Λινού: «Με τα κλιματιστικά της Ελλάδας μεταδίδεται εύκολα ο κορωνοϊός»

Σύμφωνα με την καθηγήτρια επιδημιολογίας τα κλιματιστικά που υπάρχουν στην Ελλάδα καθιστούν πολύ εύκολη τη μετάδοση του κορωνοϊού.
Λινού: «Με τα κλιματιστικά της Ελλάδας μεταδίδεται εύκολα ο κορωνοϊός»
Η καθηγήτρια Επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ Αθηνά Λινού εμφανίστηκε σε τηλεοπτική εκπομπή του Mega, μιλώντας για την πορεία του κορωνοϊού στη χώρα, ενώ τόνισε πως πρέπει να φοράμε μάσκα στους κλιματιζόμενους χώρους αυτή την περίοδο, αν τους μοιραζόμαστε με άλλους.

«Στον τύπο των κλιματιστικών που έχουμε στην Ελλάδα είναι πολύ εύκολη η μετάδοση του ιού» ανέφερε συγκεκριμένα ενώ επισήμανε ότι τα κλιματιστικά στη χώρα μας «ανακυκλώνουν τον ίδιο αέρα. Δεν φέρνουν φρέσκο αέρα σε μεγάλο ποσοστό. Επίσης δεν σκοτώνουν τον ιό, ούτε τον κατακρατούν στα φίλτρα τους» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα κατόπιν σχετικής ερώτησης για τη χρήση μάσκας από τους εμβολιασμένους σε κλειστούς χώρους η κ. Λινού τόνισε ότι «κολλούν και οι εμβολιασμένοι, νοσούν ήπια, αλλά και μεταδίδουν. Αν κάποιος εμβολιασμένος έχει βήχα, πονοκέφαλο, ένα χαμηλό πυρετό, ή συνάχι καλό θα είναι να κάνει τεστ για να μη συνεχίσει να μεταφέρει τον ιό. Στην Αμερική δίνεται οδηγία για χρήση μάσκας ακόμα και από εμβολιασμένους. Καλό είναι να υπάρξει ισχυρή σύσταση και στη χώρα μας».

Συμπλήρωσε ακόμη ότι «οι συνθήκες στα σχολεία είναι τέτοιες που ευνοούν τη διασπορά. Αυτό δημιουργεί κίνδυνο όχι μόνο για τη μετάδοση του ιού σε μεγάλους ανθρώπους, αλλά και για την υγεία των ίδιων των παιδιών. Ελάχιστα παιδιά, αλλά κάποια, θα νοσήσουν σοβαρά και για αυτό είναι επιβεβλημένο να εμβολιαστούν».
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v