Τι λέει για εσένα ο τρόπος που κάθεσαι

Ο τρόπος που καθόμαστε μαρτυρά πολλά για το ποιόν μας. Όπως άλλωστε γενικά η γλώσσα του σώματος.
Τι λέει για εσένα ο τρόπος που κάθεσαι
Μπορεί να μην το αντιλαμβάνεσαι εσύ, αλλά το αντιλαμβάνονται οι άνθρωποι που έχεις τριγύρω σου. Έστω και υποσυνείδητα. Όπως και όταν κάθεσαι με σταυρωμένα τα χέρια και η παρέα σου καταλαβαίνει ότι έχεις νεύρα, έτσι και ο τρόπος που κάθεσαι γενικότερα, αποκαλύπτει πολλά για εσένα.

Μήπως κάθεσαι οκλαδόν; Αν κάθεσαι οκλαδόν στο πάτωμα, σημαίνει ότι είσαι ανέμελος και ανοιχτός για συζήτηση. Από τη μία το γεγονός ότι τα γόνατά σου είναι ανοιχτά, και από την άλλη η σχετική ευλυγισία που απαιτείται για να κάτσεις έτσι, δείχνει ότι προσαρμόζεσαι και συναισθηματικά.

Κάθεσαι σαν να έχεις καταπιεί στέκα; Μπράβο, αυτό σημαίνει ότι έχεις αυτοπεποίθηση. Σημαίνει ότι είσαι δυνατό άτομο στο οποίο μπορεί κανείς να βασιστεί  και ίσως και να είσαι αυτός στον οποίο όλοι απευθύνονται όταν χρειάζονται βοήθεια.

Κάθεσαι γέρνωντας προς τα πίσω (σε αμβλεία γωνία) με τα χέρια σου να βάζουν αντίσταση σου πάτωμα; Ήξερες ότι αυτό σημαίνει πως είσαι αναλυτικός; Αυτή η κίνηση σου επιτρέπει να παρακολουθείς μία κατάσταση χωρίς να χρειάζεται να δράσεις. Σημαίνει ότι σκέφτεσαι πριν κάνεις το οτιδήποτε αλλά και πως έχεις ενσυναίσθηση.

Κάθεσαι με σταυρωμένα τα πόδια; Παραδόξως, δε σημαίνει ότι είσαι κλειστός σαν χαρακτήρας, αλλά ανοιχτός και «γειωμένος». Επειδή γενικά σαν στάση είναι χαλαρή, όταν κάθεσαι με ανοιχτά τα πόδια δείχνει ότι είσαι άνετο άτομο και, κατά κάποιο τρόπο, αριστοκρατικό.

Κάθεσαι με τα χέρια στα μπράτσα του καναπέ; Αυτό σημαίνει ότι είσαι ευαίσθητος. Τα μπράτσα του καναπέ λειτουργούν στο μυαλό σου υποστηρικτικά, και σε θέμα σώματος και σε θέμα ψυχολογίας. Ταυτόχρονα σημαίνει ότι είσαι ένα ισορροπημένο άτομο το οποίο  οι φίλοι χρειάζονται για ψυχολογική υποστήριξη.

Κάθεσαι με τα χέρια σταυρωμένα; Αυτό είναι σημάδι δυναμικότητας, άμυνας και αυτοπεποίθησης. Είσαι αρκετά σοβαρός, οριακά σε σημείο που σε θεωρούν οξύθυμο, και αρκετά αναλυτικός.

Κάθεσαι σαν γοργόνα; Είσαι ένα εύθραυστο άτομο, γλυκό από τη φύση του, που του αρέσει να φροντίζει τους ανθρώπους. Επίσης σημαίνει ότι σου αρέσει και το φλερτ.

Κάθεσαι με τα χέρια σου ανάμεσα από τους μηρούς σαν να θες να τα ζεστάνεις; Είσαι ντροπαλός και συμπονετικός. Η στάση αυτή σε κάνει να φαίνεσαι ήρεμος και συγκεντρωμένος. Ταυτόχρονα, και ταπεινός και μετριόφρων. Για να κάθεσαι έτσι, μάλλον δεν περίμενες εμάς να σου το πούμε.

Κάθεσαι σαν να προσεύχεσαι; Επειδή δεν τη λες και πολύ άνετη στάση, γενικά σημαίνει ότι είσαι δυναμικός και αλληλέγγυος. Συχνά οι άνθρωποι που κάθονται με αυτόν τον τρόπο είναι από φυσικού τους ηγέτες και έχουν συχνά τη βέλτιστη λύση.

Δεν σε νοιάζει πού θα κάτσεις; Κι αυτό δείχνει στοιχεία για τον χαρακτήρα σου. Αν δεν σε νοιάζει πού θα κάτσεις και τελικά αντί να καταλήξεις στη γωνιά του καναπέ (ώστε να έχεις και την μία πλευρά χωρίς άνθρωπο δίπλα σου) καταλήγεις στο κέντρο, τότε είσαι ένας άνθρωπος που νιώθει σίγουρος για τον εαυτό του. Έχεις έντονη προσωπικότητα, είσαι φιλικός και κάνεις πολύ εύκολα φιλίες.

Κάθεσαι με σταυρωμένα κουνώντας νευρικά τα πόδια σου; ΟΚ, μπορεί αυτό να ενοχλεί λίγο αυτόν που κάθεται δίπλα σου, αλλά αυτό σημαίνει ότι είσαι οργανωτικό άτομο, παραδόξως ψύχραιμο , το οποίο κρατά τον λόγο του. Ξέρεις να «διαβάζεις» τους ανθρώπους γύρω σου και δίνεις έμφαση στη λεπτομέρεια.

Κάθεσαι σαν γιαγιάκα με κλειστά πόδια και τα χεράκια χιαστί στα γόνατα; Είσαι ήρεμος, έχεις βρει την ψυχική σου γαλήνη και είσαι ευγενικός – σαν μια συμπαθητική γιαγιάκα. Δεν είσαι φουλ κοινωνικό άτομο, αλλά κάνεις υπέροχες συζητήσεις και είσαι πιστός φίλος. Παρατηρείς από απόσταση κι όταν έρθει η ώρα να μιλήσεις, σε ακούν με προσοχή και σεβασμό.

Κάθεσαι με τα χέρια δεμένα μεταξύ τους πάνω στους μηρούς σου; Συνήθως αυτό σημαίνει ότι είσαι ένα άτομο συναισθηματικό που βάζει όμως πάθος σε ό,τι κάνει. Είσαι ένα γλυκό άτομο και λατρεύεις να κάνεις τους ανθρώπους να γελάνε και να αισθάνονται όμορφα.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v