Παυλάκης: Μάσκες μέχρι τον χειμώνα

Είναι υπαρκτό ένα τέταρτο κύμα από τον Σεπτέμβριο και μετά, ανέφερε μεταξύ άλλων ο ερευνητής στο Εθνικό Ινστιτούτο καρκίνου των ΗΠΑ μιλώντας στον ΣΚΑΙ.
Παυλάκης: Μάσκες μέχρι τον χειμώνα
Σκέφτεστε να πετάξετε τις μάσκες όπου να’ναι; Κρατήστε τις καλού κακού, καθώς σύμφωνα με τον ερευνητή στο Εθνικό Ινστιτούτο καρκίνου των ΗΠΑ Γιώργο Παυλάκη ένα τέταρτο κύμα είναι πιθανό να «σκάσει».

Όπως ανέφερε μιλώντας στον ΣΚΑΙ, το καλοκαίρι θα πέσουν τα κρούσματα αλλά είναι πιθανό τον Σεπτέμβριο να ανέβουν πάλι. «Από τον 15 Αύγουστο και μετά είναι πιθανό ότι ο ιός δεν θα έχει εξαλειφθεί. Στην Ελλάδα τώρα υπάρχουν δεκαπλάσια κρούσματα και ο ιός κυκλοφορεί παντού. Με το καλοκαιρινό αεράκι ελπίζουμε ότι  θα πέσουν τα κρούσματα αλλά δεν θα εξαφανιστούν», είπε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος σημείωσε ότι υπάρχει πάντα κίνδυνος μετεξέλιξης των στελεχών του ιού που υπάρχουν τώρα και συγκεκριμένα για την ινδική μετάλλαξη τόνισε ότι έχει πιο γρήγορο τρόπο μετάδοσης και ότι την «πιάνουν» λιγότερο τα εμβόλια. 

Τέλος, επεσήμανε πως ο μόνος τρόπος για να γλιτώσουμε και να κάνουμε καλό χειμώνα θα ήταν αν έπεφταν τα κρούσματα στο επίπεδο του περσινού καλοκαιριού και υπήρχε μια αυστηρή επιτήρηση με ομάδες που έκαναν ιχνηλάτηση και έβρισκαν όλα τα κρούσματα και τα απομόνωναν.

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v