Κατηγορούμενος για βιασμό κι απόπειρες βιασμού ο Πέτρος Φιλιππίδης

Ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη στον Πέτρο Φιλιππίδη ο οποίος πλέον κατηγορείται για έναν βιασμό και δύο απόπειρες.
Κατηγορούμενος για βιασμό κι απόπειρες βιασμού ο Πέτρος Φιλιππίδης
Μετά από σειρά καταγγελιών που έγιναν προς το πρόσωπό του, ο Πέτρος Φιλιππίδης θα βρεθεί αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη μιας και ο εισαγγελέας άσκησε σήμερα ποινική δίωξη εναντίον του για έναν βιασμό αλλά και δύο απόπειρες βιασμού.

Όπως είναι εύκολο να αντιληφθεί κανείς πρόκειται για βαρύτατες κατηγορίες που αποτελούν κακουργηματικές πράξεις. Ο εισαγγελέας, Κώστας Σπυρόπουλος ολοκλήρωσε την έρευνά του κατόπιν των καταγγελιών τριών γυναικών συναδέλφων του γνωστού ηθοποιού. Οι προαναφερθείσες καταγγελίες έφτασαν στο γραφείο της Εισαγγελίας από τον πρόεδρο του πειθαρχικού οργάνου του ΣΕΗ, Πασχάλη Τσαρούχα.

Η δίωξη που ασκήθηκε σήμερα αφορά στα αδικήματα του βιασμού και της απόπειρας βιασμού κατά συρροή, κατηγορίες τις οποίες κλήθηκε να αντικρούσει με την ιδιότητα του υπόπτου πριν λίγες ημέρες ο κ. Φιλιππίδης.

Με βάση τα στοιχεία της δικογραφίας έως τώρα ο βιασμός για τον οποίο ερευνάται ο Πέτρος Φιλιππίδης φέρεται να έχει τελεστεί το 2008.

Παρότι μάλιστα η καταγγελία για τη συγκεκριμένη υπόθεση φαίνεται αρχικά να αφορούσε απόπειρα βιασμού οι πληροφορίες αναφέρουν ότι αναβαθμίστηκε από τον εισαγγελικό λειτουργό ο οποίος έκρινε πως πρόκειται για τετελεσμένη πράξη. Ο βιασμός φέρεται να τελέστηκε στο καμαρίνι του ηθοποιού, όπου το θύμα πήγε προκειμένου να συζητήσουν για κάποιον ρόλο.

Οι κατηγορίες για δύο απόπειρες βιασμού με τις οποίες έρχεται αντιμέτωπος πλέον ο ηθοποιός σύμφωνα πάντα με τις καταγγελίες, τελέστηκαν το 2010 και το 2014 με τις παθούσες να υποστηρίζουν πως ήρθαν αντιμέτωπες με βίαιες πράξεις, την ώρα που είχαν συναντηθεί με τον ηθοποιό για επαγγελματικούς λόγους.

Από τη μία η πρώτη περίπτωση αφορά το έτος 2010, όταν ο κατηγορούμενος ηθοποιός φέρεται να απομόνωσε τη συνάδελφό του στο καμαρίνι του και μέσω έντονων χτυπημάτων την κακοποίησε σεξουαλικά, ενώ η δεύτερη περίπτωση σχετίζεται με περιστατικό το 2014, όταν η παθούσα κλειδώθηκε από τον δράστη μέσα στο αυτοκίνητο του σε ερημική τοποθεσία στο Ψυχικό όπου ήρθε αντιμέτωπη με βίαιη συμπεριφορά.

Η υπόθεση έχει ανατεθεί πλέον σε τακτικό ανακριτή, ο οποίος θα ξεκινήσει άμεσα την διενέργεια κύριας έρευνας.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v