Γεωργιάδης: «Έρχεται μεγαλύτερη ελευθερία τις επόμενες εβδομάδες»

Ο Άδωνις Γεωργιάδης σε συνέντευξή του ανέφερε ότι τις επόμενες εβδομάδες θα έχουμε πολύ μεγαλύτερο βαθμό ελευθερίας.
Γεωργιάδης: «Έρχεται μεγαλύτερη ελευθερία τις επόμενες εβδομάδες»


Ο Άδωνις Γεωργιάδης εμφανίστηκε σε τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΙ και μίλησε για την πορεία της χώρας αλλά και τους εμβολιασμούς. Κατόπιν σχετικής ερώτησης των παρουσιαστών της εκπομπής ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, απάντησε ότι: «Αν ζητάτε τη γνώμη μου ασφαλώς και θα μπορούσε μια επιχείρηση να επικαλεστεί τον μη εμβολιασμό ως λόγο απόλυσης, αν ο εργαζόμενος δουλεύει σε ένα κρίσιμο σημείο για την επιχείρηση αυτή».

Ωστόσο επισήμανε ότι μια τέτοια διαμάχη θα κρινόταν μόνο στις δικαστικές αίθουσες αφού «δεν αφορά καθόλου την κυβέρνηση, ούτε πρόκειται να νομοθετήσει η κυβέρνηση κάτι τέτοιο».

Ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ακόμη ότι «θα ήταν καταστροφική για την οικονομία μια νέα καραντίνα σε περίπτωση τέταρτου κύματος της πανδημίας και θα πρέπει να αποφευχθεί μέσω των εμβολιασμών».

«Εάν φτάσουμε στο 80% εμβολιασμένων, τελείωσε η πανδημία» ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ σημείωσε πως η χώρα μας έχει έναν από τους υψηλότερους ρυθμούς εμβολιασμών στον κόσμο και στόχος είναι να μην πέσει αυτός ο ρυθμός.

Ο Υπουργός φάνηκε ιδιαίτερα αισιόδοξος ότι τις επόμενες εβδομάδες θα έχουμε πολύ μεγαλύτερο βαθμό ελευθερίας, με βάση την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα ενώ υπογράμμισε πως με εντολή του πρωθυπουργού έχουν δοθεί στην Επιτροπή Βιοηθικής ερωτήματα που αφορούν στη μείωση των μέτρων προστασίας για τους εμβολιασμένους.

Παράλληλα ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε ότι τον ενοχλεί η λέξη «προνόμια» και πως βρίσκει λογικό όταν κάποιος επιλέγει να εμβολιαστεί και κινδυνεύει λιγότερο να μπορεί να έχει λιγότερα μέτρα προστασίας.

«Όταν θα έχει ολοκληρωθεί ο κύκλος του εμβολίου ως δυνατότητα για όλους, τότε προφανώς η κυβέρνηση όπως και όλα τα κράτη του κόσμου, θα ρυθμίσουμε το πώς θα γίνεται η κοινωνική κινητικότητα βάσει κινδύνου», ανέφερε συγκεκριμένα.

Ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε και στις επικρίσεις που ασκούνται σχετικά με την απόφαση να μην εμβολιάζονται με το σκεύασμα της AstraZeneca οι κάτω των 60, και υπεραμύνθηκε της κυβερνητικής πολιτικής λέγοντας ότι: «δεν είναι αποφάσεις των πολιτικών, είναι αποφάσεις των επιστημόνων. Για την καλή επιδημιολογική εικόνα που έχουμε σήμερα, για το γεγονός ότι η Ελλάδα πλέον είναι πράσινη, για το γεγονός ότι χθες είχαμε μόνο 400 κρούσματα και ούτω κάθε εξής, έχετε συμβάλει και εσείς και όλες οι εκατοντάδες χιλιάδες που κάνατε το εμβόλιο AstraZeneca. Είναι τόσο απλό».

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v