Τύποι που συναντάς σε κάθε πλοίο της γραμμής

Ο «Αχθοφόρος», ο «Ταπεράκιας», ο «Φρικαρίας» και τα άλλα υπέροχα παιδιά που συναντάς σε κάθε πλοίο της γραμμής.
Τύποι που συναντάς σε κάθε πλοίο της γραμμής
Ήρθε επιτέλους η ώρα να περιμένουμε κι εμείς με τη σειρά μας το πλοίο της γραμμής για να μας πάει σε κάποιο νησάκι, μακριά από έγνοιες, καημούς, καύσωνες κι αφεντικά. Στην ουρά μαζί μας περιμένει κόσμος και κοσμάκης όπως είναι φυσιολογικό για τους αντίστοιχους λόγους. Ειδικά Ιούλιο και Αύγουστο η κατάσταση στα λιμάνια της χώρας θυμίζει συναυλία των Iron Maiden στο Ολυμπιακό Στάδιο με πολυάριθμους επιβάτες να περιμένουν να σαλπάρουν τα πλοία της γραμμής. Ανάμεσά τους ξεχωρίζουν κάποιοι κλασικοί τύποι που συναντάμε σε κάθε πλοίο που σέβεται τον εαυτό του.

Ο Αχθοφόρος

Ο Αχθοφόρος είναι το άτυχο μέλος της οικογένειας που έχει επιφορτιστεί με τα βάρη των βαλιτσών και των αναρίθμητων σακ βουαγιάζ. Τριγυρνά αποκαμωμένος στα σαλόνια του πλοίου και το κατάστρωμα, την ώρα που δαιμονισμένα κουτσούβελα τον προσπερνούν φωνάζοντας «πόλεμος» ή «πόκεμον» καθώς κυνηγούν έναν μπούλμπασαρ στο κυλικείο. Αφού στοιβάξει τις αποσκευές πλάι του, βουλιάζει σε μια ρημαδοκαρέκλα που βρέθηκε κατά τύχη στον δρόμο του να ξεκουραστεί. Όταν τα μεγάφωνα σημάνουν το εγερτήριο της αποβίβασης στο λιμάνι του προορισμού θα μαζέψει όσα κουράγια έχει με την ελπίδα να μην κουτρουβαλιαστεί στις σκάλες του πλοίου.

Ο Ταπεράκιας

Κλασική κι αγαπημένη φιγούρα σε κάθε πλοίο της γραμμής ο Ταπεράκιας πηγαίνει σε κάποιο από τα μακρινά νησιά για αυτό κι έχει φέρει καμιά δωδεκαριά γεύματα σε τάπερ για να τον κρατήσουν στο ταξίδι. Μια φορά το 1999 είχε πάθει δηλητηρίαση από τυρόπιτα κυλικείου κι έκτοτε φροντίζει να κάνει τα κουμάντα του ώστε να μην πάθει την ίδια νίλα. Είναι πλήρως εξοπλισμένος με ψυγειάκια, μαχαιροπήρουνα κι όλη την απαραίτητη οικοσυσκευή για να απολαύσει το γεύμα του, σαν το σπίτι του.

Ο Φρικαρίας

Ο Φρικαρίας είναι ο εκνευριστικός τύπος που φρικάρει με το παραμικρό και είναι στην τσίτα μόνιμα. Αρχικά δεν βρίσκει το εισιτήριο του στο κινητό, το οποίο έχει 4% μπαταρία και καθόλου δεδομένα. Τσαντίζεσαι που δεν πιάνει το wifi παντού, ενώ διαμαρτύρεται στους υπαλλήλους που δεν ξεκίνησε το πλοίο στην ώρα του και καθυστέρησε 7 λεπτά γιατί μπορεί να χάσει την ανταπόκρισή του με το άλλο πλοίο που έχει κλείσει. Δεν έχει μετρητά πάνω του, παρά μόνο κάρτες τις οποίες δεν αναγνωρίζει το αναθεματισμένο pos ανεβάζοντας τα επίπεδα της φρίκης που τρώει.

Ο Ναυτίας

Ο Ναυτίας μας είναι εξαιρετικά συμπαθής γιατί προσπαθεί να αντιμετωπίσει τις ναυτίες που τον πιάνουν σε κάθε ταξίδι του με πλοίο. Θα τον καταλάβεις γιατί στην ουρά κουμπώνει χάπια και κάτι φυτικά σκευάσματα από τη Νέα Γουινέα που του πρότεινε μια συνάδελφος από τη δουλειά κι είπε να δοκιμάσει. Πριν μπει στο πλοίο ασκεί κάθε είδος προσευχής και διαλογισμού ώστε οι επουράνιοι πατέρες να βοηθήσουν και να μην κουνά το καταραμένο.

Έχει πάντα εύκαιρες χαρτοσακούλες ενώ έχει χαρτογραφήσει τη γρηγορότερη διαδρομή προς την τουαλέτα σε περίπτωση που στραβώσει η φάση. Καθ’ όλη τη διάρκεια του ταξιδιού πίνει μόνο λίγο νεράκι ενώ αποφεύγει να φάει το οτιδήποτε για να μην υπάρξουν έξτρα στομαχικές διαταραχές. Τον καταλαβαίνεις από την κραυγή ΩΧΠΑΝΑΓΙΑΜΟΥ που θα βγάλει στο πρώτο κύμα που θα σκάσει στο πλοίο.

Ο άπλας

Σιχαμερή περίπτωση επιβάτη ο οποίος απλώνει την αράδα του στους καναπέδες των σαλονιών του πλοίου πιάνοντας θέσεις για τρεις νοματαίους ενώ ταξιδεύει μοναχός. Αραδιάζει βαλίτσες, λάπτοπ και τα λοιπά συμπράγαλά του ενώ απλώνει την αρίδα του αφήνοντας λίγα εκατοστά για τη δυστυχή οικογένεια με τα δύο παιδάκια που ξώμεινε δίπλα του. Θα κοιμάται τις 4 ώρες από τις 4 ώρες κι ένα τέταρτο που διαρκεί συνολικά το ταξίδι του, κι όταν αρχίζει να μαζεύει τα πράγματά του, η άμοιρη οικογένεια που στριμώχτηκε στο 1/5 του καναπέ θα ανοίξει σαμπάνιες.

Ο «διπλοθεσίτης»

Έτερος ενοχλητικός τύπος επιβάτη, ο οποίος κάθεται όπου βρει αδιαφορώντας για την αρίθμηση των θέσεων. «Έλα μωρέ τώρα ρε φίλε, θέσεις και βλακείες, όλο το πλοίο άδειο είναι» θα σου πει ενώ θέση δεν υπάρχει ούτε για δείγμα. Αφού με τα χίλια ζόρια θα σηκωθεί, θα πάει να κάτσει στην θέση κάποιου άλλου για να ακολουθήσει η ίδια κουραστική κουβέντα λίγη ώρα αργότερα με κάποιον άλλο επιβάτη.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v