Τι λέει το χρώμα της πόρτας σου για σένα;

Τα χρώματα είναι μέρος της ζωής μας και ακόμα και η απόχρωση της πόρτας σου μπορεί να δείχνει πράγματα για σένα. Τι όμως;
Τι λέει το χρώμα της πόρτας σου για σένα;
Τα χρώματα που επιλέγουμε, από τα ρούχα μας μέχρι τη διακόσμηση του σπιτιού μας, δείχνουν αρκετά πράγματα για τον χαρακτήρα μας.

Το κάθε χρώμα επιδρά διαφορετικά στην ψυχολογία,  αφ΄ενός, αφ’ ετέρου βγάζει προς τα έξω συγκεκριμένα χαρακτηριστικά εκείνου που το έχει επιλέξει.

Τι μπορεί να σημαίνει λοιπόν το χρώμα της πόρτας του σπιτιού ή της εξώπορτάς σου; Το Brightside μάζεψε ενδιαφέρουσες πληροφορίες… χρωματολογίας και ψυχολογίας των χρωμάτων και εξήγαγε μερικά ενδιαφέροντα συμπεράσματα. 

Ισχύουν για σένα;

Ανοικτό ή σκούρο μπλε

Είσαι πολύ αισιόδοξο και θετικό άτομο και ο κόσμος συνήθως απευθύνεται σε σένα όταν χρειάζεται συμβουλές. Όσο πιο σκούρο το μπλε, τόσο πιο γαλήνιος και ήρεμος είσαι και θες να στείλεις μήνυμα στον έξω κόσμο ότι το σπίτι σου είναι ανοικτό στον οποιονδήποτε.

Κίτρινο

Η φωτεινότητα του συγκεκριμένου χρώματος δείχνει μια κλασική περίπτωση πρωινού τύπου που όμως ζει την κάθε στιγμή της ημέρας. Είσαι φιλόξενος και αισιόδοξος και θέλεις να το ξέρουν όλοι αυτό. Γνωρίζεις όμως ότι κάποιες φορές η ζωή μας παίζει περίεργα παιχνίδια, όμως η πόρτα σου δεν χρειάζεται να ενσωματώσει αυτό το σκοτάδι.

Κόκκινο

Στο μακρινό παρελθόν, μια κόκκινη πόρτα σήμαινε πως το σπίτι ήταν ανοικτό για όποιον ήθελε στέγη. Fun fact: Στην Σκωτία, όσοι έχουν εξοφλήσει το στεγαστικό τους βάφουν την πόρτα τους κόκκινη. Σήμερα, μια κόκκινη πόρτα δείχνει δύναμη και θετική σκέψη.

Μαύρη

Το μαύρο είναι εκλεπτυσμένο χρώμα – και ας μη φαίνεται – και στέλνει μήνυμα ότι είσαι έμπιστο άτομο και έχεις τη ζωή σου υπό έλεγχο. Δείχνει επίσης δύναμη χαρακτήρα και σοβαρές απόψεις περί ζωής. Παράλληλα, αποπνέει και μια αίσθηση μυστηρίου γύρω από τον ένοικο και το σπίτι.

Πράσινη

Το χρώμα της φύσης δείχνει ότι αγαπάς το περιβάλλον και προσπαθείς να εναρμονιστείς με αυτό. Κρατάς χαμηλούς τόνους και κατά πάσα πιθανότητα είσαι άτομο το οποίο επενδύει στην οικογένεια και θέλει να είναι ασφαλής. Σε κάθε περίπτωση, η ενασχόληση με την κηπουρική στο μπαλκόνι ή τον κήπο είναι η αγαπημένη σου ασχολία.

Λευκό

Το λευκό είναι το χρώμα της καθαριότητας, της απλότητας και της οργάνωσης. Είσαι πιθανότατα ένα πολύ ήρεμο άτομο και θες την ηρεμία σε κάθε πτυχή της ζωής σου, ενώ είναι πολύ πιθανό να έχεις επιλέξει το ίδιο χρώμα και για τους εσωτερικούς χώρους ή έπιπλα του σπιτιού σου.

Ροζ

Ανεξάρτητα από την απόχρωση του ροζ που έχεις επιλέξει, υποθέτουμε με ασφάλεια ότι είσαι πέρα για πέρα ρομαντικός. Μπορεί επίσης να είσαι πολύ στοργικός και περιποιητικός και ταυτόχρονα ένα πολύ γενναιόδωρο άτομο που κάθε φορά που φέρνει κόσμο στο σπίτι θέλει να είναι σίγουρος ότι όλοι θα νιώσουν.

Γκρι

Το γκρι το μήνυμα ότι είσαι εκλεπτυσμένος τύπος και παρακολουθείς τις τάσεις. Είναι ένα πολύ στιλάτο χρώμα, ανεξάρτητα από την απόχρωση, και οι καλεσμένοι σου ξέρουν ότι θα περάσουν καλά. Όσοι επιλέγουν αυτό το χρώμα είναι πιθανώς να πιστεύουν πάρα πολύ στο Φενγκ Σούι, επιλέγοντας την ουδετερότητα έναντι του εντυπωσιασμού.

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v