Έστειλαν στους σεισμόπληκτους άπλυτα εσώρουχα, νυφικά και αποκριάτικες στολές

Απίστευτα κι όμως αληθινά όσα συμβαίνουν στο Αρκαλοχώρι της Κρήτης, με την «βοήθεια» που καταφτάνει να περιλαμβάνει νυφικά και άπλυτα εσώρουχα.
Έστειλαν στους σεισμόπληκτους άπλυτα εσώρουχα, νυφικά και αποκριάτικες στολές
Είναι πραγματικά απορίας άξιο τι σκέφτονται ορισμένοι άνθρωποι όταν πακετάρουν τις κούτες με τα πράγματα που θέλουν να στείλουν για βοήθεια σε πληγείσες περιοχές.

«Βαλ’ το κι αυτό, δεν ξέρεις, κάπου μπορεί να χρησιμεύσει» είπε και έβαλε στην κούτα… ένα νυφικό. Μια αποκριάτικη στολή αστροναύτη. Ένα σκισμένο καλσόν. Ένα εσώρουχο που ανέσυρε από τα άπλυτα.

Νομίζεις ότι κάνουμε πλάκα, και λογικό, δεν σε αδικούμε. Η πικρή αλήθεια όμως είναι πως οι κάτοικοι του Αρκαλοχωρίου της Κρήτης έλαβαν μετά τον σεισμό για «βοήθεια» όλα τα παραπάνω αντικείμενα.

Το γεγονός ότι κάποιοι μπέρδεψαν την αλληλεγγύη με το ξεσκαρτάρισμα, έκανε τον αρχιμανδρίτη του χωριού, Αγαθάγγελο Γιανναράκη, να γράψει στην ανάρτησή σου στο Facebook τα εξής:

«Αγαπητοί αδελφοί, βοηθώ τον συνάνθρωπο μου σημαίνει σέβομαι την αξιοπρέπεια του και την ανάγκη του. Μας έχετε στείλει πολλούς τόνους ρούχα άχρηστα, αποκριάτικες στολές, νυφικά, κουβέρτες σκοροφαγομενες, φορεμένα σκισμένα καλσόν, άπλυτα εσώρουχα, σκισμένα σεντόνια, χιλιάδες παπούτσια σκισμένα. Βοηθώ σημαίνει σέβομαι όχι ξεσκαρταρω πατάρι, ντουλάπα. Υπάρχουν κάδοι ανακύκλωσης. Σεβασμός. Εκατοντάδες εθελοντές προσπαθούν να ξεχωρίσουν ρούχα ενώ θα μπορούσαν να κάνουν κάτι άλλο. Σας παρακαλούμε. Μην στέλνετε κουρέλια και σκουπίδια».

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v