Ποιοι θα μπορέσουν να ταξιδέψουν το Πάσχα;

Όσοι έχουν κάνει και τις δύο δόσεις του εμβολίου και όσοι έχουν περάσει κορωνοϊό και έχουν ιαθεί, πιθανότατα θα μπορούν να ταξιδέψουν από νομό σε νομό το Πάσχα.
Ποιοι θα μπορέσουν να ταξιδέψουν το Πάσχα;
Αν και οι επίσημες ανακοινώσεις δεν αναμένονται νωρίτερα από τη Μεγάλη Εβδομάδα, κυβερνητικές πηγές που επικαλείται ο ΣΚΑΪ αναφέρουν πως το ενδεχόμενο να επιτραπούν τελικά οι μετακινήσεις από νομό σε νομό για το Πάσχα εξετάζει η κυβέρνηση.

Προϋπόθεση για να συμβεί βέβαια αυτό θα είναι να υπάρξει πτώση ή έστω σταθεροποίηση των επιδημιολογικών δεδομένων.

Ένα από τα σενάρια που εξετάζονται από την κυβέρνηση προκειμένου να μπορέσουμε να κάνουμε Πάσχα στο χωριό, είναι να γίνουν υποχρεωτικά τα self test, και η δήλωση των αποτελεσμάτων τους στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr για όσους θέλουν να μετακινηθούν, όπως γίνεται τώρα με μαθητές και εκπαιδευτικούς Λυκείων. Αυτό, αν γίνει, θα συνδυαστεί με αυστηρούς δειγματοληπτικούς ελέγχους σε όλα τα διόδια της χώρας –θα κάνεις δηλαδή ένα τεστ στο σπίτι, και ένα δεύτερο στα διόδια, το οποίο αν βγαίνει θετικό θα γυρίζεις πίσω.

Ένα ακόμα ενδεχόμενο που εξετάζει η κυβέρνηση είναι να μπορούν να μετακινηθούν ελεύθερα στην χώρα όσοι έχουν κάνει και τις δύο δόσεις του εμβολίου, ή και όσοι έχουν περάσει κορωνοϊό και έχουν ιαθεί.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα του ΣΚΑΪ, κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι οι μετακινήσεις το Πάσχα θα μπορούσαν να λειτουργήσουν και ως «πρόβα» για τον τρόπο λειτουργίας του πράσινου πιστοποιητικού (αλλιώς γνωστού και ως διαβατήριο εμβολιασμό) που υιοθέτησε η Ευρωπαϊκή Ένωση μετά από πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v