Γιατρός στη Λαμία, ζητούσε τα ρέστα σε όσους πήγαιναν να εμβολιαστούν

Απίστευτο περιστατικό συνέβη σε Κέντρο Υγείας της Λαμίας όπου μια γιατρός απέτρεπε τους πολίτες να κάνουν το εμβόλιο κατά της Covid-19.
Γιατρός στη Λαμία, ζητούσε τα ρέστα σε όσους πήγαιναν να εμβολιαστούν
Οι εμβολιασμοί σε όλη την χώρα συνεχίζονται, χωρίς να λείπουν ωστόσο διάφορα ευτράπελα. Σε Κέντρο Υγείας της Λαμίας για παράδειγμα, βρέθηκε μια γυναίκα γιατρός η οποία ζήταγε τα ρέστα από όσους είχαν προσέλθει για να κάνουν το εμβόλιο, αποτρέποντάς τους να εμβολιαστούν.

Με βάση δημοσίευμα του lamiareport η γιατρός κατά τη βάρδια της κι ενώ συμπλήρωνε τα στοιχεία κάθε πολίτη στο ατομικό του έντυπο απηύθυνε σε όποιον βρισκόταν απέναντί της μια σειρά ερωτήσεων όπως: «Και που ξέρετε ότι το εμβόλιο που θα κάνετε είναι της Pfizer; Ποιος σας το διαβεβαιώνει;», «Ξέρετε ότι το εμβόλιο αυτό προκαλεί μυοκαρδίτιδα και ότι κινδυνεύετε;», «Κάνοντας το εμβόλιο κανείς δεν σας εξασφαλίζει. Πρέπει να υπογράψετε υπεύθυνη δήλωση», και «Γιατί ήρθατε να το κάνετε; Μην ακούτε αυτά που λένε».

Όπως ήταν φυσικό προκλήθηκε μεγάλη αναστάτωση στο Κέντρο Υγείας ενώ δεν ήταν λίγοι οι πολίτες που επικοινώνησαν με τους γιατρούς τους αλλά και την οικογένειά τους για να τους κατευθύνουν ανάλογα. Παράλληλα δημιουργήθηκε ένταση ανάμεσα στο ιατρικό προσωπικά και τους πολίτες. Τα πράγματα ηρέμησαν κι οι εμβολιασμοί συνεχίστηκαν όταν έφτασε εκεί ο γιατρός και διευθυντής του Κέντρου Υγείας Λαμίας Ηλίας Καραγεώργος, ο οποίος απομάκρυνε τη γιατρό και καθησύχασε τον κόσμο.

Ο κ. Καραγεώργος επιβεβαίωσε όσα συνέβησαν ενώ τόνισε ότι θα διενεργηθεί ΕΔΕ για το περιστατικό. Την ίδια ώρα το lamiareport μεταδίδει ότι δεν ήταν η πρώτη φορά που η συγκεκριμένη γιατρός δημιουργεί προβλήματα ωστόσο ποτέ δεν πήραν ανάλογη έκταση.

Από την άλλη, ο διευθυντής της 5ης ΥΠΕ Φώτης Σερέτης, έδωσε εντολή να τεθεί η γιατρός εκτός εμβολιαστικής διαδικασίας, ενώ ανέφερε ότι θα παραπεμφθεί και στο Πειθαρχικό Συμβούλιο.

Συγχρόνως χαρακτήρισε «κατάπτυστες» και «επικίνδυνες»  τέτοιου είδους ενέργειες που «προκαλούν φόβο στους πολίτες οι οποίοι συμμετέχουν ανεξαρτήτως ηλικιακής ομάδας μαζικά στους εμβολιασμούς, κατανοώντας πλήρως ότι είναι το μόνο ασφαλές όπλο στον πόλεμο κατά της πανδημίας του κορωνοϊού».
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v