Τουρκία: Ελεύθερη η γυναίκα που σκότωσε τον βασανιστή σύζυγό της

Δακρυσμένοι από χαρά υποδέχθηκαν τη Μελέκ Ιπέκ συγγενείς και οι δύο κόρες της μετά από τρεις μήνες που πέρασε στη φυλακή.
Τουρκία: Ελεύθερη η γυναίκα που σκότωσε τον βασανιστή σύζυγό της
Χθες ήταν μία μεγάλη μέρα για την Μελέκ Ιπέκ, η οποία έπειτα από 108 μέρες που πέρασε στη φυλακή αφέθηκε ελεύθερη για τη δολοφονία του βασανιστή συζύγου της.

Η 31χρονη Τουρκάλα παρέμενε υπό κράτηση γιατί τον περασμένο Ιανουάριο πυροβόλησε και σκότωσε τον σύζυγό της, ο οποίος την κακοποιούσε συστηματικά για 12 χρόνια μπροστά στα άτυχα μάτια των δύο ανήλικων κοριτσιών της. Όταν το δικαστήριο απεφάνθη υπέρ της η Μελέκ ξέσπασε σε κλάματα δημιουργώντας παγκόσμια συγκίνηση σε όλους όσοι στάθηκαν δίπλα της, από τη στιγμή της σύλληψης της.

Η 31χρονη μητέρα ήταν θύμα ενδοοικογενειακής βίας., καθώς ο  σύζυγός της Ραμαζάν, την υπέβαλλε σε φρικτά βασανιστήρια, για τα οποία κι έμενε ατιμώρητος. Η Μελέκ υπέφερε στα χέρια του καθώς την έδενε, τη βασάνιζε, τη βίαζε, την ξυλοκοπούσε και την υπέβαλλε σε σαδιστικές δοκιμασίες, συχνά, μπροστά στα μάτια των παιδιών τους.

Τον περασμένο Ιανουάριο, την υπέβαλλε σε ένα ακόμη πολύωρο μαρτυρικό βασανιστήριο, κι εκείνη τον ικέτεψε ακόμη μια φορά να μην τη σκοτώσει. Το ανθρωπόμορφο κτήνος ωστόσο την απειλούσε με μία καραμπίνα μπροστά στα μάτια των ανήλικων κοριτσιών της ενώ την είχε αφήσει γυμνή και δεμένη στο πάτωμα όλο το βράδυ.

Η Μελέκ πήρε την απόφαση να σώσει την ίδια και τα παιδιά της και να δώσει τέλος στο μαρτύριό της.

«Όταν η πόρτα του δωματίου άνοιξε απότομα, εγώ στεκόμουν στην άκρη, τρόμαξα και το όπλο εκπυρσοκρότησε», δήλωσε η ίδια, στην κατάθεση της απαριθμώντας όλα τα βασανιστήρια, που υπέμεινε

Η Μελέκ Ιπέκ τηλεφώνησε η ίδια στην αστυνομία κι ομολόγησε τον φόνο του άντρα της. Οι αρχές έσπευσαν στο σημείο, όπου τη βρήκαν χτυπημένη και με χέρια δεμένα.

Ο δικηγόρος της, μετέφερε δημόσια όλα όσα του εκμυστηρεύτηκε η 31χρονη, όταν την επισκέφθηκε στη φυλακή λέγοντας ότι «τουλάχιστον εδώ δεν θα με δείρει κάποιος απόψε».

Ένα παγκόσμιo κύμα συμπαράστασης ορθώθηκε στο πλευρό της Μελέκ από την πρώτη στιγμή, μέχρι και χθες όταν ελεύθερη πια έπεσε δακρυσμένη στην αγκαλιά των παιδιών της.



Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v