Θα ανοίξουν και τα εμβόλια Pfizer, Moderna για τους 18-29

Με τρία από τα τέσσερα διαθέσιμα εμβόλια θα μπορεί σύντομα να εμβολιάζεται και η ηλικιακή ομάδα 18-29 ετών, δήλωσε ο υφυπουργός ψηφιακής διακυβέρνησης.
Θα ανοίξουν και τα εμβόλια Pfizer, Moderna για τους 18-29
Σύμφωνα με δηλώσεις του υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργου Γεωργαντά, τις επόμενες ημέρες θα ανοίξει η πλατφόρμα των εμβολιασμών και με τα εμβόλια της Pfizer και της Moderna για την ηλικιακή ομάδα 18-29, που προς το παρόν εμβολιάζεται μόνο με το μονοδοσικό της Johnson & Johnson.

«Κάποιοι έκλεισαν ραντεβού με το Johnson & Johnson. Περιμένουμε καινούριες παραλαβές, θα τους δώσουμε τη δυνατότητα να εμβολιάζονται και με τα άλλα δύο εμβόλια που έχει καθορίσει η επιτροπή για αυτή την ηλικιακή ομάδα, τα Pfizer και Moderna. Αυτό θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες», είπε ο υφυπουργός, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Στην προχτεσινή ενημέρωση για τους εμβολιασμούς, ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, δήλωσε πως οι παραδόσεις εμβολίων της Johnson & Johnson στην Ελλάδα, αλλά και την Ευρωπαϊκή Ένωση γενικότερα, θα είναι λιγότερες από αυτές που αναμέναμε. Από την Pfizer και τη Moderna, αντιθέτως, μέσα στον Ιούνιο αναμένουμε συνολικά περίπου 2,7 εκατομμύρια δόσεις.

Ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης αναφέρθηκε χτες, στην ίδια εκπομπή του ΑΝΤ1, στο Ευρωπαϊκό Πιστοποιητικό Covid που εκδίδεται ήδη στην Ελλάδα και σε έξι ακόμα χώρες, ενώ από 1η Ιουλίου θα είναι σε ισχύ σε όλη την ΕΕ. «Ήδη έχουν εκδοθεί 81.000 πιστοποιητικά, μέχρι χθες το βράδυ», σημείωσε ο κ. Γεωργαντάς.

Στο ξεκίνημα της πλατφόρμας για την έκδοση αυτού του πιστοποιητικού, σε μικρό αριθμό πολιτών εμφανίστηκε λάθος στον τύπο εμβολίου που είχαν κάνει –και ο οποίος αναγράφεται στο πιστοποιητικό. Το πρόβλημα διορθώθηκε γρήγορα, επεσήμανε ο κ. Γεωργαντάς, και όσοι έχουν λάθος στο πιστοποιητικό τους μπορούν να ξαναμπούν στην πλατφόρμα και να το εκδώσουν με τα σωστά στοιχεία.

Τέλος, όσον αφορά τον εμβολιασμό όσων έχουν νοσήσει, ο υφυπουργός είπε ότι θα λάβουν sms για ακύρωση της δεύτερης δόσης, αν έχουν ήδη κάνει την πρώτη. Όσοι είχαν κλείσει ραντεβού αλλά δεν έχουν κάνει ακόμα την πρώτη δόση, θα λάβουν sms για την ακύρωση του εμβολιασμού τους, και θα μπορούν να κλείσουν νέο ραντεβού όταν συμπληρωθούν έξι μήνες από τη στιγμή που νόσησαν.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v