Ποιες είναι οι καλύτερες περιοχές της Αττικής για να ζεις;

Από το Αιγάλεω μέχρι το Λαύριο και από εκεί στο Πόρτο Ράφτη, εντοπίζουμε τις περιοχές της Αττικής που παίρνουν τα πάνω τους και ανεβαίνουν σταθερά.
Ποιες είναι οι καλύτερες περιοχές της Αττικής για να ζεις;

του Νικόλα Γεωργιακώδη

Η Αθήνα συνεχίζει να δίνει το στίγμα της, ο Πειραιάς ξεπροβάλει ξανά ως το Λιμάνι της καρδιάς μας και περιοχές που συνδέονται με την Αττική Οδό προσφέρονται για ποιότητα ζωής και προσελκύουν ολοένα και περισσότερο κόσμο.

Ο κ. Θέμης Μπάκας, Πρόεδρος του Πανελλαδικού Δικτύου E-Real Estates, ξεχωρίζει τις περιοχές της Αττικής που προσφέρουν κορυφαία ποιότητα ζωής και αποτελούν πόλο έλξης για νέες μισθώσεις.

Ποιες είναι;

Το Αιγάλεω εξελίσσεται σε μια must περιοχή για να μείνεις, ένα μέρος που αλλάζει κάθε χρόνο προς το καλύτερο. Τόσο το κομμάτι προς την Ιερά Οδό, όσο και εκείνο προς τον Πειραιά, σφύζει από ζωή, μαγαζάκια, μπαράκια και αποτελεί τα τελευταία χρόνια έναν κορυφαίο προορισμό για shopping, γύρω από τον σταθμό του Μετρό.



Την ίδια εικόνα παρατηρούμε και στο Γαλάτσι, το οποίο επίσης θα αποκτήσει μετρό, ενώ έχει την… άνετη Βεΐκού και άλλους μεγάλους δρόμους, οι οποίοι συνδέονται με την Αττική Οδό και την Κηφισίας, αλλά και τον Περιφερειακό Γαλατσίου και την Εθνική Οδό για εύκολη πρόσβαση στο κέντρο της πόλης και όχι μόνο.

Σύμφωνα με τον κ. Μπάκα, πέρα από την πολύ καλή σύνδεσή του, το Γαλάτσι έχει και πάρα πολλά μαγαζιά, δυνατή αγορά, εμπορικά καταστήματα και αποτελεί εμπορική πιάτσα.



Προχωρώντας προς τα Βόρεια, το Χαλάνδρι, είναι πλέον μια ανεξάρτητη… πόλη, που θα μπορούσε να αποτελεί και αδερφάκι της Αθήνας. Έχει τα πάντα: από μαγαζιά, και εμπορικά κέντρα, μέχρι πάσης φύσεως μπαρ και φαγάδικα, συνορεύει με Αττική Οδό, ενώ είναι κοντά και σε αρκετά νοσοκομεία.

Ακόμα πιο βόρεια, τους τελευταίους μήνες παρατηρείται έντονη κινητικότητα προς την Ρέα, μια περιοχή ανάμεσα στην Εκάλη και τη Δροσιά, γεμάτη πράσινο, αλλά χωρίς χαρακτήρα «χωριού» όπως οι γύρω περιοχές και με πολύ καλά στημένη ρυμοτομία. Η περιοχή είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς σε νεαρά ζευγάρια που θέλουν να ξεκινήσουν εκεί την οικογένειά τους.

Ο Γέρακας είναι ακόμα μια όμορφη περιοχή για να ζήσει κανείς, όμως δύσκολα θα βρει κάποιος να μισθώσει σπίτι, καθώς υπάρχει μεγάλο ποσοστό ιδιοκατοίκησης. Τα περισσότερα σπίτια εδώ είναι μεζονέτες ή οικογενειακές κατοικίες, ενώ διαθέτει δική του αγορά, αντίστοιχη με της γειτονικής Αγίας Παρασκευής. 

Προχωρώντας προς το κέντρο, ο Βύρωνας και η περιοχή που αποκαλείται Νέα Ελβετία αρχίζουν  και παίρνουν τα πάνω τους, καθώς πολύς κόσμος ττους επιλέγουν λόγω της γειτνίασής τους με το πάντα ζωντανό  και γεμάτο μαγαζιά Παγκράτι.

Στο κέντρο της πόλης, σταθερές αξίες για να μένει κανείς είναι η περιοχή που απλώνεται στο Θησείο, το Κουκάκι και τη Διονυσίου Αεροπαγίτου, για ευνόητους λόγους: είναι μέσα σε όλα, στην καρδιά του εμπορικού πνεύμονα της πόλης, αλλά και συνάμα με ήσυχες γειτονιές, γεμάτες μαγαζιά πάσης φύσεως.

Σιγά σιγά παρατηρείται έντονη κινητικότητα και στο Μοσχάτο, σύμφωνα με τον κ. Μπάκα, λόγω των πολλών αλλαγών σε δρόμους, αναπαλαιώσεις κατοικιών και χώρων πρασίνου, αλλά και αναπλάσεων παντός είδους.

Στα Νότια Προάστια, η Νέα Σμύρνη παρά το μεγάλο μέγεθός της, αποτελεί μια περιοχή με τις προδιαγραφές (ρυμοτομία, πράσινο, συγκοινωνίες) βορείων προαστίων, με μια πλατεία σήμα κατατεθέν και αρκετό πράσινο που εγγυάται ποιότητα ζωής.

Προχωρώντας τώρα εκτός «Αθήνας» με την ευρύτερη σημασία της λέξης, περιοχές όπως το Πόρτο Ράφτη ανεβαίνουν σταθερά στις προτιμήσεις, πλέον όχι μόνο ως εξοχικές, αλλά και για μόνιμη κατοικία. Πρόκειται για μια περιοχή που άνθισε και ανθίζει λόγω Αττικής Οδού, αλλά και της αίσθησης «χωριού», ενώ προτιμάται από κόσμο που τηλεργάζεται για την ποιότητα ζωής που προσφέρει. Μπορεί να μην έχει δυνατή εμπορική αγορά, προσφέρει όμως όλα όσα χρειάζεται κανείς (σούπερ μάρκετ, μαγαζιά, καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος κ.α.).

Το ίδιο ισχύει και με την Ελευσίνα, μια περιοχή με έντονη κινητικότητα, αυτόνομη αγορά με πολλά εμπορικά μαγαζιά και σημεία υγειονομικού ενδιαφέροντος, η οποία είναι μεταξύ άλλων και αρκετά φτηνή.



Λαύριο και Κερατέα αποτελούν επίσης μια εξαιρετική επιλογή για μόνιμη κατοικία, σύμφωνα με τον κ. Μπάκα, με αρκετό κόσμο να περιμένει την μελλοντική επένδυση της Microsoft για να τα… μαζέψει και να πιάσει σπίτι κατά ‘κει. Μια πρώτη μεγάλη μετακίνηση είχε ήδη γίνει τους προηγούμενους μήνες, από νεαρό κόσμο λόγω μιας μεγάλης φαρμακευτικής που άνοιξε στην περιοχή. Την ίδια στιγμή, οι παραλίες, η θάλασσα, το λιμανάκι και η γειτνίαση με την Αττική Οδό, η οποία μάλιστα θα επεκταθεί περαιτέρω, την καθιστούν μια άκρως ελκυστική λύση διαμονής.

Κλείνουμε με τον Πειραιά, ο οποίος μετά από αρκετό καιρό… ηρεμίας, μπαίνει δυναμικά στις προτιμήσεις του κόσμου, ως μια κλασική, ποιοτική αξία για να μένεις. Το κέντρο του, η Φρεαττύδα, το Λιμάνι και το Μικρολίμανο, είναι κορυφαίες περιοχές για να μείνει κανείς στην Αττική, αφού η δυνατότητα του να βλέπεις θάλασσα όταν ξυπνάς δεν συγκρίνεται με τίποτα άλλο. Στα συν και το Τραμ/Μετρό που κάνει τις μετακινήσεις ακόμα πιο εύκολες.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v