Αναισθησιολόγος στη Θεσσαλονίκη βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό

Αναισθησιολόγος στη Θεσσαλονίκη που συμμετείχε σε χειρουργείο βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό με αποτέλεσμα να προκληθεί αναστάτωση στο νοσοκομείο.
Αναισθησιολόγος στη Θεσσαλονίκη βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό
Μεγάλη αναστάτωση προκλήθηκε στο νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς» στη Θεσσαλονίκη, όταν μαθεύτηκε πως μια αναισθησιολόγος βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό, παρότι είχε συμμετάσχει σε χειρουργείο.

Για το συμβάν μίλησε σε τηλεοπτική εκπομπή του Mega, ο Οργανωτικός Γραμματέας της ΠΟΕΔΗΝ, και Αντιπρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του «Γ. Γεννηματάς», Πέτρος Κετικίδης.

«Ήταν τρία ακόμη άτομα στην ομάδα του χειρουργείου. Η συνάδελφος το μεσημέρι ενώ συμμετείχε στο χειρουργείο ένιωσε αδιαθεσία. Έκανε rapid test και μοριακό έλεγχο. Βρέθηκε θετική και απομακρύνθηκε. Η αίθουσα του χειρουργείου που βρισκόταν έκλεισε και απολυμάνθηκε και τα χειρουργεία συνεχίστηκαν κανονικά. Δε σταμάτησαν καθόλου τα χειρουργεία» δήλωσε σχετικά ο κ.Κετικίδης.

Τόνισε ακόμη ότι «σε ένα χειρουργείο συμμετείχε η αναισθησιολόγος. Γίνεται ιχνηλάτηση σε όλους όσοι ήρθαν σε επαφή μαζί της στο συγκεκριμένο χειρουργείο και όλοι μέχρι στιγμής είναι αρνητικοί, και γιατροί και ασθενής».

Όπως ήταν φυσιολογικό οι δημοσιογράφοι της εκπομπής ρώτησαν τον Οργανωτικό Γραμματέα της ΠΟΕΔΗΝ για το αν έχουν εμβολιαστεί οι νοσοκομειακοί, κι εκείνος απάντησε πως «υπάρχει ένα μεγάλο ποσοστό εμβολιασμένων συναδέλφων και γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού. Αλλά υπάρχει και ένα μέρος συναδέλφων που προσελήφθη πρόσφατα. Γιατί δεν τους εμβολίασαν πριν αναλάβουν; Αυτοί μπήκαν στο σύστημα πριν 1-2 μήνες και θα πάρουν σειρά εμβολιασμού σε 2-3 μήνες».

Συμπλήρωσε μάλιστα ότι «η αναισθησιολόγος είναι επικουρική η συνάδελφος, δεν έχει πολύ χρόνο που έχει προσληφθεί» υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι δεν έχει περαιτέρω πληροφόρηση για το αν η συγκεκριμένη γιατρός ανήκει στους αρνητές του κορωνοϊού ή έχει εμβολιαστεί.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v