Για κακοποίηση 12χρονης κατηγορείται ο Μπομπ Ντίλαν

Ο Αμερικανός τραγουδιστής και πρόσφατα Νομπελίστας μηνύθηκε από ανώνυμη γυναίκα, η οποία ισχυρίζεται πως την κακοποίησε σεξουαλικά το 1965.
Για κακοποίηση 12χρονης κατηγορείται ο Μπομπ Ντίλαν
O θρύλος της παγκόσμιας μουσικής σκηνής Μπομπ Ντίλαν κατηγορείται από μια ανώνυμη μέχρι στιγμής γυναίκα, η οποία κατήγγειλε πως ο τραγουδιστής την κακοποίησε σεξουαλικά το 1965, σε ηλικία 12 ετών.

Στην καταγγελία της η ενάγουσα που αναφέρεται ως «J.C», ισχυρίζεται ότι ο ροκ σταρ «εκμεταλλεύτηκε την ιδιότητα του ως μουσικού για να της παρέχει αλκοόλ και ναρκωτικά και να την κακοποιήσει σεξουαλικά πολλές φορές», χρησιμοποιώντας σωματική βία.

Το περιστατικό έγινε στο διαμέρισμα του Ντίλαν στο Chelsea Hotel της Νέας Υόρκης.

Ο εκπρόσωπος του Ντίλαν είπε στο BBC πως  «ο ισχυρισμός της γυναίκας 56 χρόνια μετά είναι αναληθής και θα φανεί κατά την υπεράσπιση».

Η αγωγή εναντίον του Ντίλαν κατατέθηκε μία ημέρα πριν από τη λήξη της προθεσμίας της πολιτείας της Νέας Υόρκης για την κατάθεση των απαιτήσεων βάσει του νόμου για τα θύματα σεξουαλικών κακοποιήσεων ανηλίκων. Ο σχετικός νόμος του 2019, επέτρεπε στα θύματα κακοποίησης να μηνύσουν τους φερόμενους ως επιτιθέμενους σε περιπτώσεις που ήταν πολύ παλιές.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v