Μόλις 1 ευρώ πωλούνται σπίτια σε γραφικό χωριό της Σικελίας

Ψάχνεις γραφικό σπίτι στην υπέροχη Σικελία; Μπορείς να το αποκτήσεις δίνοντας μόλις 1 ευρουλάκι.
Μόλις 1 ευρώ πωλούνται σπίτια σε γραφικό χωριό της Σικελίας
Πολλά πράγματα μπορεί να έχουν αλλάξει στον κόσμο από την πανδημία, αλλά ένα πράγμα είναι ακόμη σταθερό: τα σπίτια του… 1 ευρώ στην Ιταλία.

Για όσους ονειρεύονται κάποια στιγμή να μετακομίσουν στη γειτονική χώρα, αυτή είναι η τέλεια ευκαιρία καθώς ο δήμος του χωριού Castiglione di Sicilia έβγαλε στο σφυρί τα 900 εγκαταλελειμμένα σπίτια του με μόλις ένα ευρώ!

Το χωριό βρίσκεται στους πρόποδες του όρους Αίτνα, κοντά στην Ταορμίνα και τις παραλίες της ανατολικής ακτής της Σικελίας, ενώ στόχος αυτής της πρωτοβουλίας είναι να ξαναζωντανέψει το χωριό το οποίο από τις αρχές του 1900, έχει συρρικνωθεί από τους 14.000 κατοίκους σε μόλις 3.000.

Ο δήμαρχος Antonino Camarda είπε ότι θέλει να ξαναζωντανέψει το χωριό, φέρνοντας τους ανθρώπους πίσω. «Έχουμε μια τεράστια αρχιτεκτονική κληρονομιά για να σώσουμε, γεμάτη ιστορία. Με την πάροδο του χρόνου, πάρα πολλοί άνθρωποι έφυγαν, αφήνοντας πίσω τους μια σειρά από παλιά, γραφικά σπίτια, πολλά εκ των οποίων χρονολογούνται από την Αναγέννηση», δήλωσε στο CNN.

«Έχουμε πραγματοποιήσει μια εις βάθος μελέτη κάθε ακινήτου με βάση χάρτες και δεδομένα κτηματολογίου. Ανάλογα με την κατάσταση στην οποία βρίσκονται, τα σπίτια θα πωλούνται σε διαφορετικές τιμές, ξεκινώντας από 1 ευρώ».

Κάποια σπίτια σε καλύτερη κατάσταση, πωλούνται πιο ακριβά, ξεκινώντας από 4.000 – 5.000 ευρώ.

Σε κάθε περίπτωση, οι ενδιαφερόμενοι αγοραστές θα πρέπει να δηλώσουν τον τύπο του σπιτιού που θέλουν και να δώσουν ένα λεπτομερές σχέδιο για την ανακαίνισή του. Εάν επιλεχθούν θα πρέπει να ολοκληρώσουν την ανακαίνιση εντός τριών ετών.

Αν ψηθήκατε, μπορείτε να βρείτε όλα τα απαραίτητα έγγραφα εδώ. http://www.comune.castiglionedisicilia.ct.it/News/default.aspx?0*437*0*1

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v