Ξεκινά η ανάπλαση του Λυκαβηττού

Το Θέατρο του Λυκαβηττού θα ανοίξει σύντομα ξανά τις πόρτες του, καθώς ο Δήμος Αθηναίων τα βρήκε με την ΕΤΑΔ.
Ξεκινά η ανάπλαση του Λυκαβηττού
Σου έλειψε το θεατράκι του Λυκαβηττού; Σου έχουμε καλά νέα: Το πρώτο βήμα για την επιστροφή του στις ζωές μας έγινε, μετά την υπογραφή συμφωνίας ανάμεσα στον Δήμο Αθηναίων και την ΕΤΑΔ ΑΕ.

Τι σημαίνει αυτό; Οι εργασίες για την ανάπλαση του Λυκαβηττού δεν ξεκινούσαν, και το θέατρο παρέμενε κλειστό, γιατί μέχρι σήμερα 407 από τα στρέμματα του λόφου ανήκαν στον Δήμο Αθηναίων, και τα υπόλοιπα 35 στην Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου (ΕΤΑΔ ΑΕ). Με την σημερινή συμφωνία, τα 35 στρέμματα της ΕΤΑΔ παραχωρούνται στον Δήμο Αθηναίων, ανάβοντας το πράσινο φως για να ξεκινήσει άμεσα η ανάπλαση του λόφου και η αποκατάσταση του θεάτρου.

Προτεραιότητα του Δήμου Αθηναίων, όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, είναι «να ανακατασκευαστεί και να λειτουργήσει ξανά το ιστορικό θέατρο του Λυκαβηττού, το οποίο είναι ταυτισμένο με την πολιτιστική και κοινωνική ζωή της Αθήνας και δυστυχώς παραμένει κλειστό σχεδόν 20 χρόνια».

«Η συνεργασία μας με την ΕΤΑΔ, κλείνει έναν τεράστιο κύκλο γραφειοκρατίας και ανοίγει ένα νέο για το ιστορικό θέατρο του Λυκαβηττού και την περιοχή» δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

Ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΤΑΔ, Στέφανος Βλαστός, δήλωσε με τη σειρά του πως η συμφωνία αυτή «σηματοδοτεί τη δημιουργία ενός κεφαλαίου ανάδειξης και ανάπτυξης για τον εμβληματικό χώρο του Λυκαβηττού» και «επαναπροσδιορίζει την σχέση που επιθυμούμε να αναπτύξουμε με όλους τους δήμους και τους τοπικούς φορείς σε όλη τη χώρα και αποδεικνύει ότι όπου υπάρχει διάθεση συνεργασίας υπάρχει και αποτέλεσμα».
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v