10 μαθήματα οικονομίας που πήραμε από την καραντίνα

Μπορεί να μας έλειψαν οι μετακινήσεις, όμως η τσέπη μας σίγουρα ένιωσε καλύτερα όλους αυτούς τους μήνες καραντίνας.
10 μαθήματα οικονομίας που πήραμε από την καραντίνα
Παρατήρησες το μπάτζετ σου να είναι ελαφρώς ανεβασμένο τους μήνες της καραντίνας; Αν ναι, τότε δεν είναι παράλογο. Η πανδημία σε έκανε να ξοδέψεις λιγότερα από όσα θα ξόδευες σε κανονικές συνθήκες.

Βέβαια είχε κόστος στην ψυχική σου υγεία, αλλά αυτό είναι μια άλλη, μεγάλη κουβέντα.

Σε κάθε περίπτωση, δες μερικά μαθήματα «οικονομίας» που όλοι πήραμε τους μήνες του εγκλεισμού.

To take away, είτε έχει να κάνει με φαγητό, είτε με ποτό στο χέρι είναι φθηνότερο από το να κάθεσαι σε τραπέζι/μπαρ και να παραγγέλνεις. Κανόνας.

Η περιπτερόμπιρα στο χέρι και το σουλάτσο είναι η πιο ευχάριστη και συνάμα οικονομική μορφή διασκέδασης από την απαρχή αυτού του κόσμου.

Δεν χρειάζεσαι απαραίτητα συνδρομή σε γυμναστήριο για να φροντίσεις το σώμα σου. Αρκούν μερικά βίντεο από το Youtube, ένας ελάχιστος εξοπλισμός και καλή διάθεση.

Η βενζίνη κοστίζει πολύ, τελικά. Η τηλεργασία εκμηδένισε τις αποστάσεις και τα έξοδα για μετακινήσεις. Όπου έξοδα για μετακινήσεις βάλε και τα διόδια/Αττική Οδό.

Αντίστοιχα, όσο λιγότερο κινείς το αυτοκίνητό σου, τόσα λιγότερα προβλήματα βγάζει. Και όσο λιγότερα προβλήματα βγάζει τόσα γλιτώνεις και από την λυπητερή του συνεργείου.

Οι ηλεκτρονικές αγορές είναι ό,τι καλύτερο υπάρχει. Βλέπεις τιμές, συγκρίνεις, επωφελείσαι από προσφορές και αγοράζεις οτιδήποτε θες χωρίς να πληρώσεις (πάρα) πολλά.

Το φαγητό έξω σου μειώνει το μπάτζετ χωρίς να το πάρεις χαμπάρι, και όσο περισσότερο βγαίνεις, τόσο περισσότερο τρως. Στο σπιτικό μαγείρεμα, τα πράγματα είναι σαφώς καλύτερα και οικονομικότερα. Ευχαριστούμε Άκη, Καρούζο και Αργυρώ.

Το ίδιο και το ντελίβερι στη δουλειά. Λιγότερες ώρες εκεί = λιγότεροι καφέδες = λιγότερα έτοιμα γεύματα = περισσότερα λεφτά στην τσέπη στο τέλος του μήνα.

Αν πιάνουν τα χέρια σου, τότε γλιτώνεις άπειρα ευρώ σε μάστορες με ταρίφα 50€ την επίσκεψη. Και αν έχεις χρόνο, όπως στην καραντίνα, τότε ανακαλύπτεις ότι τα περισσότερα μερεμέτια/επισκευές μπορείς να τα φέρεις πέρα και μόνος σου, με λίγη προσπάθεια και μερικά βίντεο από το Youtube.

Αν είσαι μουσικόφιλος και έσκαγες κάθε χρόνο ένα 200αρι το λιγότερο σε συναυλίες, συνειδητοποιείς πόσο πολύ σου λείπουν αφ’ ενός, όμως και πόσα χρήματα έβαλες στην άκρη αφ’ ετέρου. Ουδέν κακόν αμιγές καλού.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v