Καντονά: Δεν θα παρακολουθήσω το Μουντιάλ, σκοτώθηκαν χιλιάδες χτίζοντας στάδια

Την πρόθεσή του να μποϊκοτάρει το Μουντιάλ του Κατάρ εξέφρασε ο Ερίκ Καντονά, διαμαρτυρόμενος για τους θανάτους στα έργα.
Καντονά: Δεν θα παρακολουθήσω το Μουντιάλ, σκοτώθηκαν χιλιάδες χτίζοντας στάδια
Επικριτικός εμφανίστηκε ο θρύλος της Manchester United, και της Εθνικής Γαλλίας, Ερίκ Καντονά, σχετικά με την διοργάνωση του Μουντιάλ του 2022 στο Κατάρ, το οποίο, όπως είπε, δεν προτίθεται να παρακολουθήσει.

«Για να είμαι ειλικρινής, δεν με ενδιαφέρει το επόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο, το οποίο δεν είναι πραγματικό Παγκόσμιο Κύπελλο για μένα», είπε ο Cantona στην The Mail.

«Δεν είμαι αντίθετος στην ιδέα της διοργάνωσης ενός Μουντιάλ σε μια χώρα όπου υπάρχει δυνατότητα ανάπτυξης και προώθησης του ποδοσφαίρου, όπως στη Νότια Αφρική ή στις Ηνωμένες Πολιτείες της δεκαετίας του '90. Αλλά στο Κατάρ, η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχει τέτοιο δυναμικό. Δεν υπάρχει τίποτα. Νομίζω ότι αφορά μόνο τα χρήματα» εξήγησε.

«Είναι μόνο για χρήματα και ο τρόπος με τον οποίο συμπεριφέρθηκαν στους ανθρώπους που έχτισαν τα γήπεδα είναι φρικτός. Χιλιάδες άνθρωποι πέθαναν. Παρ’ όλα αυτά εμείς θα γιορτάσουμε αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο. Προσωπικά, δεν θα το δω» κατέληξε.

Ο Καντονά δεν είναι ο πρώτος που μίλησε εναντίον του τουρνουά: Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Νορβηγίας σχεδιάζει ήδη μποϊκοτάζ.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Guardian τον Φεβρουάριο του 2021, πάνω από 6.500 μετανάστες έχασαν τη ζωή τους στα έργα από τότε που ανακοινώθηκε πως το Κατάρ θα ήταν η διοργανώτρια χώρα του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2022.

Τον περασμένο Μάρτιο, ο διευθύνων σύμβουλος του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022 Nasser Al-Khater προέτρεψε όσους είχαν ερωτήσεις σχετικά με το τουρνουά να επισκεφθούν το Κατάρ και να εξετάσουν οι ίδιοι τα σχέδια.

«Πάντα κρατούσαμε ανοιχτές τις πόρτες μας για επιθεώρηση, έλεγχο και επίβλεψη από τον ΟΗΕ, τις ομάδες ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τα διεθνή συνδικάτα και τους ειδικούς της εργασίας», είπε ο Αλ-Κάτερ. «Είμαστε περήφανοι για όσα πετύχαμε μαζί και την πρόοδο που έχει σημειωθεί».
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v