Μπριζόλα 24 καρατίων από τον διάσημο Nusret Salt Bae

Μπριζόλα καλυμμένη με χρυσάφι έβαλε στο μενού του εστιατορίου του ο αγαπημένος σεφ του ίντερνετ. Μήπως σου βρίσκονται 813€ να τη δοκιμάσουμε;
Μπριζόλα 24 καρατίων από τον διάσημο Nusret Salt Bae
Ο Νουσρέτ Γκιεκτσέ, περισσότερο γνωστός ως Salt Bae, εξαργυρώνει την ιντερνετική του διασημότητα ανοίγοντας το ένα εστιατόριο μετά το άλλο ανά τον κόσμο –έχει φτάσει συνολικά τα 37, αν αναρωτιέσαι. Χωρίς να εφησυχάζει ποτέ, εφευρίσκει νέους τρόπους να γράφει γαστρονομική ιστορία. Τώρα, τα νέα που μας έρχονται από το εστιατόριό του στο Λονδίνο, κάνουν λόγο για μια μπριζόλα tomahawk που είναι καλυμμένη με βρώσιμο χρυσάφι 24 καρατίων. Και η τιμή αυτής… 700 λίρες Αγγλίας, ή περίπου 813€.

Ο διάσημος σεφ, που έχει εστιατόριο και στη Μύκονο, έβαλε για πρώτη φορά την χρυσαφένια του μπριζόλα στο κατάστημα της αλυσίδας του στο Ντουμπάι, με ακριβότερη τιμή και περισσότερο… χρυσάφι –γιατί αν δεν υπερβάλλεις στο Ντουμπάι, πού θα υπερβάλλεις;

Τώρα, με το εστιατόριό του στο Park Tower Knightsbridge Hotel του Λονδίνου να επεκτείνεται σε νέο χώρο αποκλειστικά για brunch, η χρυσή μπριζόλα συγκεντρώνει ήδη εξαιρετικές κριτικές από επισκέπτες του εστιατορίου και κριτικούς γεύσης, που μιλούν μια άριστη ποιότητα κρέατος, άρτια εκτέλεση και ανώτερη γεύση, χωρίς ωστόσο να διευκρινίζεται αν αυτό οφείλεται στη γευστική ανάμειξη του κρέατος με το χρυσάφι.

Δε λείπουν, βέβαια, και οι επικριτές που μιλούν για σπατάλη και επίδειξη πλουτισμού. Το βρώσιμο χρυσάφι, πάντως, δεν ήταν ιδέα του Νουσρέτ –έχει κάνει εδώ και χρόνια την είσοδό του στα πολυτελέστερα γαστρονομικά μενού, παρά το γεγονός πως δεν έχει φυσικά καμία θρεπτική αξία, καθότι ο βρώσιμος χρυσός δεν απορροφάται από τον ανθρώπινο οργανισμό, και αποβάλλεται εξ ολοκλήρου.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v