«Πράγματα» που δεν χρειάζεται να έχουμε σπίτι μας

Κάναμε μια γύρα στο σπίτι μας και βρήκαμε αρκετά πράγματα που δεν χρειάζεται να «ζουν» ανάμεσά μας και σου τα παρουσιάζουμε.
«Πράγματα» που δεν χρειάζεται να έχουμε σπίτι μας
Τον τελευταίο χρόνο θέλοντας και μη περάσαμε πολύ από τον χρόνο μας στο σπίτι. Βασικά περάσαμε τόσο χρόνο που μάθαμε το σύνολο των πλακακιών του μπάνιου ενώ δώσαμε ονόματα σε όλα τα ζωύφια που αράζουν κατά καιρούς στο μπαλκόνι μας.

Μέσα σε όλα λοιπόν διαπιστώσαμε ότι στον χώρο μας υπάρχουν μπόλικα πράγματα που δεν χρειαζόμαστε πια, ωστόσο συνεχίζουμε να τα ξεσκονίζουμε κάθε βδομάδα. Για να μην λες ότι υπερβάλλουμε ετοιμάσαμε μια πρόχειρη λίστα για να δεις ότι ένα δίκιο το έχουμε.

Dvd Player- Video

Μεγαλώσαμε σε μια γενιά που η πρώτη της επαφή με το ίντερνετ περιλάμβανε έναν εκνευριστικό ήχο που έκανε το μόντεμ όταν συνδεόταν. Για αυτό λοιπόν πολύ πριν έρθει το Netflix στη ζωή μας είχαμε πλάι στην τηλεόραση το τιμημένο video που όταν τα χρόνια πέρασαν έγινε dvd. Δυστυχώς δεν δεήσαμε ποτέ να το αποσύρουμε παρότι η τελευταία φορά που το χρησιμοποιήσαμε ήταν όταν νοικιάσαμε το Fast and the Furious το 2.

Mp3 player

Πολύ πριν έρθουν τα smartphones στη ζωή μας, η λύση για να ακούς μουσικούλα όταν μετακινιόσουν ήταν ένα μικροσκοπικό mp3 player. Ο μόνος λόγος ύπαρξης του τώρα, είναι να τσεκάρεις αν άλλαξαν καθόλου τα μουσικά σου γούστα από το 2012.

Αυτόματος τηλεφωνητής

Αν βρεις κάποιον που έχει αφήσει μήνυμα σε αυτόματο τηλεφωνητή τα τελευταία πέντε χρόνια, μπορείς να περάσεις από το ταμείο για να πάρεις τα εύρετρα και τον αυτόματο τηλεφωνητή γιατί κανείς δεν τον χρειάζεται πια.

Ενσύρματη τηλεφωνική συσκευή

Τα παλιά τα χρόνια, πάνω από το καλό το σεμεδάκι στο τραπεζάκι του σαλονιού στεκόταν το τηλέφωνο του σπιτιού, για το οποίο χρειαζόταν να πάρεις νουμεράκι για να εξυπηρετηθείς. Συν τοις άλλοις είχαν αναφερθεί και αρκετοί πνιγμοί με το καλώδιο στην προσπάθεια του τηλεφωνούντα να πιάσει ένα ποτηράκι νερό. Μετά βγήκαν τα ασύρματα κι η ζωούλα μας έγινε καλύτερη.

Παλιές σακούλες καταστημάτων

Κάθε σπίτι που σέβεται τον εαυτό του έχει έναν χώρο που κρατάει τις σακούλες του. Όλοι το ξέρουν αυτό. Ωστόσο όταν καταλήγεις να μεταφέρεις πράγματα με χαρτοσακούλα Μινιόν ή Λευκά είδη Μπάκουλας, κανείς δεν χαίρεται. Κάνε εκκαθάριση και πάρε tote bags να κάνεις τη δουλειά σου.

Δείγματα καλλυντικών/ κολόνιας

Ναι, το ξέρουμε ότι είναι τζάμπα. Αντιλαμβανόμαστε πλήρως ότι αυτή τη μία φορά που θα τα χρησιμοποιήσεις στη ζωή σου θα χαρείς που δεν τα είχες πληρώσει, αλλά ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας. 99 στις 100 φορές θα λήξουν πριν τα χρησιμοποιήσεις.

Παιχνίδια που λείπουν κομμάτια τους ενώ δεν έχεις παιδιά

Καλή η νοσταλγία για την παιδική μας ηλικία δεν λέμε, αλλά το σπασμένο G.I. Joe από την τετάρτη δημοτικού κι η ακέφαλη Barbie δεν ωφέλησαν ποτέ κανέναν.

Μονές κάλτσες

Άνθρωποι είμαστε κάλτσες χάνουμε, είναι γνωστό αυτό. Ωστόσο δεν υπάρχει κανένας λόγος να πιάνουν το ένα τέταρτο του συρταριού 14 μονές κάλτσες.

Σημειώσεις από τη σχολή

Ναι το ξέρουμε ότι τα φοιτητικά τα χρόνια δεν τα αλλάζεις με τίποτα, όμως οι σημειώσεις της Γλωσσολογίας που έμεινες τρεις φορές το 2003 και κρατάς στο συρτάρι, είναι μια ανάμνηση που δεν σου χρειάζεται.

Μπιμπελό

Η λέξη από μόνη της είναι τόσο 90s που δεν χρειάζεται να επεκταθούμε ιδιαιτέρως. Οποιοδήποτε πορσελάνινο ή κεραμικό αναμνηστικό (ειδικά τα ζωόμορφα), έχουν θέση μόνο σε πάγκο στο Μοναστηράκι ή σε ανθυπομέτριο vintage καφέ.

Ατζέντα

Συνήθως σ’ την έδωσαν ως αναμνηστικό δώρο τα Χριστούγεννα ή σε κάποιο μαγαζί όταν οι αγορές σου ξεπέρασαν ένα συγκεκριμένο ποσό. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να την κρατάς στο σπίτι σου ειδικά αν ρίξεις μια ματιά στο εσωτερικό της και δεις πως μετατρέπει τις δραχμές σε ευρώ και τούμπαλιν.

Φορτιστές και καλώδια παλιών συσκευών

Δεν υπάρχει ελληνικό σπίτι δίχως συρτάρι που θα βρεις καταχωνιασμένα καλώδια και φορτιστές από συσκευές που έχουν πάψει να λειτουργούν από τους τελευταίους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας. Ξέρεις λοιπόν τι πρέπει να κάνεις.

Ευχετήριες κάρτες

Είμαστε συναισθηματικές και ρομαντικές ψυχές είναι η αλήθεια, αλλά δεν κρατάμε την κάρτα που μας ευχόταν Καλό Πάσχα ο διαχειριστής της πολυκατοικίας το 2007 για ευνόητους λόγους.[DG1] 

Πληρωμένοι λογαριασμοί

Σε μια γωνιά του σπιτιού μαζεύουν σκόνη λογαριασμοί της τελευταίας πενταετίας που κανείς δεν θέλει να θυμάται ότι δουλεύει μόνο και μόνο για να τους πληρώνει.

Flyers από σουβλατζίδικα

Όλοι στοκάρουμε flyers από σουβλατζίδικα δεν το κρύβουμε. Όμως μπορούμε να ζήσουμε χωρίς αυτά για δύο λόγους. Αρχικά γιατί τα μισά εξ αυτών έχουν κλείσει ή έχουν αλλάξει όνομα κι έπειτα γιατί έχουμε ίντερνετ πια και παραγγέλνουμε από εκεί.

 


 [DG1]Τι εννούμε;
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v