Πώς θα ταξιδέψουμε από 14 Μαΐου;

Νωρίτερα από ότι φαίνεται θα ανοίξουν οι μετακινήσεις σε νησιά και ενδοχώρα με συγκεκριμένες προϋποθέσεις για όλους μας.
Πώς θα ταξιδέψουμε από 14 Μαΐου;
Πριν αρκετές μέρες ο Πρωθυπουργός της χώρας, Κυριάκος Μητσοτάκης είχε προαναγγείλει το άνοιγμα του τουρισμού στις 15 Μαΐου μαζί με την απελευθέρωση και των διαπεριφερειακών μετακινήσεων. Παρόλα αυτά σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΙ είναι πολύ πιθανό να επιτραπούν οι μετακινήσεις εκτός νομού μια μέρα νωρίτερα.

Συγκεκριμένα από τις 6 το πρωί την Παρασκευή 14 Μαΐου θα μπορούμε να «ταξιδεύουμε» κι εκτός νομού πρώτης κατοικίας. Όσον αφορά τα ταξίδια στην ενδοχώρα σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ θα υπάρχει αυστηρή σύσταση για διενέργεια self test ή μοριακού τεστ πριν το ταξίδι, την ώρα που οι πολίτες θα μπορούν να χρησιμοποιούν και βεβαιώσεις εμβολιασμού όπως είναι φυσικό.

Τα πράγματα ενδέχεται να είναι διαφορετικά για τη μετακίνηση στα νησιά, μιας και εκεί αναμένεται να είναι υποχρεωτική η διενέργεια self test ή pcr 72 ώρες πριν από το ταξίδι ή αντίστοιχα οι εμβολιασμένοι πολίτες θα προσκομίζουν το πιστοποιητικό τους. Η συγκεκριμένη υποχρέωση θα αφορά τόσο τα ακτοπλοϊκά όσο και τα αεροπορικά ταξίδια.

Παράλληλα όπως όλα δείχνουν φαίνεται πως θα αποχαιρετίσουμε οριστικά τα sms για τη μετάβασή μας σε καταστήματα. Εκτός αυτού αναμένεται να σταματήσουν και τα μέτρα του click inside και του click away με τους καταναλωτές να προσέρχονται ελεύθερα στα καταστήματα.

Όσον αφορά τους τουρίστες εκεί τα πράγματα φαίνονται επίσης ξεκάθαρα μιας και θα εισέρχονται στη χώρα είτε με μοριακό τεστ 72 ωρών είτε με πιστοποιητικό εμβολιασμού. Οι τουρίστες θα πρέπει να έχουν κάνει και τις δύο δόσεις του εμβολίου και να έχουν περάσει 14 ημέρες από την χορήγηση της δεύτερης δόσης. Τόσο τα αρνητικά τεστ όσο και τα πιστοποιητικά εμβολιασμού θα αναρτώνται σε συγκεκριμένη ψηφιακή πλατφόρμα προκειμένου να ελέγχουν και να επιβεβαιώνουν οι αρχές τα καθέκαστα.

Πέραν των μετακινήσεων εκτός νομού είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα παραταθεί κατά τουλάχιστον μία ώρα και το ωράριο κυκλοφορίας, ενδεχομένως και έως τις 12.30 ενώ θεωρείται δεδομένο ότι θα παραταθεί και το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων εστίασης.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v