκέψη μας αυτές τις μέρες είναι με τους κατοίκους του νησιού οι οποίοι διαμαρτύρονται ενάντια της απόφασης της δημοτικής Αρχής να δώσει προέγκριση για την εκμίσθωση της Χρυσής Άμμου.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του protothema.gr οι κάτοικοι αναφέρουν ότι η Χρυσή Άμμος «θυσιάστηκε» στο βωμό του κέρδους με την προοπτική να λειτουργήσει επιχείρηση με water sports, ωστόσο οι εργασίες που έγιναν στην παράλια μαρτυρούν ότι ο φερόμενος εκμισθωτής σκοπεύει να λειτουργήσει και beach bar.

Για αυτόν τον λόγο οι κάτοικοι της Αστυπάλαιας έχουν απαθανατίσει σε βίντεο αλλά και φωτογραφίες το πέρασμα των σκαπτικών μηχανημάτων, τα οποία έχουν κυριολεκτικά ισοπεδώσει τη Χρυσή Άμμο.



Μεγάλο ενδιαφέρον έχει το γεγονός ότι στη Χρυσή Άμμο, με απόφαση της αρχαιολογικής υπηρεσίας, απαγορεύεται σε κατοίκους και τουρίστες ακόμη και να απομακρύνουν την άμμο. Βλέπεις το χρώμα της θεωρείται μοναδικό και γι' αυτό οι αρχαιολογικές υπηρεσίες έχουν χαρακτηρίσει την παραλία προστατευόμενη.

Παρόλα αυτά, ο Δήμος Αστυπάλαιας, προχώρησε στην προέγκριση για την εκμίσθωση της παραλίας με άδεια για καντίνα και ξαπλώστρες. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ο ενοικιαστής να περιμένει την προέγκριση από την Κτηματική και την αρχαιολογική υπηρεσία ώστε να συνεχίσει τις εργασίες διαμόρφωσής της.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά τις αντιδράσεις των κατοίκων στις 21/6/2022 υπήρξε παρέμβαση των αρμοδίων υπηρεσιών του Υπουργείου Πολιτισμού, καθώς εκδόθηκε σήμα για διακοπή των εργασιών στη Χρυσή Άμμο, το οποίο και κοινοποιήθηκε στο τοπικό Αστυνομικό Τμήμα.

Με πληροφορίες από το protothema.gr
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v