Η Μαλάλα καλεί την διεθνή κοινότητα να πάρει θέση για το Αφγανιστάν

Με ανάρτησή της στο Twitter, η Μαλάλα Γιουσαφζάι καλεί όλους τους διεθνείς οργανισμούς να αναλάβουν δράση απέναντι σε όσα συμβαίνουν στο Αφγανιστάν.
Η Μαλάλα καλεί την διεθνή κοινότητα να πάρει θέση για το Αφγανιστάν

Η Μαλάλα Γιουσαφζάι είναι μια γυναίκα σύμβολο μιας και κατάφερε να επιζήσει παρότι το 2012 οι ταλιμπάν την πυροβόλησαν στο κεφάλι εξαιτίας της εκστρατείας της υπέρ της μόρφωσης των κοριτσιών. Προφανώς δεν θα μπορούσε να μείνει αμέτοχη σε όσα συμβαίνουν τις τελευταίες μέρες στο Αφγανιστάν

Η Μαλάλα Γιουσαφζάι, η οποία μάλιστα έλαβε το Νόμπελ Ειρήνης το 2014, δήλωσε χθες ότι την «ανησυχεί βαθιά η κατάσταση στο Αφγανιστάν και οι συνέπειες που θα έχει για την ασφάλεια των γυναικών και των κοριτσιών», καλώντας τους ηγέτες της διεθνούς κοινότητας «να αναλάβουν «δράση» επειγόντως».

Η Μαλάλα εμφανίστηκε στην εκπομπή Newsnight του BBC όπου και δήλωσε ότι «εκτυλίσσεται επείγουσα ανθρωπιστική κρίση αυτή τη στιγμή και πρέπει να προσφέρουμε τη βοήθεια και την υποστήριξή μας».

Παράλληλα έγραψε σε ανάρτηση της στο twitter πως «παρακολουθούμε σε απόλυτο σοκ, όσο οι Ταλιμπάν παίρνουν τον πλήρη έλεγχο του Αφγανιστάν. Ανησυχώ για τις γυναίκες, τις μειονότητες και όσους αγωνίζονται για τα δικαιώματα των ανθρώπων. Παγκόσμιες, περιφερειακές και τοπικές δυνάμεις πρέπει να εισηγηθούν άμεση παύση του πυρός και να προσφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια και να προστατεύσουν πρόσφυγες και πολίτες».

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v