Με ψηφιακή δήλωση υγείας θα ταξιδεύουμε πλέον ακτοπλοϊκώς

Από την Πέμπτη οι επιβάτες που θα χρησιμοποιήσουν τα πλοία της γραμμής, θα μπορούν να έχουν μαζί τους την ψηφιακή δήλωση υγείας.
Με ψηφιακή δήλωση υγείας θα ταξιδεύουμε πλέον ακτοπλοϊκώς

Εκτός από εισιτήρια, πάσα, ταυτότητες και διαβατήρια από την προσεχή Πέμπτη πρέπει να τσεκάρουμε ότι θα έχουμε μαζί μας και την ψηφιακή δήλωση υγείας, ώστε να μπορέσουμε να ταξιδέψουμε ακτοπλοϊκώς. Με αυτόν τον τρόπο θα αποφευχθούν οι συνηθισμένοι συνωστισμοί στα λιμάνια της χώρας κατά την καλοκαιρινή περίοδο.

Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης, μίλησε σε εκπομπή της ΕΡΤ και παρουσίασε το νέο υγειονομικό πρωτόκολλο που θα ισχύσει στις ακτοπλοϊκές μετακινήσεις των πολιτών αυτή την περίοδο. Ο κ. Πλακιωτάκης ανέφερε ότι τη δήλωση μπορεί να τη βρει κανείς στον ιστότοπο του Υπουργείου Ναυτιλίας.

Επισήμανε μάλιστα πως «για να ταξιδέψει κανείς ακτοπλοϊκώς θα πρέπει είτε να έχουν εμβολιαστεί κατά της covid-19, είτε να έχει κάνει rapid test ή self test ή μοριακό έλεγχο». Οι εμβολιασμένοι πολίτες δεν χρειάζεται να κάνουν και self test, αρκεί να έχουν μαζί τους το πιστοποιητικού εμβολιασμού.

Ο Υπουργός κατόπιν σχετικής ερώτησης τόνισε ακόμη ότι η πληρότητα των πλοίων με καμπίνες ανέρχεται στο 85% και στο 80% όταν δεν έχουν καμπίνες.

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v